mf 255 turbo hakkındaki tecrübeleriniz bilgileriniz

Ynt: mf 255 turbo hakkındaki tecrübeleriniz bilgileriniz

benim tahminime göre senin o arkadaşın 255T yok ve kullanmamış galiba öyle bişi yok. 240 ların hava filitresi yağlı 255 larin ise kuru filitre arabaların hava filitresi gibi. ayrıca hala filitresi dolunca veya tıkanınca uyarı ışığı var o yanar ozman hala filitresini temizler tekrar takarsın. bizim o ışığın muşürü arızalı değiştirme ihtiyacında bile bulunmadık senede 1 yada 2 sefer temizleriz biz hava filitresini sonuçta bu tarlada çalışıyo ve illaki tarlada toz oluyo sana bahsettiğim gibi şuana kadar turbosunda hiç bi sorun yok istersen sen her ay temizle 2 ayda bir temizle o sana kalmış ama bizim işlerin yoğunluğundan senede 2 sefer aklımıza geliyo onu temizlemek birde (yenisiyle değiştirmene gerekte yok bi hava kompresörüyle temizleya bilirsin yaklaşık bi hava filitresini 2-3 sene kullanıyoruz) daha sonra ister istemez yıpranıyo o filirte sonra yanisini alıp onu takıyoruz değiştirmesi çok kolay evde kendin de değiştire bilirsin. aşağı yukarı 240 ların yakıtıyla aynı yakıyo belki birazdaha fazla yakabilir aynı işi yaparken 240 tan 1 yada 2 litre fazla yakıt yakabilir ama sonuçta o 1-2 litrenin hakkını veriyo 5 litre bile yaksa insanın gözüne görünmüyo o kadar litre yaptığı iş karşısında. birde sen (eski model 240 s dediğin için) onların frenleri kuru fren 255 lerin ise yağ banyolu disk fren frenleri süper. ayrıca frenlerin ötmesini isteyip istemen sana kalmış transmisyon yağı ile ilgili oda frenlerin ötmesi. bana göre süper bi traktör takıldığın bişi veyehut sormak istediğin bişi olursa yardımcı olurum bi 255T kullanıcısı olarak

Sayın ekizalp ;
Size bir sorum daha vardı.
255 T Traktör ile
255 EP Traktör arasında ne fark var
Bu fabrika neden bu şekilde iki ayrı traktör üretiyor
EP ne demek T ne demek bu traktörlerin hangisi daha iyi
fiyat olarak hangisi daha pahalı lütfen cevap verebilir misin

xxlarge kardeşim tabiki 255 ep daha üstündür. .
bende var 2001 model = disk fren.askı pedal. hidrolik drksiyon.senkromej şanzuman. djtal sıytem. çift çıkış. açIlır kapUT .KARE FAR özelliklerini taşıyan bi traktör. AYRICA SON ÇIKIŞ

62.5 hp gucunde 220 tork var 3silindir. . yakıtı normal t lerden daha az yakıyo. .

fiyatın agelınce 17 den başlar 20 21 arası gidiyo. . . piyasada fazla yok ep modelleri. .

EP=EXTRA POWER DEMEK YANi fazla güç demek. .
kardeşiM ŞİMDİ ÜRetilmiyor. . üretilse eminim ki diğer traktörlere taŞ ÇAKIRTır daha sağlamdır yanİ. .

şimdi en iyisi ben baştan alayım bu traktörler 240 ile 265 arası traktör olarak üretime başladı 240 boyutunda ama ondan güçlü bi traktör olarak ve turbolu olarak üretildi pek fazla tutulmadı şimdi 255 alacağına aynı boyda 240 var şimdi nediye daha fazla para ödüyeyim diye düşündü bazı çiftçilerimiz yani işin içine maddiyat girdi ve o boyda üretilen ilk turbolu traktördü ilk olarak 255 t (TURBO demek) 55 beygir gücünde, disk frenli, kuru hava filitreli, turbolu obsiyonel olarakta hidrolik diraksiyonlu olarak üretildi. haliyale belirli bi zaman sonra üretimi durdu ve daha sonra 255 ep (EXTRA POWER demek) 63 beygir olarak üretimi başladı bunun görünümünde bazı değişiklikler yapıldı Akgün kardeşimizin dediği dibi askilı fren ve debriyaj pedalları ve açılır kaput olarak olarak üretildi ve daha sonrada onunda üretimi durdu. daha sonra heralde söyle bişi dediler fabrikadakiler okadar 255 ürettik kimse almadı ne varsa bu 240 ta diye düşünerek bundan sonra bu efsane olsun diğerleride gold olsun:) daha sonra 240 efsane çıktı artık oda disk frenliydi efsane olduktan sonra heralde yine 255 yerine daha sonra 260 gold üretildi tam emin değilim.

biz ilk üretildiğinde bizim buraya tanıtıma gelmişlerde o zaman 398 ile 255 T yeni üretimi yapılmıştı uzel olarak orada hayran kaldık bu 255 i daha sonrada 1-2 sene sonra sıfır olarak aldık ve hala kullanıyoruz memnunum şimdiye kadar da hiç bir şikayetim olmadı. daha sonra biz aldıktan sonra burda 7 kişi daha aldı herkez 1 kişinin almasını bekliyormuş:) o bir kişide biz olmuştuk:)

Arkadaşlar bende hem 1998 model 255 T var hemde 2001 model 255 EP var 255 EP mükemmel bi traktör gücü hissediyonuz üstünde 255 T ise seri geliyo bayılıyor bence 255 EP 55-56 fıattan bile güçlü 255 EP bayılmak falan bilmiyo tavsiye ederim

255 EP yakıt olarakta çok ideal bi traktör gücü mükemmel her yerde çok iyi ama araziniz yumuşak çamurlu ise sakın girmeyin 2650 kg olduğu için saplanır kalırsınız altıda alçak olduğu için askıda kalırsınız

bnm erkunt 60ı çek göreyim seni 255im var deyip avunma video çekde icraat görelim bnm erkunt 60 , 2001 255ep le çift sürdü de biliyom ikisindede 3lü 11 no aynı marka pulluk erkunt 255 epin pulluğunun üstüne çıktı
AKGÜN43 link=topic=18940.msg184830#msg184830 date=1244391633' Alıntı:
biradeR BENİm 255 ep var 2001 model valla emsallerini tanımz kusura bakma. . nh miş fiatmış jonderemiş erkuntmuş boŞ iŞ takarım 8 numara 4 bakma arkana . . senkromej şanzuman var dinlemez. . 220 tork var 62.5 hp

• Beğen
Tepkiler: baller

ekizalp link=topic=18940.msg188451#msg188451 date=1245343120' Alıntı:
walla xxlarge arkadaşım bizim 255T 1994 yılında sıfır olarak almıştık bugüne kadar turbosu yönünden hiç şikayatimiz olmadı. önceki konularda bahsetmiştik ilk çalışmada stop çubuğu çekili marşa basın diyordu fabrika uyarılarında (Turbo şarj ünitesini yağlaması için) yaklaşık bi 5 sene o şekilde kullandık daha bu uygulamayı bıraktık yaklaşık 98-99 yıllarından sonra direk marşa başıp çalıştırmaya başladık Allah şükür şimdiye kadar bişi olmadı ve halen daha kullanıyoruz yakıt olayına gelince sende 265S kullanmışsın aynı şikayetten bahsediyorsun kısaca şöyle söylim 265 S nin yakıtının yarısını anca yakıyo yarısı olmasada %40 ve %45 daha az yaktığı kesin sana okadarını söylim ama 265 in yaptığı işide yapar.

inanmiyorum 30 yasima girdim ilk defa 255 t nin 265 in yarisi kadar yaktigini duyuyorum ne var senin bu 255 t de anlamadim borpower ve lpg mi taktirdin etrafimda 4 tane 255 var hepsi agliyo yakittan yaptigi is ne 12-28 lastikle ne kimle ediyosun hic bilip kullanmasak

inanmiyorum 30 yasima girdim ilk defa 255 t nin 265 in yarisi kadar yaktigini duyuyorum ne var senin bu 255 t de anlamadim borpower ve lpg mi taktirdin etrafimda 4 tane 255 var hepsi agliyo yakittan yaptigi is ne 12-28 lastikle ne kimle ediyosun hic bilip kullanmasak
[/QUOTE]
xdragonx link=topic=18940.msg219769#msg219769 date=1254689898' Alıntı:
Abicim ben Traktörü övmeye çalışmıyorum ben sadece başıma gelen olayı anlattım size daha önceki msj da bahsettim şimdide bahsedeyim ben 265 S kullanıcı değilim ama anlık ihtiyaçtan dolayı dayımdan istedik traktörü onun da işi olmadığı için ogün biz kullandık. ikisininde deposu full olarak işe başladı misal vermek gerekirse 255T 4 saat çalıştıysa 265 S 2 saat çalıştı yakıt göstergesinde ise her ikiside yarım depo yakıt gösteriyordu. hepsi aynıdır demiyorum 1998 model 265 S yine üzerine basarak söylim traktörde problemmi var yoksa o tarihte üretilen seridemi bi problem var yoksa hepsimi aynı bilmiyorum. ayrıca ben kendi adıma konuşayım ben memnunum hiç ağlamıyorum ayrıca senin bahsettiğin ebatta değil lastiklerde 14.9-28 ebatında muhtemelen sen 255 de kullanmadın. sadece uzaktan görmüşte olabilirsin yada 240la karıştırıyor olabilirsin.

AKGÜN43 link=topic=18940.msg184830#msg184830 date=1244391633' Alıntı:
biradeR BENİm 255 ep var 2001 model valla emsallerini tanımz kusura bakma. . nh miş fiatmış jonderemiş erkuntmuş boŞ iŞ takarım 8 numara 4 bakma arkana . . senkromej şanzuman var dinlemez. . 220 tork var 62.5 hp

)))))))

xdragonx link=topic=18940.msg219769#msg219769 date=1254689898' Alıntı:
Abicim ben Traktörü övmeye çalışmıyorum ben sadece başıma gelen olayı anlattım size daha önceki msj da bahsettim şimdide bahsedeyim ben 265 S kullanıcı değilim ama anlık ihtiyaçtan dolayı dayımdan istedik traktörü onun da işi olmadığı için ogün biz kullandık. ikisininde deposu full olarak işe başladı misal vermek gerekirse 255T 4 saat çalıştıysa 265 S 2 saat çalıştı yakıt göstergesinde ise her ikiside yarım depo yakıt gösteriyordu. hepsi aynıdır demiyorum 1998 model 265 S yine üzerine basarak söylim traktörde problemmi var yoksa o tarihte üretilen seridemi bi problem var yoksa hepsimi aynı bilmiyorum. ayrıca ben kendi adıma konuşayım ben memnunum hiç ağlamıyorum ayrıca senin bahsettiğin ebatta değil lastiklerde 14.9-28 ebatında muhtemelen sen 255 de kullanmadın. sadece uzaktan görmüşte olabilirsin yada 240la karıştırıyor olabilirsin.

benim 255 t nin uzerine ciktigimda memlekette daha ya 2 tane vardi bilemedin 3 tane zaten alanlarda benden sonra aldi lastik ebadina gelince senin lastiklerinde 14-9-28 yazar ama kenarinda 12-28 yazar yani 12 inch taban genisligi 28 jant ben videona baktim 4 luyu gayet cekiyor ama bizim burda o pullugu bir batirirsan bir daha cikaramazsin biz 8 numara yada en fazla 9 numara takariz 3 takviye gider ben sana 255 t kotu demeim sadece bizim isimize yaramadi 240 la karistiriyorsun deyince bende 2 tane 240 s var merak etme daha bunamadim traktorune cok baglisin bu belli ama asla tam bir konuyahakim olmadan o konu hakkinda yorum yapma

ya abicim traktöre bağlılıkla hiçbir alakası yok sen bana çok yakıyo diyorsun bende sana diyorumki öyle ağlayacak kadar bi yakıt yakmıyo sonuçta hakkı neyse onu yakıyo sonra diyorsun 12-28 yokmu diyorsun lastıkla yakıtın ne alakası var bizim lastıklarda yazmıyo 12 diye üzerinde yazdığı ebat 14.9-28 sonuçta 12 yazsa ne olacak yazmasa ne olacak sonuçta fabrikadan aynı ebatta geliyo ne farkeder markası farkeder biz alırken üzerinde lassa marka lastik vardı. dedik biz istemiyoruz lassa biz Good year istiyoruz dedik dediğimiz gibide Good year lastikli aldık ebat ikisinde aynı markası farklı ha ne olur birinin üzerinde yazar 14.9-12.28 diğerinin üzerinde yazar 14.9-28 yazıp yazmamasını önemi yok yakıttan bahsediyoruz lastikten değil. sen bana kötü demedin işimizede yaramadı demedin sadece burda kullananlar ağlıyo yakıttan yaptığı iş ne dedin. bende sana ona göre cevap verdim tartışmaya gerek yok. bende sanin anlattığın şekille konuya hakim oldum ve yorum yaptım. ha desenki başta işimize yaramadı anlarım 240la kıyaslarsan seri motor bakma sen bizim kullandığımıza biz takviye 4le kullanıyoruz bazı işlerde yavaş kalıyo seri 1 i alıyorsun oda hızlı kalıyo ortası yok motorun buçuk vites yapsalarmış herkesin işine gelirdi ama ne yapalım bizde idare ediyoruz işte him istemez altımızda bi 4X4 olsun herkez ister.

ekizalp arkadaş doğru söylüyor 255 t 240 s ile kıyas edilmez, bende 90 model buçuk şanszmanlı aldın bir sene oluyor motor hakkını veriyor yakıt belki biraz fark eder ama yiğidi öldür hakkını yeme demişler

memory43 link=topic=18940.msg229653#msg229653 date=1258834863' Alıntı:
ekizalp arkadaş doğru söylüyor 255 t 240 s ile kıyas edilmez, bende 90 model buçuk şanszmanlı aldın bir sene oluyor motor hakkını veriyor yakıt belki biraz fark eder ama yiğidi öldür hakkını yeme demişler

1990 model bucuklu 255t yok 255 tnin 1998 modelinde dahi bucuk yok ama sonradan ara sanziman takiliyor oda ortadan vites degil yandan vites fabrikasyon degil parasiyla aliyosun sonra monte ettiriyosun her vitesin arasini buluyor traktor 25 cm uzuyor benim turbo boyleydi yani 1993 modelden itibaren senkronizasyonlu sanzimana gectiler synchro 8 senkromec dislili

hpim1277i.jpg

2001 MODEL 255 Ep senkromej şanzumaN. . 12

xdragonx link=topic=18940.msg229849#msg229849 date=1258912368' Alıntı:
1990 model bucuklu 255t yok 255 tnin 1998 modelinde dahi bucuk yok ama sonradan ara sanziman takiliyor oda ortadan vites degil yandan vites fabrikasyon degil parasiyla aliyosun sonra monte ettiriyosun her vitesin arasini buluyor traktor 25 cm uzuyor benim turbo boyleydi yani 1993 modelden itibaren senkronizasyonlu sanzimana gectiler synchro 8 senkromec dislili

arkadaşlar ikinizde doğru söylüyorsunuz ilk başta fabrikasyon olarak üretildi 255T ' nin buçuk şanzımanı tarih olarak hatırlamıyorum ama biz traktörü almadan önce görmüştük yani 1994 den önce ama diğer arkadaşın dediği gibi ordatada değil misl varmek gerekirse 255 Ep ve 265, 285 lerin gibi bi buçuk şanzıman değildi kuyruk milinin kolunun olduğu taraftan ayrı bi koldaha vardı. bizde alırken sormuştuk dedik bu buçuk şanzıman mı yok dediler devir düşürücü size gelmez dediler genelde tütün ekimi yapan çiftciler için üretildi bu şekilde dediler. bizde dedik tütük ekimiyle uğraşmadığımız için bizim için gereksiz diye düşünerekten synchro 8 şanzımanlısını aldık yani bizimki buçuk vites değil.
o zman için opsiyonlar olarak o arkadaşın bahsettiği ara şanzıman ( ben şahsen hala daha onun ne işe yaradığı anlamış değilim bayinin vermiş olduğu bilgi bize o şekildeydi Tütün için) ve hidro mekenik direksiyon yer alıyordu. tabi opsiyonlar fiyata etki editti için de ozmanlarda hidrolik direksiyon lüks sınıfına giriyordu fiat traktörlerde standarken ozman MF ler için opsiyoneldi :(