Mısırda 2. Çapa ve karık açimi ile üre gübresi uygulanmasi:

Maşallah sizin su fazla o zaman. Biz 40 dekar mısırı 60 saatte suladik damlama ile 3lük su var 15 beygir impo dalgıç var

[emoji2] Evet Önceden aynı tarlayı pancar ekerken sulamak 4-5 gün sürüyordu. Lazerli tesviye çektirdik. Ceyhandan 8’lik pompa getirttim (saatte 800 ton su basıyor) tarlaların başından dranaj kanalı geçiyor atıyoz pompayı suluyoz.

[emoji2] Evet Önceden aynı tarlayı pancar ekerken sulamak 4-5 gün sürüyordu. Lazerli tesviye çektirdik. Ceyhandan 8’lik pompa getirttim (saatte 800 ton su basıyor) tarlaların başından dranaj kanalı geçiyor atıyoz pompayı suluyoz.
Ah ah ne güzel olur öyle bitki yetiştirmesi. Bizim burda sular çekildi ilk su 75 metrede dalgıç 110m de 25 beygirlik atsak milli geliyor damlama tıkar

29 mayıs görünümü;
20190530_200820.jpg
20190530_200658.jpg
20190530_200719.jpg

Biz bu yıl 5 Nisan da ektik. Düzenli bitmedi 1 Mayıs da bozup yeniden ektik. Bizim orda Nisan ayı bu yıl çok yağışlı ve soğuk geçti. İlk ekimde acele ettik galiba.

Biz bu yıl 5 Nisan da ektik. Düzenli bitmedi 1 Mayıs da bozup yeniden ektik. Bizim orda Nisan ayı bu yıl çok yağışlı ve soğuk geçti. İlk ekimde acele ettik galiba.
Bende fark ettim.Bilhassa erken ekim çok oldu.
Bizde nisanin ilk haftasinda ;yaklaşan yağışlardan önce mısırı ekme çabası oldu.Fakat tohum yatağı hazırlanmasında acele etmek zorunda kaldık.Bu da ekimin zor olmasına mibzerin ayakların da ağır tavlı toprakla tıkanmasına sebep oldu.
Bende bir tarlada,2 kez çıkmayan kariklar tekli olarak 2 Kerre ekildi ,bereket versin ki arada boy farkı çok olmadi, zararsız.Yinede çok çok hoşuma gitmedi.Yer yer boşluklar oluştu.Hep tecrübe ediyoruz

Evet tecrübe ediniyoruz da, Mevsimler stabil geçmiyor ki. Geçen yıl Nisan da yağış az oldu, düzenli bitmedi. Bu yıl da tohum neme düşsün diye derin ektik. Yağmurlar çok yağınca torağın üstü kaysak yaptı düzenli bir bitim olmadı. Tecrübe olarak Mısır ve ayçiçek yeri biraz sert olacak galiba.

Evet tecrübe ediniyoruz da, Mevsimler stabil geçmiyor ki. Geçen yıl Nisan da yağış az oldu, düzenli bitmedi. Bu yıl da tohum neme düşsün diye derin ektik. Yağmurlar çok yağınca torağın üstü kaysak yaptı düzenli bir bitim olmadı. Tecrübe olarak Mısır ve ayçiçek yeri biraz sert olacak galiba.
Aynen,tohum yatağı gevşek olmayacakmış. Mibzer sahibi öyle diyor.Tırmıklama yaparak toprağın sıkılaştırılmasıni istiyor.
Bu işler kolay degil;tohum yatağını hazırlarken derin olmayacak ama yüzmlekte olmayacak.Toprağın tavı olacak ama kuru olmayacak....
Çok fonksiyonlu işler