Ynt: NEW HOLLAND 70-66 4X4
277g ile erkunt servet 80tnin motoru aynı 14-30 arka balon lastik ile ii iş görüyor ama sanzıman yıllardır aynı hala bucuklu kaplumbağa tavsan 3seri ama erkuntun 15-30 balon lastikli ve aynı motora sahip olmasına karsın patinaj daha az ve vites cok bu yuzden 3 silindirli motorla daha fazla iş göruyor 2004 ortadan vitesli 3075d lere bakın vites kolları bile aynı 277g ile ??sanırsınızkı deutz motorlu 277g bence 277g seının en baba traktörü ahbide 4 ileri vitesli bucuklu olsaydı ne sahane olurdu synchro 16 bi dusunsenize? kapısında 1965 yılından bu yana mf dan başka traktör girmeyen bır ailenin ferdi olarak bazen kendimi enayi yerine konuluyormuş gibi hissediyorum ad3 152 perkins motor koy adı 148 pompa ayarlarıyla oyna viteslere senkromeç koy adı 240 aynı motora 5 hp lık turbo at subapları değiştir dısk fren koy adı 255t baktın satılmıyor aynı traktore farklı perkins motor koy sanzımana bucuk ekle difransiyel aynı adı oldu 255ep baktın 2yıl gectı satılmadı pedalları askı yaptın adı oldu aynı motorun 260g baktın yıne satılmadı 266g farklı talep var 277g erkunt 3 silindirli çıkardı bende varım buyrun dedi 288g cıktı aynı sanzımana difransiyele deutz motor koydular adı oldu phantom bu arada benim 265s oldu 276g 285 oldu 286 g ne değişti motor grıydi siyah oldu turbo varmı oda yok 4ncü vites varmı ılave oda yok kabinde klima varmı eee opsiyonel bayıye gıdıyosun surat bı karış traktor resat altını ya adamların mudanesı yok sanki kuyumcu dukkanı eskiden bilirim krediye vatandaş gidip kendi başvururdu bayi mudane etmezdi sonraki yıllarda leasıng cıktı bayı kendi koşturdu ne yapacak satılmayaınca derken yıllar gecti bizim vatandaş ab ye uyum sağladı teknolojıyı yakaladı ___ha bu arada benim emektar 265s 14 yaşına bastı aldığım yıl milletin dalga gecıp ne yapacan bu koca seyı(herkesın 135-148 ve bazılarının 240 255t kullandığı bi ortamda) bu nereye sığar ne iş yapacaksın topragı deper gidin bunu bırakın yerine yarın sıkıssan satamazsın diyen koylu dayım klimada ne yenırmi o diye sorarken___ teknolojıye tepeden iniş yaptı 40 donum yare 240 bile fazla gelirken ne yaptı 3085 aldı td85 aldı aklına bile gelmeyen meblalara hayatında bı arada goremedıgı paralara kac kışı evinden arabsından tarlasından daıresınden oldu bı bılseniz bu motor buyuk sat bunu dıye bana bıze bır zamanlar sıtem eden vatandaşlar 3000lık fordu peşinata saydırıp zıraat bankasının onunda sıra kavgası ettiler ve zaman değişti simdi 300lik ford bile yok altlarında ve ınanın soğudum mf den resat altını falan hıkaye olsaydı batmazdı zaten yeni cıkaracakları mf de ınanın bana bı cok parcası valtra motoru bile valtra sısu dıesel hala turkiyede yerli imalat (diğer traktorlerı bilmiyorum) önden bagımsız kuyruk mili yok yapamazlarmıydı bal gibi yapılırdı 1990da 70 hplık fende onden kuyruk mili koyan adamlardan ne eksiğimiz var isteseydim her sene değiştirirdim traktoru ama ınanın soğudum sanki at gozluğu gıydırılmişim gibi hiç başka tarafa bakmamışım 1996 model samede hidrolik kollarınada yedek piston var mekık sanzıman var 4 lü hidrolik cıkışı var birde 12 yıl sonrasını bügünü dusunun teknolojı hep bizim yanımızda olmalıkı verım artsın maliyet azalsın poyrazlı salih coyote tarlanın başına otursun acsın laptabını uydudan tarlanın koordınatlarını gırsın newholland başlasın surmeye ekmeye ne dersenız bu gunler cokmu uzak
teşekkurler hersey için