Toprak yapınıza bağlı tamemen bir de ne zaman toprak işlediğinize ben kıraç tarımı yapıyorum tarlada tav yoksa girmiyorum tarlaya hiç sadece toprak tavındayken sürerim o yüzden fazla ağırlığa gerek yok yakıtı arttırıyor bariz bir yakıt farkı gördüm ben ağırlıkları sökünce hız olarak pek bir değişiklik olmuyor bir de benim traktörüm 2300 satte şu an daha orjinal baskı balatası duruyor üzerinde motoru dolu römorkla yokuş yukarı sıkıştırdığımda balatadan koku gelmeye başlıyor o yüzden balataya binen yükü azaltmak adına söktüm ben ağırlıkları eğer benim gibi kıraç tarımı yapıyorsanız sert sıkı toprak işlemiyorsanız arka ağırlıkları sökebilirsiniz zaten yabancıların çektiği videolarda dikkat ederseniz ön yükleyicili traktörler haricinde neredeyse çoğu traktörde arka jant ağırlıkları olmaz geniş tabanlı lastikler ile ön ağırlıklar olur sadece traktör yüke asıldığı zaman zaten kendini yere doğru basar toprak da güzel olduktan sonra çekiyor yani sıkıntısız yaklaşık 1 seneye yakın olacak işte ağırlıksız kullanıyorum ben bozuk yollarda falan çırptırmıyor hiç motoru usul usul yaylanarak gidiyor ağırlık olduğunda hem arkadaki ekipmanın ağırlığı hemde janttaki ağılıklar lastiğe esneme payı bırakmıyor du hiç