Neden olabilir usta arkadaşlar

Merhaba arkadaşlar bugün bizim traktör casse 115 farmal bir kaç sefer beyaz duman çıkardı baktım dikat etim eksoz ıslanmış daha sonra servisi aradım mazot filtresinden dediler filitreleri değiştirdik motor ýağı çok eksiltmişti bunun sebebi ne olabilir arkadaşlar normal çalışıyor hararete bir sorun yok çekişte sorun yok sadece 2, sefer beyaz duman bir ara
3409 hata kodu da verdi sebebi ne olabilir.
Ekli dosyayı görüntüle 54139
Sürekli beyaz duman problemi varsa üst kapak gitmiştir arada bir atıyorsa turbo yağ çekiyordur eksitme ondan kaynaklı olabilir turbo hortumunu sökün yağ varsa sorun turbodan kaynaklıdır kulakçıklar fazla ısınmadan yıpranmış olabilir servise götürmek en iyi çözüm olabilir geçmiş olsun

Geçmiş olsun turboda yağ kaçağı varsa sonraya bırakmadan kendi turbonuzu tamir ettirin . Allah korusun motor yağ çekmeye başlarsa sonu sandık motora kadar gider. 2000 TL gibi tutabilir yenisi 5 katı vardır tahmini. Garret salyangoz hariç tüm parçalar orijinal ile değişti 1500 lira 2 ay önce.

Egzoz dan çıkan dumanın rengine iyi bak derim. Beyaz duman su buharıdir, mazot filtrelerinin altından arada suyu almadıysanız vb yakıt sisteminden su çekmiş olabilir, fakat bu arada az da sendeleme olabilir.
Yağ yakiyorsa mavimsi duman çıkar.

Merhaba arkadaşlar bugün bizim traktör casse 115 farmal bir kaç sefer beyaz duman çıkardı baktım dikat etim eksoz ıslanmış daha sonra servisi aradım mazot filtresinden dediler filitreleri değiştirdik motor ýağı çok eksiltmişti bunun sebebi ne olabilir arkadaşlar normal çalışıyor hararete bir sorun yok çekişte sorun yok sadece 2, sefer beyaz duman bir ara
Geçmiş olsun İnşallah çok sorun çıkmaz. Turbo hortumu yağlı demişsiniz turbo kendini yağlamayı motor yağından sağlar milini kontrol edin aşınma varsa motor odasına yağ basarsa ambeleye kalkabilir

Burdanda faydalanabilirsiniz

Turbo kolay kolay arıza yapmaz kaliteli ise iki rektefe bir turbo tamiri olur turbo arızalarında erken müdahale çok ucuza mal olur geç kalırsa kanatları parçalar gövdeye zarar verir çöp olur ama sanki üst kapak contası gibi duruyor kaputu kaldırın radyatör kapağını aç motoru çalıştırın bir kişi motora çeşitli devirlerde gaz versin son gaza kadar deneyin radyatöre hava kabarcığı geliyor sa bilinki üst kapak contası bozmuş

Yağ eksiltiyorsa turbo hortumunun yanısıra intercoll peteğinin içine bakmakda da fayda var intercoll u yağlarsa Allah korusun traktör ambeleye kalkabilir.
Su eksiltmesini takip edin düzenli olarak eksiltme yapıyorsa silindir kapağın da kılcal çatlak olabilir veya contada sorun olabilir.
Dediğim gibi su eksiltme devam ederse üst kapağı söktürün ve teste sokun sağlamsa en fazla 1250 lira masrafınız olur. Eger kapakta sorun varsa inşallah garantiniz vardır.