nhmi erkuntmu

Ynt: nhmi erkuntmu

aksoylar link=topic=49189.msg483284#msg483284 date=1323201551' Alıntı:
new hollandda oda yokya.
td 90 o serinin en tutlanı ve en sorunsuzu ve yersiz ağır değil kusura bakma ama erkunt pulluğu tonajaı ile çekiyor her ne kadar 20 yıllık teknolojide olsa geri vitesine geçerken gaçırt etmiyor td 90 a baktığın zaman en azından güven veriyor ve daha çok yerli

mustafagursacli link=topic=49189.msg483287#msg483287 date=1323201651' Alıntı:
td 90 o serinin en tutlanı ve en sorunsuzu ve yersiz ağır değil kusura bakma ama erkunt pulluğu tonajaı ile çekiyor her ne kadar 20 yıllık teknolojide olsa geri vitesine geçerken gaçırt etmiyor td 90 a baktığın zaman en azından güven veriyor ve daha çok yerli
bu konunun en yerinde yorumu bu oldu....

mustafagursacli link=topic=49189.msg483287#msg483287 date=1323201651' Alıntı:

valla mustafa benim çevremde bitane var.oda 37 km uzakta bi köyde.erkunt pullugu tonajıyla çekiyosa nh da tonaj koysun.çekişmede çekiyosa nh da agırlık koysun sonra bu traktörde ek agırlık degil ÖZ agırlık var.yani demek istedigim bazı arkadaşlar erkuntu ek agırlık yüzünden agır oldugunu sanıyor ama öyle degil.ileri gerinin gacırt etmesi önemli degil.nh etmiyoda ne oluyor?bizim burda çok sevdigim bi arkadaşım td75 2011 aldı saman deposunda ileri geri yaparken gacırt etmiyo diye frene basmadı 6 aylık traktörün senkromeç sarısı degişti.

erkunt kullanmadm ama new holland td 90 kullandım td90 hakkındaki fikrim hiç 4 tonluk demir deyip yabana atılacak bi motor değil..Erkunt da sağlamdır iyidir ama td90 ondan daha güçlü o yüzden td 90 diyorum hele ki aynı fiyatsa...

aksoylar link=topic=49189.msg483295#msg483295 date=1323201933' Alıntı:
valla mustafa benim çevremde bitane var.oda 37 km uzakta bi köyde.erkunt pullugu tonajıyla çekiyosa nh da tonaj koysun.çekişmede çekiyosa nh da agırlık koysun sonra bu traktörde ek agırlık degil ÖZ agırlık var.yani demek istedigim bazı arkadaşlar erkuntu ek agırlık yüzünden agır oldugunu sanıyor ama öyle degil.ileri gerinin gacırt etmesi önemli degil.nh etmiyoda ne oluyor?bizim burda çok sevdigim bi arkadaşım td75 2011 aldı saman deposunda ileri geri yaparken gacırt etmiyo diye frene basmadı 6 aylık traktörün senkromeç sarısı degişti.
Erkunt karşıtı değilim ama Sadece gacırt sesi hakkında şunu söyleyim..Bizim 3085 1 ve geri viteste bazen ses yapıyor yani hiç de gerek duyulan bi ses değil hatta rahatsız edici..

aksoylar link=topic=49189.msg483295#msg483295 date=1323201933' Alıntı:
abi o arkadaşına şöförlük öğretemeyiz frene basması gerekir çünkü levye şatıl değildir...... bak nh de babamızın malı değil erkuntta ancak şimdi yersiz tonaj motorun uzun ömürlü olmasını sağlıyor birde erkuntun daha td90 a karşı rakibi yok ......şimdi çerkeşte deneme yapıyor erkunt 20-25 gazda motor sürüyolar servis erkunt çok yakıyo diye arayana 12 gazda sür diyor bu ne perhiz bu ne lahana turşusu ....... nh daha verimli bu benim görüşüm

DONAT_01 link=topic=49189.msg483308#msg483308 date=1323202404' Alıntı:
Sadece gacırt sesi hakkında şunu söyleyim..Bizim 3085 1 ve geri viteste bazen ses yapıyor yani hiç de gerek duyulan bi ses değil hatta rahatsız edici..

benim için önemli degil.olmasa iyi olur ama çok önemlide degil.bugün çogu yerli traktörde aynı sorun var.

mustafagursacli link=topic=49189.msg483314#msg483314 date=1323202564' Alıntı:
abi o arkadaşına şöförlük öğretemeyiz frene basması gerekir çünkü levye şatıl değildir...... bak nh de babamızın malı değil erkuntta ancak şimdi yersiz tonaj motorun uzun ömürlü olmasını sağlıyor birde erkuntun daha td90 a karşı rakibi yok ......şimdi çerkeşte deneme yapıyor erkunt 20-25 gazda motor sürüyolar servis erkunt çok yakıyo diye arayana 12 gazda sür diyor bu ne perhiz bu ne lahana turşusu ....... nh daha verimli bu benim görüşüm

dogru olabilir.bişey demiyorum ama 80.4 bendede var sitede kullananlarda var.hiçbirinden yakıt şikayeti duymadım. mksimum 1.7 litre.sonra mustafa diyosunuz arada 15 hp fark var.yeri gelince 640 fıat 285 masseyden güçlü oluyoda erkunt new hollanddan güçsüz mü oluyor.bide mustafa sitedede new holland tdd serisi kullanların %99 frene ileri geri yaparken frene basmıyor.tamam iyibi özellik ama aynısı erkuntta var.fakat ben o işi pek begenmedim.

aksoylar link=topic=49189.msg483324#msg483324 date=1323202858' Alıntı:
dogru olabilir.bişey demiyorum ama 80.4 bendede var sitede kullananlarda var.hiçbirinden yakıt şikayeti duymadım. mksimum 1.7 litre.sonra mustafa diyosunuz arada 15 hp fark var.yeri gelince 640 fıat 285 masseyden güçlü oluyoda erkunt new hollanddan güçsüz mü oluyor.bide mustafa sitedede new holland tdd serisi kullanların %99 frene ileri geri yaparken frene basmıyor.tamam iyibi özellik ama aynısı erkuntta var.fakat ben o işi pek begenmedim.
şatıl gibi kullanılması yanlış ......levyenin

erkuntta e serisi hızla yayılmaya başladı gacırt sesinden sen olmasanda baya rahatsız olan var anlaşılan

evet baya rahtsız olanlar var.geriye takarken debriyaja tam basarsan ses yapmıyor ama yolda buçuktan seriye alırken ses yapıyor.oda devirli degiştirip veya çift debriyaj yaparsan sen olmuyor :D ama bu çift debriyaj olayını bizim havalide bikaç kamyoncu arkadaşım hariç benden başka bilen yok :D

80.4 e td90 new holland deyince hayli hayli adam td 90 ı seçer ama 90 lık erkunt olaydı ki olacak o zaman ben her türlü erkunt derim. :)

aksoylar fazla fanatik arkadas tamam senin servetin servet gozunde ama el insaf be abi daha traktor piyasina gireli kac yıl olmus bu fıyata satıyolar kaliteli olabilir erkunt ama arada 15 hp var nh nın kalıtesıde yabana atılacak cinsden dgl NH diyorum 75 hp nere 90 nere....

90 hp bi traktorle 76 hp bi traktor karşılaştırılırsa tabiki güclü olanı derim nh derim ama eşit güçte td75 le yarıştırılsaydı eger erkunt derdim çok rahatlıkla :) vitesine gelince kullanmasını bilen cart curt ettirmiyo dikkat ederse tabi levyeli gibi değil shutleli gibi hiç değil. yakıt konusuna gelincede ne marka olursa olsun motora yakıtı üzerinde adam yaktırır.