Nitrati ne zaman atmayı düsünüyorsunuz?

Bizde mi hata var yoksa toprakta mi bilmiyorum 1000 metrekareye dabana 30 kilo 20 20 0 kukurtlu kulandik ilk seferde 26 ocakta 12 kilo üre attık ikincisi 29 şubata 7 8 kilo attık bazı yerlerde yatma var sizin verdiğiniz üst gubrelemeyi burda yaparsak ekin kalacağını hiç sanmıyorum :)

Resimler ve ekler

• 20170409_153326.jpg
    20170409_153326.jpg
    2.3 MB · Görüntüleme: 101
Bizde mi hata var yoksa toprakta mi bilmiyorum 1000 metrekareye dabana 30 kilo 20 20 0 kukurtlu kulandik ilk seferde 26 ocakta 12 kilo üre attık ikincisi 29 şubata 7 8 kilo attık bazı yerlerde yatma var sizin verdiğiniz üst gubrelemeyi burda yaparsak ekin kalacağını hiç sanmıyorum :)

Araziniz taban arazi kuvvetli toprak.Azot fazlalağı oluşmuş,yatma görülüyor.Çiçekçilikte azot fazlalığı durumunda Potasyumlu gübre kullanarak azot etkisi azaltılır.Kükürtlü gübre toprak PH sını geçici olarak düzenlediği için bitki gübreden iyi faydalanıyor.
Sakın gübrelemeye devam etmeyin.Tabana 20 kg 20.20.0 üste 10 kg üre verseymiştiniz yeterliymişti.İkinci üre hiç uygulanmasa olurmuştu.
Tane kalitesi için 15 kg nitrat yeterli olurdu.
Forumda yazdım 20 kg taban 10 kg üre 15 kg CAN ot ilacı, iz minaral ve çinko Pas olursa pas ilacı kullanıyoruz.Sarı bölgelerde eksik var, azot eksikliğimi iz mineral eksikliğimi çözemedim.Gübre uygulanacaksa bu saatten sonra CAN 26 iyi olur gibi duruyor.
Tarım danışmanı veya ziraatçi ile görüşüp uygulama yapınız.

Taban arazi olan yerlerde gübreleme ilk etapta fosfor ve azot ağırlıklı olsada ilerisi dinemlerde calsiyum destekli yani Can %26 daha uygun olacaktır. Calsiyum da bulunan kireç buğdayda gövde gelişimini güçlendirir. Yatmaya daha dayanıklı olur.veyahut yapraktan sıvı calsiyum uygulanabilir.

Resimler ve ekler

• 20170123_113616.jpg
    20170123_113616.jpg
    1.2 MB · Görüntüleme: 65
Araziniz taban arazi kuvvetli toprak.Azot fazlalağı oluşmuş,yatma görülüyor.Çiçekçilikte azot fazlalığı durumunda Potasyumlu gübre kullanarak azot etkisi azaltılır.Kükürtlü gübre toprak PH sını geçici olarak düzenlediği için bitki gübreden iyi faydalanıyor.
Sakın gübrelemeye devam etmeyin.Tabana 20 kg 20.20.0 üste 10 kg üre verseymiştiniz yeterliymişti.İkinci üre hiç uygulanmasa olurmuştu.
Tane kalitesi için 15 kg nitrat yeterli olurdu.
Forumda yazdım 20 kg taban 10 kg üre 15 kg CAN ot ilacı, iz minaral ve çinko Pas olursa pas ilacı kullanıyoruz.Sarı bölgelerde eksik var, azot eksikliğimi iz mineral eksikliğimi çözemedim.Gübre uygulanacaksa bu saatten sonra CAN 26 iyi olur gibi duruyor.
Tarım danışmanı veya ziraatçi ile görüşüp uygulama yapınız.

Taban olmayan arazilerin de durumu aşağı yukarı böyle abi , sanırım bi sıkıntı varsa daban gubresinde var bölge olarak daban gubresini 29 30 kilo dan az attan yok dap olursa da 24 25 olur ama üst gubrelemeye önem vermezler tek seferde 15 kilo üre yahut 25 30 kilo 26 can kullanırlar ben ve bi kaç aile hariç kuru buğdayda iki üst gubreleme uygulayan yok bizde de bu sıkıntılar çıkıyor . üstüne forum dan bazı arkadaşlarımız 3 uygulama ve bu kilolarda üst gubrelemeden bahsedince şaşırmamak elde diyil :)
Daha üst gubreleme uygulaması olmaz bizde , sarı olan bölgelerde sınıra yakın yerler gubre az düşmüş azot eksikliği dediğiniz gibi . Yanlız ilaç attıktan sonra gece sogukluklari da oldu onunda etkisi olabilir tabi :)
Danışma konusunda yardımcı olacak kimse yok malesef bi ilaç bayilerinin mühendisleri var onların yardımıda olmaz olsun :)
Daha gübre uygulaması olmazda 15 20 gün sonra pas süne ilaci uygularsak katılabilecek gubre varsa onu karıştırıp atabiliriz .

Fotoğrafa dikkatlice bakınca yatan yerlerde üst gübresi üstüste bindirilmiş gibime geldi

Fotoğrafa dikkatlice bakınca yatan yerlerde üst gübresi üstüste bindirilmiş gibime geldi

Gübre üst üste bindirmesi muhakkak ki alan alan yatmalar var abi benim değinmek istediğim şeyde tam olarak buydu bizde iki seferde toplam 19 20 kilo üst gubrelemeyi kaldırmıyor buğday ya yatma oluyor yada kurakliktan yanma :)
Şimdi diyebilirsin ki üst üste bindiği için gübre fazla düşmüştür onda da hem fikiriz kısacası 20 kilo üst gubreleme son sınır bizde ki 30 35 40 kilodan bile bahseden oluyor :)
Fotografa dikkatli bakarsan sınırdan içe doğru hemen 2 metreden sonra buğday doymuş ve eğer yağmur yağmaya devam etseydi hafif te rüzgar olsaydı bu sefer genel yatmaya başlardı demek istediğim işte bu 20 kilo geçilmez .
Yada ben bişey bilmiyorum :)

Resimler ve ekler

• 20170409_153851.jpg
    20170409_153851.jpg
    3.1 MB · Görüntüleme: 61
Gübre üst üste bindirmesi muhakkak ki alan alan yatmalar var abi benim değinmek istediğim şeyde tam olarak buydu bizde iki seferde toplam 19 20 kilo üst gubrelemeyi kaldırmıyor buğday ya yatma oluyor yada kurakliktan yanma :)
Şimdi diyebilirsin ki üst üste bindiği için gübre fazla düşmüştür onda da hem fikiriz kısacası 20 kilo üst gubreleme son sınır bizde ki 30 35 40 kilodan bile bahseden oluyor :)
Fotografa dikkatli bakarsan sınırdan içe doğru hemen 2 metreden sonra buğday doymuş ve eğer yağmur yağmaya devam etseydi hafif te rüzgar olsaydı bu sefer genel yatmaya başlardı demek istediğim işte bu 20 kilo geçilmez .
Yada ben bişey bilmiyorum :)

Toprak yapısı,yağış miktarı,gübre miktarı vs. vs. Tüm bunlar birer etken,bazen bende bi çılgınlık yapıp trakyalı arkadaşlara özenip gübre miktarını ve sayısını artırmayı düşünüyorum sonra trakyanın yıllık yağış miktarı geliyor aklıma vazgeçiyorum

Kök boğaz ilacı atıldı mı ayrıca buğdaylar diger yıllara göre daha önde gidiyorlar sa bu sorun olabiliyor sonra kalkıyorlar üst üste gelen yerler yatmış gibi