milli pompa hakkında

JENERATÖRLE ELEKTRİK ÜRETMEK İSTEYEN ARKADAŞLAR 35 KW LIK JENERATÖR İÇİN 70 HP TRAKTÖRÜNÜZ OLMASI GEREKİR 50 KW İÇİN 100 HP OLMASI GEREKİR.NORMAL SİSTEM PANO İLE ÇALIŞTIRACAĞINIZ ELEKTRİK MOTORU KENDİ KW SININ 5 KATI ELEKTRİK ÇEKER YANİ 10 KW LIK POMPA NORMAL PANO İLE 50 KW ÇEKER.YILDIZ ÜÇGEN PANO İLE İKİ KATI ELEKTRİK ÇEKER YANİ 10 KW LIK POMPA 20 KW ELEKTRİK ÇEKER İLK ÇALIŞTIRMADA BENİM BİLDİĞİM BÖYLE HERKESE SAYGILAR ARKADAŞLAR.

arkadaşlar bende 100 dönüm için yazın zemin etüdü yaptırıp seneye projeli yüzde 50 hibeli sulama projesine başvuracağım. milli pompa mzot masrafı çok. elektirik mesafe çok uzak. jeneratör hem pahalı hem yakıt var. çözüm olarak güneş enerjisi düşünüyorum. 5,5 beygir dalgıç motoru çalıştıran mobil taşımalı paneli 32bine kuruyorlar daha pazarık falan yapmadım normal şebeke elektiriği ile hiçbir farkı yok. sulama projesinde kabul ediliyor. seneye başvurup çıkarsa yaptırmayı düşünüyorum. üstelik yakıt masrafıda yok. siz neden bunu düşünmüyorsunuz benim bilmediğim bir dezavantajımı var acaba?
Elektriği gunes paneli ile almak ilk olarak guzel ama ii arastir tasima sirasinda kirilma ve hasari gunduz gunesli saat miktarini ve birde 5.5 hp demissin ne sulayacaksin onunla ancak damlama calisir en onemlisi gece sulama yok yani yarim gunluk calisma si var bunlaridahesaba katmani oneririm

Elektriği gunes paneli ile almak ilk olarak guzel ama ii arastir tasima sirasinda kirilma ve hasari gunduz gunesli saat miktarini ve birde 5.5 hp demissin ne sulayacaksin onunla ancak damlama calisir en onemlisi gece sulama yok yani yarim gunluk calisma si var bunlaridahesaba katmani oneririm

evet bunlar dezavantajları haklısın. peki milli pompa 60-70 metreden su çekip basabilirmi.

Günes enerjisinin tesis maliyeti yuksek,ornegin benim isimi görecek sistem 10 kw ,sadece 10 kw icin panel 40000 tl(0,25 kw 1000 tl) tarla 90 donum benim bu tarladan yuksek bir gelir elde etmem lazimki bu yatirimi yapayim,ne pancarda ne bugdayda ne baska bi urunde tat kaldi, o parayi amorti etmez,hem yarisini devlet karsilasa bile yuksek, devletin hibesi maliyeti artiriyor yani proje cizdir,onu yap bunu yap hep maliyet,birde .dalgic vs. 10000 tlde ona verecen,

Günes enerjisinin tesis maliyeti yuksek,ornegin benim isimi görecek sistem 10 kw ,sadece 10 kw icin panel 40000 tl(0,25 kw 1000 tl) tarla 90 donum benim bu tarladan yuksek bir gelir elde etmem lazimki bu yatirimi yapayim,ne pancarda ne bugdayda ne baska bi urunde tat kaldi, o parayi amorti etmez,hem yarisini devlet karsilasa bile yuksek, devletin hibesi maliyeti artiriyor yani proje cizdir,onu yap bunu yap hep maliyet,birde .dalgic vs. 10000 tlde ona verecen,

90 dönümden 40000 tl yi kaç senede kazanabilirizki

Herkese iyi akşamlar, yeni konu açmak istemedim,
30 metre 10 kademe 5'lik milli pompa için hangi traktör uygun olur acaba? 20 dönüm narenciye sulanacak damlama sulama ile. 3000-6000 bin tl aralığında hangi traktör uygun olur? (genellikle pompa çalıştırmak ve ufak tefek getir götür işi yapmak için kullanılacak)
büyük kasnak 50lik veya 55lik küçük kasnak ise 20lik

Herkese iyi akşamlar, yeni konu açmak istemedim,
30 metre 10 kademe 5'lik milli pompa için hangi traktör uygun olur acaba? 20 dönüm narenciye sulanacak damlama sulama ile. 3000-6000 bin tl aralığında hangi traktör uygun olur? (genellikle pompa çalıştırmak ve ufak tefek getir götür işi yapmak için kullanılacak)
büyük kasnak 50lik veya 55lik küçük kasnak ise 20lik

ben deutz magırus mınıbus motoru kullanıyorum sehba halınde 56 buyuk 22 kucuk kasnagım var . 48 m den cekıyorum 5lık pompa ıle . saatte 5 lt yakıyo . bununla aynı ısı 265 mf de yapıyo . mf tavsıye ederım . gezıntı ıslerınde varmıs

265 lere baktım ama 13,000 TL civarı, bütçem'in 2 katı fiyatta :(

Oturak motor mu?
Bildigin fort marka bir traktor al 6 ile 9 bin arasi fiyati var hem az yakar hem baska capa ilaclama gibi isini yapar hemde kuyruk mille sulama yaparsin deutz arabasi marabasi sana 6 yi bulur birde cok agir o kurarken zor oluyor kendi yurur traktor isini gorur

(arkadaşlar jenaratörle dalgıç çalıştırma hakkında bilgi kısıtlı)
90 dönümlük tarlanın ortasında 60 metre sondaj var,su hareketi 30lu metrelerde, 10-15 tabanca su var.
sorum şu; 17 lik lombardin ile 2.5 luk küçük bir milli pompa çalıştırılıp ekonomik bir verim alınabilir mi

Arkadaşım kolay gelsin hayırlı işler olsun biz bu sene trakyadan bi pancar motoru aldık santrafişiyle beraber dereden suladığımız zaman 30 tabanca yarım gazda artezyenden suladığımız zamanda 6 metrede 20 tabancalı su var çok rahat sulama yapıyoruz santrafişi özel yapım düşünürsen yardımcı olmaya çalışırım