Mf 5450 mi tr5 115 mi?

Birincisi traktör kısa kurulumlu olduğundan dolayı pullukta randıman alamadım rampa ve yan eğimli arazide traktörü kontrolden çıkarıyordu
İkincisi kuru toprakta hazırlıkta ve minzer çekiminde aşırı zıplama yapıyordu fabrika mühendisleride bu sorunlara çözüm bulamadı
Üçüncüsüde ara işlerde yakıt fazla ilaçlama gübreleme nakliye bibi vesaire

Mf nin 54 serilerinde maşallah bi eksoz var tarlada iş yaparken eksozdan sanki savas uçağı sesi çıkıyor nasıl böğürüyor horrrrrr diye buralarda 3,5 tane 5430 var bide 5440 nedense giç seri gelmedi bana aşırı böğürüyor fakat aynı oranda yavaş

3 yıldır kullanıyoruz 5450 yi.Bu traktöre hantal demek çok çok yanlış olur.Böğürdüğü kadar çekiyor emin ol :)

Birincisi traktör kısa kurulumlu olduğundan dolayı pullukta randıman alamadım rampa ve yan eğimli arazide traktörü kontrolden çıkarıyordu
İkincisi kuru toprakta hazırlıkta ve minzer çekiminde aşırı zıplama yapıyordu fabrika mühendisleride bu sorunlara çözüm bulamadı
Üçüncüsüde ara işlerde yakıt fazla ilaçlama gübreleme nakliye bibi vesaire

Şuan hangi marka traktör kullanıyorsunuz ? T5i neyle değiştirdiniz

Ben yaklaşık 4000 dönüm arazi işliyorum t5115 almadan önce t5050 kullanıyordum traktörüm yaklaşık 5000 saat olmuştu ve menmundum t5115 traktörü 5050serisinin yeni versiyonu olarak tanıttılar traktör geldinde ölçülerinin 5050 yi tutmadığını yani ağırlık genişlik uzunluk vesaire işe girdiğimizde sorunlar başladı örneğin turan marka 5li otomatik pulluğu kullanamadım 96 hp 5050de kullanıyordum 13lü döşemem tırmığı kullanamadım 5050de kullanamadım 20li mibzeri çekmedi yani 10senedir kullandığım ekipmanlar 5050den 20hp büyük olmasına ramen t5115te kullanamadım
Şimdiki traktörlerim
Massey ferguson 5612
Nevholland td 110
Nevholland 75 56

Ben yaklaşık 4000 dönüm arazi işliyorum t5115 almadan önce t5050 kullanıyordum traktörüm yaklaşık 5000 saat olmuştu ve menmundum t5115 traktörü 5050serisinin yeni versiyonu olarak tanıttılar traktör geldinde ölçülerinin 5050 yi tutmadığını yani ağırlık genişlik uzunluk vesaire işe girdiğimizde sorunlar başladı örneğin turan marka 5li otomatik pulluğu kullanamadım 96 hp 5050de kullanıyordum 13lü döşemem tırmığı kullanamadım 5050de kullanamadım 20li mibzeri çekmedi yani 10senedir kullandığım ekipmanlar 5050den 20hp büyük olmasına ramen t5115te kullanamadım
Şimdiki traktörlerim
Massey ferguson 5612
Nevholland td 110
Nevholland 75 56

Siz anladığım kadarıyla tamamen ölçülerinden dolayı şikayetçisiniz.Td110 iz genişliği olsun aks genişliği olsun T5den daha iyi o ekipmanları td110da kullanırken herhangi bir sorun oluyormu

Bugün Tekirdağ ve Çatalca şubesini aradım 5450nin fiyatını aldım Tekirdağ şubesi 235 bin fiyat verdi Çatalca şubesi 220 bin TLye kadar satış yaptıklarını söylediler ama Edirneye veremediklerini bölge dışına satış yapmadıklarını söylediler bize 260 bin tl denilen 5450 diğer bayilerde nasıl bu kadar fark oluyor mecburmuyum kazıklanmaya istediğim bayiden neden alamıyorum çok saçma bir sistem

Bugün Tekirdağ ve Çatalca şubesini aradım 5450nin fiyatını aldım Tekirdağ şubesi 235 bin fiyat verdi Çatalca şubesi 220 bin TLye kadar satış yaptıklarını söylediler ama Edirneye veremediklerini bölge dışına satış yapmadıklarını söylediler bize 260 bin tl denilen 5450 diğer bayilerde nasıl bu kadar fark oluyor mecburmuyum kazıklanmaya istediğim bayiden neden alamıyorum çok saçma bir sistem
Resmi bir sözleşme yok diye biliyorum satışta. Ama kendi aralarında etik bulmadiklari için başkasının bölgesine satış yapmıyorlar

Birçok firmada o geçerli ama biz Türklerde çare tükenmez.İl dışına satışlarda bayiiler bulundukları ilin plakasıyla satış yapıyolar [emoji4]

Bayiler arasında bu kadar farka rağmen gidipte kendi bölgendeki pahalı fiyattan alınma dayatması markaya zarar verir , buna firmanın ne bayiyi zarar ettirerek nede vatandaşı mağdur etmeyerek çözüm bulması gerekli. Bu durumda alıcılar çok rahat başka markaya kaçarlar tepki olarak. Yılların mf çisi gitmiş bir traktörünü Nh yapmış , ikinci traktörüde böyle giderse yine farklı marka olacak. :) tabi burda üye arkadaşımızın anlatımına göre fikir beyan ediyoruz , bayi tarafının durumunu bilmiyoruz ama yazının başında yazdığım gibi kimse zarar görmeden inşallah hallolur ve mf bir müşterisini daha kaybetmez.

Pullukta aynı sorun diğer işlerde 110 daha kullanışlı
Yazışmalardan anladığım kadarıyla massey de fiyat değişikliği tartışma konusu olmuş benim bildiğim massey diğer traktörler gibi standart paket değil traktörünü kendin oluştura biliyorsun bu işlemde istediğin özelliğe göre fiyatı yukarı aşağı değiştirebiliyor

Hayırlısı olsun ama aradaki fark baya var .
Aradaki farkla yeni ekipman dizersin .