Merinos koyunu hakkında bileği lazım

hocam öncelikle verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim. merinosla kangal arasında kuyruk olarak büyük bir fark var yani yağ olarak kangal daha çok. kangal akkaraman ın et olarak üstün bir versiyonudur. kuzuların doğum ağırlıklarını görsen şaşar kalırsın. ikiz kuzularda bile kilo 5.5 -6 kg doğum ağırlığı var. sizin söylediğiniz kilo almayan akkaramandır onun süt verimi daha yüksektir. çiftçi kanallarında izliyorum övmekle bitiremedikleri koyun türleri var kuzusuna uçuk ücretler isteniyor bi bakıyorum koçları 110 kg. arada bir fark yok yani sivasta 120 kg kangal koç görmek çok normal. bide merinosun bildiğim kadarı ile akkaraman ile melezlenip anadolu merinosu şeklinde olanları var yanlışım varsa düzeltin onlar daha iyi diyolar pek bi bilgim yok. arkadaşımda 20 kadar merinos var kangaldan ufak ama ikizlik biraz daha fazla.
Merinostada doğum ağırlık ortalamamı 5.600 hepsinin tartımalarını yapıyoruz kangaldada iyi rakamlarımış ben ırkımdan memnunum ama anlattığınız üzere güzel bir ırkmış sevmenizi anladım şimdi

Kuzu etinin kıymetli yeri sırt eti.
Kuzu kestirirken kg fiyatında aynı bölgede 1tl gibi oynar sırt eti yapan yani sırtı düz geniz omuz arası geniş hayvanlara kg fiyatı yerine göre biraz yüksek alıcı bulur.
Benim Karacabey merinosu koc.
Sıradan köylü amcanın birinden almistim.
IMG_20200414_194238.jpg
IMG_20200414_194249.jpg

İyi akşamlar TrakKulüp ailesi. Kangal cinsi sürümüz var ancak bazen internette denk geliyorum Karacabey Merinos ırkına çok hoşuma gidiyorlar. Hızlı büyümeleri, et özellikleri, güzel görüntüleri vs. Belki sürü olarak değil ama 10 20 tane alıp telle çevrili 1 dönüm alanda ufak bir ahırda besleyip, günde 4 5 saat meraya salmak istiyorum bu hayvanları. Tabi kesif yem vs ekstra beslemelerini yapacağım sadece meradan beslenmeyecek. Meraya salmaktaki amacım strese girmemeleri.

Ancak düşündüğüm tek şey iç Anadolu(Yozgat) soğuğuna bu hayvanlar dayanabilir mi? Bu hayvanlar hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yorumlarını esirgememelerini rica ediyorum. Sitemizde besleyen birkaç kişi var ancak özelden yazmak yerine burdan yazmayı tercih ettim diğer arkadaşlarda faydalansın bilgilerden diye.
Karacabey merinosu soguga cabuk adapte olur zamanla ama iyi verim almak istiyorsan özellikle kuzulardan, beslenmesine daha fazla dikkat etmen gerekir yani ek yemleme yapmalisin malum bizim bölge olarak bozkir koyun merada her zaman doymuyor
2 yil önce birisi burda Romanov koyun aldi herkes burda olmaz dedi ama iyi adapte oldu ikizlik orani bizim akkaramanlarla felan karsilastirilamayacak kadar yüksek nerdeyse anac koyunun iki kati kuzu var ama sürekli ek yemleme yapiyor yoksa koyun kuzuyu besleyemiyor
Diyecegim denemekde fayda var yeni fikirleri, önce anac bir miktar alip deneyebilirsin

Karacabey merinosu soguga cabuk adapte olur zamanla ama iyi verim almak istiyorsan özellikle kuzulardan, beslenmesine daha fazla dikkat etmen gerekir yani ek yemleme yapmalisin malum bizim bölge olarak bozkir koyun merada her zaman doymuyor
2 yil önce birisi burda Romanov koyun aldi herkes burda olmaz dedi ama iyi adapte oldu ikizlik orani bizim akkaramanlarla felan karsilastirilamayacak kadar yüksek nerdeyse anac koyunun iki kati kuzu var ama sürekli ek yemleme yapiyor yoksa koyun kuzuyu besleyemiyor
Diyecegim denemekde fayda var yeni fikirleri, önce anac bir miktar alip deneyebilirsin
Bu akkaramanlara ek yemleme yapınca ikizlik verim artmiyor mu.