Mf 240 ile new holland tt50 yi kıyaslayan varmı?

Yıl olmuş 2020, hala geri vitesinde senkromeç olmayan bir TT serisi alınıyorsa demek ki tarımda geriye doğru gidiyoruz. Vites geçişlerini anlatmama bile gerek yok. Bu klasmanda diğer markaların traktörleri daha güzel.
Newholland la bi sancin var galiba her yorumunda kötulemeye gerek yok adam begenmiş parası ona yetmiş almış herkez fendt almak istiyor ama imkanlar el vermiyor

Adam 55 hp 3 tonluk motordan nasil bi beklentide anlayamadim seri 2 zaten tt serisindede arazide islemez hic bir.modelinde ki sifirsa traktör daha açılmamış bile
Açılmamış motor.Arkada kaçli ne var belli değil.Hidrolik ayarlarini bile ters kullanan çok ,performansi cok etkiler. Böyle videolar yalnisa götürür doğru degil.Güç yok edilemez.Yoktan var edilemez.
Bu beygir güçte 4x4 uygun değil tek çeker olmalı.

Tt50 240 ın muadili değil tt50 3-4 tık daha üstün,illaki eksikleri vardır muadili olarak same-deutz grubundan alınabilirdi belki ama bir malı alırken maddiyat piyasa çevre arazi şartları kullanım tipi kullanılan ekipman alım şartları vs. ve hepsinden önemlisi içine sinme durumu önemli. Ustam hayırlı olsun güle güle kullan pişman etmez piyasada geçerli bir traktör beğenmezsen pişman etmez satarsın istediğin zaman.

Bizim önceki traktör 240s idi ßimdi tt55 4wd 240 tarla işe hiç gelmez depoyu sabah fulleyip tarlaya giderdim 3lü 9numara pullukla hiç iş vermezdi 3 takviyede sürekli patinaj çekerek tarla sürerdim depoyu akşama kalmadan bitirirdi 40lt şimdi nh 55 kullanıyoruz ünlü 3lü 12 numara otomatik 650kilo pullukla sürüm yapıyorum hem daha derin hemde 240ın 2katı yer sürüyorum yakıta gelince 240tan az yakıyor tarlada 30 litre mazot yakıyor akşama kadar tt al keyfine bak bizim burda nh naylon diyenler kendi kullandıkları motorun gazına basamıyor bölünecek diye nh ler taş gibi şimdi degişmeye çalışıyorlar..5yıl önce sıfır aldık çok memnunuz hiç arıza ışı olması sanayi yolu bilmez çokta hor kullanırız yollarımız çok bozuk taştan taşa seker gider..
20200326_102526.jpg

Bizim önceki traktör 240s idi ßimdi tt55 4wd 240 tarla işe hiç gelmez depoyu sabah fulleyip tarlaya giderdim 3lü 9numara pullukla hiç iş vermezdi 3 takviyede sürekli patinaj çekerek tarla sürerdim depoyu akşama kalmadan bitirirdi 40lt şimdi nh 55 kullanıyoruz ünlü 3lü 12 numara otomatik 650kilo pullukla sürüm yapıyorum hem daha derin hemde 240ın 2katı yer sürüyorum yakıta gelince 240tan az yakıyor tarlada 30 litre mazot yakıyor akşama kadar tt al keyfine bak bizim burda nh naylon diyenler kendi kullandıkları motorun gazına basamıyor bölünecek diye nh ler taş gibi şimdi degişmeye çalışıyorlar..5yıl önce sıfır aldık çok memnunuz hiç arıza ışı olması sanayi yolu bilmez çokta hor kullanırız yollarımız çok bozuk taştan taşa seker gider.. Ekli dosyayı görüntüle 52059
Buda organik cam filmi içerden dışarı dışardan içeri görülmez [emoji3] [emoji3]

Newholland la bi sancin var galiba her yorumunda kötulemeye gerek yok adam begenmiş parası ona yetmiş almış herkez fendt almak istiyor ama imkanlar el vermiyor
Öncelikle traktörü alan arkadaşa hayırlı olsun. Kazasız ve belasız nice tarım yılları diliyorum. Varsa bir kusurumuz affola.

Size gelelim Cemal Bey, sizi biraz daha kibar olmaya davet ediyorum. Biz burda tarımın teknolojik ve bilimsel yönünü ele alıyoruz. TT serilerini çok kullandım ama dişli sesleri nedeniyle ısanamadım. 2020 yılına gelmişiz, "4×4 traktörde nasıl geri viteste senkromeç olmaz" dedim. Bu sözün hangi tarafı yanlış? Ayrıca benim hiç bir marka ile hiç bir sorunum yok. Hiç biri de benim arka bahçemde üretilmiyor. Zaman zaman kendi traktörümün de kusurlarını yazıyorum.

Mesela; John Deere'in 5E serileri alınacak traktör değil. Massey Ferguson'ın 2600 serileri de öyle. Bunlara TT ve TDD serileri de dahil. Bunu yazınca bunlarla bir kavgam mı oldu yani? Biz sadece tarım mekanizasyonunu ve tarım kimyasını ilgilendiren bir alanda gerçekleri söylüyoruz. Bende 22 diskli çekilir tip mibzer var. Ama beş kuruş etmez. Bir daha alsam şanzımanlı alacağım. Sırf bunu aldım diye övmek zorunda değilim. Cemal Bey, Türkiye şartlarında ortalama 200 kg/da buğday alınıyorsa, bunu eleştirip daha iyisine yoğunlaşmak sancı mı?

Her ne ise, artık bu gibi çıkışlar yüzünden bu forma yazı yazmak istemiyorum bazen. Lütfen biraz kibar olalım.

Tt serisinde levye veya shutle yok tek vites kolu ile hem ileri hemde geri bu yuzden geride senkromej olsa yolda ileri giderken 3 ten 4 e atarken yanlislikla geri takmak olası yoksa 50-100 tllik senktomej olayi değil fabrikada denilen bu istenilse çözüm uretilirmi evet mandallı bi geri vites olsa olabilirdi

Arkadaşlar. Geçen yıldan beri mf 240 almaya niyetimiz vardı şimdi almaya karar verdik lakin fiyatlar aşırı yükselmiş. O kadar para verene kadar yeni traktör alalım dedik. new holland da ağustos ayına özel kampanya varmış, tt50 ye baktık, bayi ile konuştuk. Dün başka bi bayi ile yine kabaca anlaştık ama ufak bi tereddüt var içimde yakıt, çekiş ve sağlamlık yönünden hangisi daha üstün. Her ikisinide kullanan varmı acaba? Bilgi verebilirmi.
Çekim yönünden; MF 240'ın dengi TT50 değildir. TT50'nin 'nin dengi ise MF 255'dir. Ancak ikinci el piyasada tutunma olarak MF 240' lar ile TT50 aynıdır. Gerçi bölgeye göre de bir birlerinin önüne geçtikleri olur. Piyasa açısından her ikisi de güzel traktör her zaman alınır satılır. Çekim yönünden de MF 255'lerde iyidir ancak MF 240 kadar yaygın değildir.

Vitesleri , takviye ve bölücüleri , levyesi, tam senchromench olmayan bir traktör çok kullanışsız olur.
1997 model Same Explorer serisi hidrostatik geçişli viteslere sahiptir.

Yıl olmuş 2020, hala geri vitesinde senkromeç olmayan bir TT serisi alınıyorsa demek ki tarımda geriye doğru gidiyoruz. Vites geçişlerini anlatmama bile gerek yok. Bu klasmanda diğer markaların traktörleri daha güzel.
TT 50 2017 model 4 yıl kullandım. 2930 cc türbo intecool motor var. Performans ok iyi, fakat case jx E aldım çoook güzel.