New Holland Çorlu bayisinin ayıbı

Ynt: New Holland Çorlu bayisinin ayıbı

Bu tarz sorunlar genelde çiftçilerin başına geliyor. Benim şahsi görüşüm. Muhakkak traktör veya ekipman, hatta araba falan alırkende satış sözleşmesinde olması gereken ve istenen ek özellikleri muhakkak belirttirip, satıcı firma tarafından imzalanmasını sağlamak. Çünkü bu tür şeyler ile genelde çiftçilerimiz çok karşı karşıya geliyor. İşte traktörde ağırlıklar full olacaktı eksik, lamba takacaklardı yok, otomatik şanzıman istedim normal geldi falan gibi şeyler çok oluyor. Bayi tamam tamam diyor, traktörü sattıktan sonra gidip istiyorsun, ha geldi ha gelcek diyor. Sonrada müşteriyi sallıyorlar. Hatta traktörü alırken bence A ' da Z ' ye incelemek gerek. Eğer üzerinde istenen özellikler mevcut değilse, tamamlanana kadar teslim almamak gerek. İnşallah sorunlarınızı en kısa sürede en kolay ve sancısız yoldan çözersiniz....

Son durumu aktarayım arkadaşlar, ilamsız takibe itiraz ettik ardından dava açtılar. Dün ilk celse görüldü ve dosya bilirkişiye verildi.

Galericilere hiçbir zaman güven memeklazım bende Traktör arıyordum İstanbulda ilanlardan baktm ve adrese gittim herifle biraz konuştuktan sonra valtra traktör hakkında idi adam devlette kriz ola ki bizim işimiz döne dedi bende vaz geçtim almaktan bursaya gittim tl90a yı aldım önceden bizim traktör dörtçeker olmadığından biraz acemilik de var aldık tabi traktörü k.maraşa getirdim sorunlar birbir çıktı ilk önce kuyruk milinin durmadan döndüğünü fark ettim servise gittim kuyruk milini öndüren milvar şanzumanın içinden geçiyo 80 santim var yaklaşık mil eğri çıktı nasıl yapmışlarsa mil eyilmiş kuyrukmili ondan dönermiş sonrada saatin göstergenin arızalı olduğunu öğrendim bu traktörlerde gösterge arızalı olunca kalibrasyon yapılmadı hepsini aldım 6000 tly yakın masrafım oldu ama bu bana büyük bir deneyim oldu sana geçmiş olsun kardeş

geçmiş olsun
zor bir durum fakat yaşıyorsunuz
fakat şunu belirtmekte fayda var
galericinin sözüne sadık kalmaması büyük yanlış o konuda sonuna kadar katılıyorum size
sadece eklemek istedigm şu ki
ikinci el de arıza riski herzaman var bugün alıp yarın arıza vermesi ve birsürü masraf açma riski herzaman var hele galerici ucuza düşürüp aldııgı traktörü tamriciye servise vs göstermeden alıp sonra da başka birine satıyorsa o traktör de risk daha büyük
buyüzden herzaman imkanım elverdigi müddetçe sıfır traktörden yanayım onda arıza olmazmı olur fakat enazından tek tesellimiz 2-3 yıl garantili olur vede nmmal kullanımla traktöre 5 yıl anahtar vurmazsın buda ikinci el alıp tamire verdigin parayı çıkarmak fazlasıyla demek
misal bir traktör düşün sıfır 50bin ikinci eli 30 bin sen ikinci el alacaksın bir yerde 28bine buldun hemen aldın 1 gün sonra traktör arızalandı bir tamirciye götürüp yaptırdın arızada büyük 5bin masraf ettin
sonuç olarak traktörün sana gelişi 28bin + 5bin + sinir +stres +can sıkıntısı + zaman kaybı elde var sıfır :D
böyle risklere karşı herzamn sıfır km traktör diyorum babandan alsan kardeşinden benden alsan sonuçta ikinci el arıza aldıgın kişilerde gayet iyi çalışan traktör senin alıp 1 gün sonra kullanmaya başladıgındaarıza yapabilir risk büyük yani

Traktörü aldığım adamlar Çorlu ' daki tek bayi internetede ikinci el traktörlerini ilan veriyorlar. Satış yerinde aynı bina içinde serviste var. Alırken usta problem yok bakımlarının hepsini ben yaptım zaten dedi. Bizde inandık. Olay aslında şu madem kabul etmiceksin baştan söyle şunu be kardeşim pazarlığımızı ona göre yapalım. Tamam diyorlar sonra cayıyorlar. Ford otomobilde satıyor bunlar Ford Erkan ismi.

telefonda sozunu ettiyse savciliga git gorusme kaydini cikarirlar inkar edemez ;)