Ynt: MF'nin Deutz motorlusu mu iyi,Perkins motorlusu mu?
Daha önceden 1990 model 265 , 1996 model 285 4x4 ve son olarak 2006 model 3.095 4x4 traktör kullandık.
İlk ikisi sizlerinde bildiği gibi Perkins motor , son traktörümüz MH Phantom ise Deutz motorlu.
Kullandığımız her iki perkins ' te yağ eksiltiyordu , traktör zorlanınca siyah duman , sabah çalıştırmalarında ise özellikle kış aylarında beyaz duman atıyordu. Fakat Deutz motor şu ana kadar 5000 saate geldi henüz bir yağ eksiltme sorunu ve duman sorunu yaşamadık. Bu baımlardan çok memnunuz.
Deutz motorlu Phantom Traktör 1400 devirde maximum torkunu veriyor , turbonunda etkisi ile 1500-1700 devir aralığında biçok işi hallediyor.
İvmelenmesi , ağır işlerde uygun alet kullanmak koşulu ile bizim tarla işleme maliyeti 285 ve 265 den daha düşüktür. Tabi bizim bölgemiz ve tarlalarımız için konuşuyorum.
Biz çok memnun kaldık şu ana kadar yeni bir traktör alınca , motorunun Deutz olması için bizim için belirleyici bir parametre olacak.
Objektif olması açısından şunuda eklemek isterim 265 ve 285 teki PErkins motorların teknolojisi 1980 ler ve 1990 lar teknoljisiydi , lakin Deutz motorlu 3.095 te ise 2000 li yıllar teknolojisi var , 2000 li yıllardan üretilen Perkins motorlu traktörümüz olmadı.
Lakin Erkunt videoalarından izlediğim kadarıyla birçok modelde ağır yük altında siyah duman atma olayı yeni nesil Perkins lerde devam ediyor.
Hava soğutmalı SDF ve Deutz motorları için konuşamam . çünkü kullanıp test etmedim , ahkam kesmek istemem , lakin bizim traktörümüzde su soğutmalı Deutz var , yaz nadası yaptığımız sıcak günlerde bile bir hararet sorunu yaşamadık.
Amacım ne Perkins i , ne Deutz u yüceltmek , kötülemek değil , sadece test ettiğim , kullandığım motorlar ile ilgili deneyimlerimi aktarmak istedim.
Yoksa ne PErkins in , ne Deutz un , ne İveco ' nun ortağı yada hissedarı değilim.
Bir motor diğerinden üstün çıkarsa beni enterese etmez , yine gider kendi düşünceme göre , kendi bütçeme göre uygun olanı alırım.
Amacımız burda deneyimlerimizi paylaşmak , yoksa benim motorum seninkinden üstün moduna sokmak hepimizin hiç istemediği bir durum olsa gerek , hepimizin bunları aştığını düşünüyorum.