Mf 5450 mi tr5 115 mi?

Mf 3095 i verip bu iki modelden birini almayı düşünüyoruz takip edenler bilir yeni tr6 120 aldık yani ağır işler için traktörümüz var bu alıcağımız traktör gübre ilaç tohum ekimi gibi ara işlerde kullanılcak onun için hafif dönüş çapı güzel olsun istiyoruz en ağır işi 4lü 14 no pulluk çekmek onuda iki modelde her türlü çeker ama tr5 3.4 silindir hacminde mf 5450 4.4 silindir hacminde torka ve beygire baktığımızda tr5 üstün ama vites konusunda mf daha iyi gibi düşünüyorum ara işler için ağırlık performans yakıt olarak hangisi bizim için daha iyi olur mf 5450nin çoğu teknik verilerine ulaşamadım

• Beğen
Tepkiler: Akifİnanç68
Tarlayı falan sürerken küp falan mı buldunuz toprağım :)

MF 5450 ara işler için bir boy büyük kalabilir.

Bence Case Farmal C ve ya NH TR5.105 arasında hangisi daha hesaplı ise onu alın.
Sürüm yaparken küp çıkar belki diye battığı yere kadar salıyorum ama malesef daha bulamadık :) bu yıl aldıklarımızı krediyle alıyoruz çok şükür yazın borçlarımızı bitirdik borçlanmadanda malesef mal sahibi olunmuyor şuan senelik 50 bin ödemeli 5 yıllık Nur topu gibi faizimiz oldu :) gönlümde mf 5450 var vitesten ve kilo azlığından dolayı ama tr5 te cazip geliyor tr6nın vitesi tr5 te olsa hiç düşünmeden alırdım

Ara iş için 110hp üstü traktör almak isteyen ilk defa görüyorum.

Ne gerek var 115hp ye ,90hp size büyük bile gelir. Kubota m8540(89hp) öneririm. Yakıtta en düşüklerden, manevrada da kral zaten. Tam ara iş moturu.

Aslında ne ara iş nede ağır iş için desem daha iyi olurdu mf 398 var o tam ara iş makinası aslında her işe geliyor 398 :)

Istediğiniz traktörün yapacağı iş:

1. İlaçlama (dolu depo ağırlığı ile en ağır 1000 lt. olan makineler 1700 kg.)

2. Gübreleme (dolu depo ağırlığı ile en ağır 1200 lt. olan makineler 1600 kg. civarıdır.)

3. Silindirli sıkıştırma (silindir ya da merdane gibi,ekilen yüzeyi sıkıştıran en ağıŕ makine 2500 kg. dır ve her türlu çekilir.)

4. Ekim ( dolu depo ile,3 ve 3.5 metre iş genişliğine sahip ekim makinelerinin ağırlığı ortalama 2000 kg. civarıdır.)

Bence yukarıdaki işleri yapacak bir traktörün gücü 85 ila 95 beygir olması yeterlidir. Bu işler için 115 çok çok aşırı kaçar. Size lazım olan traktörde hi&lo şanzıman,elektronik kuyruk mili ve en az 6 adet hidrolik çıkışlı olması yeterlidir.

5450 nin manevrası pek iyi değil.(dingil arasından dolayı)
Gücünden yana şüphen olmasın 4 lü 14 no yu hoplatır her türlü yerde.
Yakıt tarlada tecrübeli bir şöförün elinde çok ideal.Ama yolda biraz fazla yakıyor gibi.Biz 1000 litrelik holder,fırfır kullanıyoruz 18 li tarım öz mibzeri hidrolikte kullanıyoruz daha hiçbir problem yaşamadık.En dik yerlerde bile hiç istifini bozmuyor.

Benim görüşüm ara iş için büyük boy bir traktör.Ama illaki alıcam derseniz iki modelin arasında 5450 yi şiddetle tavsiye ederim.
Ağırlığıda önde 8 arkada 2 şer ağırlıkla full depo 4940kg civarı geliyor.

Mf 3095 i verip bu iki modelden birini almayı düşünüyoruz takip edenler bilir yeni tr6 120 aldık yani ağır işler için traktörümüz var bu alıcağımız traktör gübre ilaç tohum ekimi gibi ara işlerde kullanılcak onun için hafif dönüş çapı güzel olsun istiyoruz en ağır işi 4lü 14 no pulluk çekmek onuda iki modelde her türlü çeker ama tr5 3.4 silindir hacminde mf 5450 4.4 silindir hacminde torka ve beygire baktığımızda tr5 üstün ama vites konusunda mf daha iyi gibi düşünüyorum ara işler için ağırlık performans yakıt olarak hangisi bizim için daha iyi olur mf 5450nin çoğu teknik verilerine ulaşamadım
John deere m serilerinede bi bakın isterseniz [emoji2]

Ara is icin 200 binlik traktor almak yerine 65 75 hb traktor almak yakittan tasarruf saglar uste kalan 100 binlede tarla bahceye yatirim yaparsin yada aled edevat alirsin benim kanaitim tabi butce saglamsa fendt bile alinir saygi duyarim
Haklısın cemal abi ara iş motoru 115 hp tercih edilirse bizim yaptığımız çiftçilik değil galiba [emoji3]

Sürüm yaparken küp çıkar belki diye battığı yere kadar salıyorum ama malesef daha bulamadık :) bu yıl aldıklarımızı krediyle alıyoruz çok şükür yazın borçlarımızı bitirdik borçlanmadanda malesef mal sahibi olunmuyor şuan senelik 50 bin ödemeli 5 yıllık Nur topu gibi faizimiz oldu :) gönlümde mf 5450 var vitesten ve kilo azlığından dolayı ama tr5 te cazip geliyor tr6nın vitesi tr5 te olsa hiç düşünmeden alırdım

Vallahi borçlanmadan mal sahibi olmak pek kolay değil günümüzde, bizde de durum aynı.
Allah hem size hem de borcu olan herkese ödeme kolaylığı nasip etsin.

• Beğen
Tepkiler: gkhAn