Maşallah ben hiç böyle toprakta sürüm yapmadım, verim olarak bizim topraklardan zayıftır muhakkak.
Traktörden beklenti önemli, bizim beklentimiz pancar ekecek arasını çekecek sökecek yükleyecek ekecek ilaç atacak vb
onların yerini kimse dolduramazBizim bölgede seker pancarı eken büyük ciftcilerden bikaçında var 3600 serisi. Ara çapa, ilaç, pancar sökme makinesi gibi işlerde kullandıklarını gördüm memnunlar. Bu adamlar yıllık 700 800 ton pancar üretiyolar. Case kullanmadım yorum yapamam ancak aynı fabrikanın ürünü olan Td serisi var bizde, aman evlerden ırak diyebilirim sadece.
Bu arada forumda zetorcuların boşluğunu case ciler dolduracak sanırım bu gidişle [emoji1]
Bizim bölgede seker pancarı eken büyük ciftcilerden bikaçında var 3600 serisi. Ara çapa, ilaç, pancar sökme makinesi gibi işlerde kullandıklarını gördüm memnunlar. Bu adamlar yıllık 700 800 ton pancar üretiyolar. Case kullanmadım yorum yapamam ancak aynı fabrikanın ürünü olan Td serisi var bizde, aman evlerden ırak diyebilirim sadece.
Bu arada forumda zetorcuların boşluğunu case ciler dolduracak sanırım bu gidişle [emoji1]
O kadar da değil 5410 çok daha farklı.75c yi 3600 serisiyle kıyaslamak uygun olmaz 5410 onun emsali
Komşu köyde bi tanecik MF 3635 vardı, çekiş sıkıntısı yüzünden traktörü sattı.Bizim bölgede seker pancarı eken büyük ciftcilerden bi kaçında var 3600 serisi. Ara çapa, ilaç, pancar sökme makinesi gibi işlerde kullandıklarını gördüm memnunlar. Bu adamlar yıllık 700 800 ton pancar üretiyorlar. Case kullanmadım yorum yapamam ancak aynı fabrikanın ürünü olan Td serisi var bizde, aman evlerden ırak diyebilirim sadece.
Bu arada forumda zetor cuların boşluğunu case ciler dolduracak sanırım bu gidişle [emoji1]
Komşu köyde bi tanecik MF 3635 vardı, çekiş sıkıntısı yüzünden traktörü sattı.
Bize dar gelen başkasına bol gelebilir.
Motor karakteristikleri olarak ;
MF 3635 biraz esneklik arttırılmış, ot bağlama da , yem karma da hafif kuyruk mili işlerinde iyi olabilir fakat silaj yapma, saman balyesi bağlama, kara toprak sürüm için aynı şeyleri söyleyemeyiz.3 piston olduğundan motor ezme yapılarak esneme niteliği var, kompresyon orta sayılır, ekim işlemlerinde yeterlidir.
Case 65 C, esneklik motor özelliğinden kaynaklanıyor, enter, steyr tarzı motor sıkışıyor.Kum yükledik, 2400 devire el gazı çekilir, sıkıştırma da 1500 devirde kendini patinaja veriyor, tutunma konusunda farkı zaten görülüyor, daha tonajlı yüke asılabiliyor.
Farklı markalarda motoru sabit devire çekip devir değiştirmeden yükleme yapan serilerde var. JD 6 MC 1900 devirde sabit durur, Same Silver 1600 devirde sabit devrini korur. Motorun tork yedeklerini yüksek tutup şanzıman otomatik hale getirilir. MF 5400 seri bu konuda gerçekten güzeldir.
Case JXC serisi devrini koruyan modellere göre esnek motor yapısı eleştirilebilir fakat tutunma arttırmak içinde buna ihtiyaç var.
kaç sene 36 serisi kullandın da bu kadar net konuşuyorsun..Evet kıyaslanmaz .3600 serisi fason üretimdir. Sisu motor ve carraro şanzıman. Hidrolik ve difransiyel uzun vadede arıza verir.
Pancar sökümünde 75 HP altını düşünme tabi makinen nasıldır bilmiyorum toprak yapını felan ama 75 hp tümosan var bazı tavlı yerlerde seri şekilde söküm yapamıyorsun kesiliyor 75 hp altı olmamalı bana kalırsa 5430 Ferguson işini görür yada 95c case iyi olur süne lastiğide alırsan ara çapasınada sığar çok güzel olur hayırlı akşamlar dilerimMf 3600 serisi mi Case jx-C sersimi alalım ikinci el 2000-3000 saat aralığında pancar ekmek sökmek ara işler için ikinci traktör olarak kullanılacak teşekkür ederiz şimdiden
Pancar sökümünde 75 HP altını düşünme tabi makinen nasıldır bilmiyorum toprak yapını felan ama 75 hp tümosan var bazı tavlı yerlerde seri şekilde söküm yapamıyorsun kesiliyor 75 hp altı olmamalı bana kalırsa 5430 Ferguson işini görür yada 95c case iyi olur süne lastiğide alırsan ara çapasınada sığar çok güzel olur hayırlı akşamlar dilerim
3635 alan adam 4 yıl kullandı sattı. Pullukta 3.075 kadar yakıyor o kadar gidemiyordu. Hararet yükseliyor,arka dağıttı hidrolik arıza verdi dedi. Şimdi deutz 5110 aldı. Valtra a 95 alan biriside yakıtından şikayetçiydi. Onunda motor sisu pompa bosch ama brezilya üretim.pompa ayara gitti ama yine aynı. 3635e verceğim parayı erkunta veririm aynı yakıtla daha fazlasını yapar.kaç sene 36 serisi kullandın da bu kadar net konuşuyorsun..