Ynt: mibzer hakk.
sıkıntınız hepimizle ortak..bizim mibzerimiz emsallerinden biraz ağır olacak..ancak ekim tertibatı ve sandık kısmı mafsallı olduğu için ve ortadan tek dingil ile asılı olacağı için o sorun ortaan kalkacak..niyetimizde bu zaten küçük mibzer ama yüksek kapasite...bu sorun birazda türk mibzeri denilen standart mibzerlerimizin tasarımından kaynaklanıyor..yana uzantılı ..bizimki daha ziyade alman stili kareyi andıracak...şasemiz kareye yakın bi şekilde olacak...+türk mibzerleri standart 13 yada 14 cm ara ile yapılıyor...yabancı menşeyliler ise 7,5 yada 9 cm ara oluyor..bu toprak işlemede biraz daha ince pahtlı işleme gerektirir amam mahsüldeki kardeşleme maliyetinizi çok çok hafifletecek...amazone yada lemken de olduğu kibi bizimde iddamız onlara paralel dekara 100 kg civarı verim artışı olacak..bunun için çalışıyorum..işallah olur..dediğim gibi ekim arası 7,5 veya 9 cmmye düştüğünde zaten sizin ihtiyacınız olan 14-12-16 mibzerler 20 dizklik iş yapmaya başlıcak...
ÇeLişki_37 link=topic=68025.msg773616#msg773616 date=1378977587' Alıntı:Öncelikle hayırlı olsun, sizden ricam şu, eğimli arazilerde çalışabilecek, küçük çiftçi için teknolojik mibzerler üretmeniz. Biz şuanki FİLİZ 14 Boru Mibzerimi hidrolik kollarına takıyoruz, arazimiz eğimli traktörümüzün önü kalkıyor bu sebeple 3/1 kapasitede çalıştırıyoruz makinayı, ben çekilir olarak takmayı düşündüm fakat arazi eğimli olduğu için gene traktörü zorlayacağını düşündüm buradan fikir edindim tecrübeli abilerim hidrolik kollarından ekim yapamıyorsan çekilir olarak daha da zorlanırsın dediler. mibzer hem çekilir hem asılır güzel düşünülmüş mesela mibzerlerinizi böyle üretmeniz bence olumlu olur, sonrasında mesela 24 lü bir mibzer de ne teknoloji kullanılıyorsa, aynısını 14 Lü ve ya 12 Li olarak yaparsanız bizim gibi küçük çiftçiler de rahat eder düşüncesindeyim. Ekim sezonu pek sık köyde duramıyorum genelde dedem ekimleri yapıyor ama benim bulunduğum süreçte edindiklerim bunlar.
sıkıntınız hepimizle ortak..bizim mibzerimiz emsallerinden biraz ağır olacak..ancak ekim tertibatı ve sandık kısmı mafsallı olduğu için ve ortadan tek dingil ile asılı olacağı için o sorun ortaan kalkacak..niyetimizde bu zaten küçük mibzer ama yüksek kapasite...bu sorun birazda türk mibzeri denilen standart mibzerlerimizin tasarımından kaynaklanıyor..yana uzantılı ..bizimki daha ziyade alman stili kareyi andıracak...şasemiz kareye yakın bi şekilde olacak...+türk mibzerleri standart 13 yada 14 cm ara ile yapılıyor...yabancı menşeyliler ise 7,5 yada 9 cm ara oluyor..bu toprak işlemede biraz daha ince pahtlı işleme gerektirir amam mahsüldeki kardeşleme maliyetinizi çok çok hafifletecek...amazone yada lemken de olduğu kibi bizimde iddamız onlara paralel dekara 100 kg civarı verim artışı olacak..bunun için çalışıyorum..işallah olur..dediğim gibi ekim arası 7,5 veya 9 cmmye düştüğünde zaten sizin ihtiyacınız olan 14-12-16 mibzerler 20 dizklik iş yapmaya başlıcak...