Ynt: nimet 70 mişin motoru hakkında yardım
Arkadaşlar sizin dediğiniz gibi her isteğe göre değişik markalarda motorla traktör üretseler firmalar altından kalkamaz. Çok yüksek paralara satması lâzım. Kaç tane ar-ge çalışması yapmaları gerekir. Motor üretici firmalar ile bir sürü anlaşma yapmaları gerekir. Bunlarda bedava olmuyor. Birde yapınca şanzımanın, difransiyelin, motorunun vb... hepsininde birbirine uyması ve verim alınması gerek. Heralde bu traktörleri tasarlayan mühendisler en uygun olanları seçip koyuyorlardır. Daha verimli olacaksa niye başka marka motorlar kullanmasınlar. Mercedes motora gelincede Mercedes motorlar çok az yakan motorlardır. Traktörlerde kullanılsa çok büyük bir satış patlaması kullanan markada olacaktır diye tahmin ediyorum. Çünkü bizim biçerdöverin motoru Mercedes ve şuan o motordan az yakan aynı segmentte bir biçerdöver motoru görmedim. CLAAS bir ara traktörlerinde de kullanacak diye duyum almıştım. Fakat fabrika uzaklığından dolayı ve anlaşmalardan dolayı sanırım gerçekleşmedi. Eğer öyle birşey olsaydı. Süper olurdu diye tahmin ediyorum.