Cevap: New Hollland L95 & Amazone ZA-M 1500 üre gübresi atımı
burdaki yumuşak atıstan kasıt gübreyi kanatların merkezine dökmesi sanırım. yatay ve şanzımandan daha dusuk devırle çalışan karıştırıcı bir artı ancak fuarlarda ınceledıgımde yenı tip dönderlerle arasında pek bı fark görememıstım. (muhakkakki gözden kaçırdıgımız bişeyler olabılır ama aradaki fiyat farkına degecek bi fark yakalayamadım) bence bu makınaların en buyuk artısı amadosplus yada amatronla kullanıldıgında ortaya çıkıyo. eger o sıstem kullanılmıyosa karıştırıcısız fıçılardan yana herzaman tercihim.
Yorumunuz icin tessukur ederim. Yumusak atista gubreyi merkeze dokme, disk caplari ve disk hizlari farkli. Diskler normal makinalardan yavas donuyor. Bu ve daha birkac ozellik sayesinde gubre tanesini kirmadan atis yapabiliyor. Makina donderden farkli emin olun. Donder yaptigi makina Amazona benzerligi var. Soyle var makinayi yaparken Amazonu kopyalamaya calismis. Goruntu olarak benzer sadece islevsellik olarak cok fakli. Amazonun kullandigi malzemeyi kullansa Donderin parasi o olmaz zaten. Amazone cok daha verimli bir makina.
Biz bu makinayi almadan once cok makina kullandik Amazonedan gerisi yalan [emoji4]
Sonucta herkesin fikridir saygi duyuyorum. Yerli firmalarin handikapi boyle alirlar kopya ederler. Ar-ge yok olsada cok az. Hep degisik degisik hesaplar. Oysaki duzgun bir urun gelistirsek ve tum dunyaya satilsa bu mal kotu mu olur. SİMA'dan Agritecnika'dan odullerle donsek kotu mu olur...
Neyse konu dagilmadan burda kapatalim, keyifli forumlar....