Ynt: MF 240
Durun ben de geldim.
Duyduğuma göre MF240 ' a laf söyleyen varmış
(Biraz da ben fanatiklik yapayım
)
Vites konusunda haklısınız. R 4 2
1 3 dizilimi gerçekten tuhaf.Alıştık artık.
Sürat konusunda yorum yapamam çünkü çok sakin bir sürücüyüm.Dördüncü vitesi hemen hiç kullanmıyorum.
Rampa konusunda da birşey diyemem , arazimiz ve yollarımız tepsi gibi düz.
Gelelim gerçeklere:
MF 240 kendi sınıfında ülkemizin lider modelidir. Fiat 540 la birlikte şu anda tarımımızın kendi sınıfındaki yükünü sırtlamaktadır.
Hidroliği iyidir,boyuna bosuna bakmadan 1500 kg ı rahatça kaldırır.
İnsanın cömerti motorun cimrisi sevilirmiş.MF 240 ' ın en sevdiğim yönü cimriliğidir. Mazot şu fiyat olmasına rağmen koyduğum mazotla yaptığı işlerin miktarına şaşıyorum.
Tam ara traktörüdür. Getir götür,ilaçlama,merdane,kazyayağı,gübre saçma işlerini en az yakıtla yapar.3x11 inç pullukla iş başa düşerse tarlada sürer.Hararet derdi yoktur.Parçası bol ve ucuzdur.Fizan ' dan gelmez,ilçede bulunur.
Hidrolik direksiyonu serçe parmağıyla döner.Bunlar benim kullanıcı görüşlerimdir.
Sınıfında tutulan,aranan,sevilen ,hala talep gören modeldir.2000 modelleri bile 20-21000 liradır.Bu kadar tutulmasa 50 tane (fazla attım galiba 10 diyelim) taklidi üretilir miydi?İstanbul ' da ortada dönen traktörlerin tamamına yakınının MF 240 olmasının da bir sebebi vardır herhalde..Su taşır,inşaat artığı taşır,eşya taşır.Ki İstanbul inişli çıkışlı yerdir.Pazarda çiçekçilik yapan bile gördüm.
Geçenlerde çiftlik maliyeti konusu vardı.Arkadaşımız hesap çıkarmıştı, traktör 60000 Tl diye.14000 e 20 yaşında 240 var.Hidrolik direksiyonu yoksa 1000 liraya taktırırsın,200 dekar arazini çekip çevirir,para kazandırır sonra büyütürsün.Cebini yolmaz,kazancına ortak olmaz.
Kısaca MF 240 başarılı bir modeldir.Babam iyi seçim yapmış.
Tomruk taşıyor.
İlaç attık dönüyoruz.Köylümüzün ( internette iznini almadığım için) yüzünü gizliyorum.
MF 240 çalışır.El öğünür.