Merak Edilen Konu Kapalı Sistem Koyunculuk Gerçekleşen Maliyetler ve Deneyimlerim Hk.

Şahsi görüşüm yeterince varsa kuru ot vermeyi kesme.
Arpa ve Mısır'a geçerken İlk başta diğer yeme karıştırarak.
Yemi azalt bunları çoğalt Bu şekilde bir haftada yem değişimini yap hiçbir sorun olmaz.
Aslında koyunları Bu zeytinliklere salıp otlatabilsen cok daha iyi olur ama imkanlar böyleyse hayvan doyuyorsa yeter.
Keşke İlhan Abi ... Ama bunada şükür , iç anadoluda olsak kardan kıştan yeşili göremeyecekti belkide hayvan ... En azından burada önüne götürsek bile yeşilin vitaminini alıyor hayvan birşekilde ... Yem dönüşümünde söylediğini uygulayacağım , teşekkürler !

Keşke İlhan Abi ... Ama bunada şükür , iç anadoluda olsak kardan kıştan yeşili göremeyecekti belkide hayvan ... En azından burada önüne götürsek bile yeşilin vitaminini alıyor hayvan birşekilde ... Yem dönüşümünde söylediğini uygulayacağım , teşekkürler !
Hayvan ani yemleme değişikliğini hiç sevmez buna dikkat et
Her ani yemleme değişikliğinde sıkıntı bekle
Yumuşak yavaş alistirarak olmalı yemleme değişikliği
Dengeli yemleme ister sever hayvanlar kurunun yaninda yeşil yeşilin yaninda kuru enerji protein vitamin mineral denge ister
Doğada bu nasıl oluyor oluyor işte yilda bir yavru büyütüyor doğada koyun
Ama en iyi beslendiği en bol zamana ilk bahara denk getiriyor yavru zamanını

Evet arkadaşlar koyunculuğun hep tatlı tarafından bahsettik.
Çok uzun zamandır hiç kuzu kaybı yaşamamıştım dün sabah hoplayıp zıplayan 10 günlük kuzu akşam geldim yere serili yatıyor.
Şiddetli Bir ishal hemen hemen komaya girmiş bilinçsiz yatar haldeydi.
Bu gün öldü.
Çok sağlıklı hatta kuzuların içinde en oluşlu doğan En güçlü kuzu buydu.
IMAG3805.jpg
IMAG3807.jpg
IMAG3809.jpg

Çok uzun zamandır hiç kuzu kaybı yaşamamıştım dün sabah hoplayıp zıplayan 10 günlük kuzu akşam geldim yere serili yatıyor.
Bu gün öldü.
Çok sağlıklı hatta kuzuların içinde en oluşlu doğan En güçlü kuzu buydu.Ekli dosyayı görüntüle 44032Ekli dosyayı görüntüle 44033Ekli dosyayı görüntüle 44034
geçmiş olsun.
İnşaAllah diğerlerine birşey olmaz.

Bu gün öldü.
Çok sağlıklı hatta kuzuların içinde en oluşlu doğan En güçlü kuzu buydu.Ekli dosyayı görüntüle 44032Ekli dosyayı görüntüle 44033Ekli dosyayı görüntüle 44034
Geçmiş olsun abi , beb bbaş ta doğan buzağıya doğardaoğmaz iğnesi var vuruyorum iyi bir bakımla ishal olmadan büyütüyorum.çok şükür 2015 ten bu yana buzağu öldürmedim.kuzuda aşılama yokmu.35 liralık ilaç septisemi iğnesi.

Bu gün öldü.

Geçmiş olsun İlhan, üzüldüm.diger kuzulara bişey olmaz inşallah

Geçmiş olsun abi , beb bbaş ta doğan buzağıya doğardaoğmaz iğnesi var vuruyorum iyi bir bakımla ishal olmadan büyütüyorum.çok şükür 2015 ten bu yana buzağu öldürmedim.kuzuda aşılama yokmu.35 liralık ilaç septisemi iğnesi.
Ustam koyunların kuzuların aşıları Tam.
Doğduğunda gerekli tüm önlemleride alıyorum.
Bazen ilaçlar çalışmıyor.
Abi kuzu doğdu doğalı annesini tersten arkadan emiyordu.
Haliyle emen diğer koyunlarida kaçak olarak arkadan emiyordu.
Bir kuzu başka koyunlara dadandimi genelde sonuç bu şekilde oluyor.

Ustam koyunların kuzuların aşıları Tam.
Doğduğunda gerekli tüm önlemleride alıyorum.
Bazen ilaçlar çalışmıyor.
Abi kuzu doğdu doğalı annesini tersten arkadan emiyordu.
Haliyle emen diğer koyunlarida kaçak olarak arkadan emiyordu.
Bir kuzu başka koyunlara dadandimi genelde sonuç bu şekilde oluyor.
Süt fazla geldi demekki kontrolsüx emmiş hayvan, diğerlerine dikkat et geçmiş olsun.

alsa ne olur dostum ne o koyundan hayır gelir ne karnındaki kuzudan ne altındaki kuzudan birini bakarken diğeri gider en iyisi 7/8ayda bir kuzu
Irk bakim Vs sebeple ufak tefek istisnalar olur ama.
Genel olarak kuruya çıkmamış koyunun Koç almasını şahsen doğru bulmam.
Bu hayvanlara kuzu makinası kuzu fabrikası vs diyenler var.
Bu hayvanlar canlı doğasına uygun üremeleri gerekir.
Gün dönümlerinde kızgınlık gösterirler genelde.
Koyunun refah durumu süper olsa bile altında kuzu varken koç alması doğru degil sonuçta can taşıyor Bu hayvan.

Irk bakim Vs sebeple ufak tefek istisnalar olur ama.
Genel olarak kuruya çıkmamış koyunun Koç almasını şahsen doğru bulmam.
Bu hayvanlara kuzu makinası kuzu fabrikası vs diyenler var.
Bu hayvanlar canlı doğasına uygun üremeleri gerekir.
Gün dönümlerinde kızgınlık gösterirler genelde.
Koyunun refah durumu süper olsa bile altında kuzu varken koç alması doğru degil sonuçta can taşıyor Bu hayvan.
İlhan peki 15 ayda ıkı kuzu nasıl olur sence yanı senede ıkı değilde ama her sene 1 de değil bu hem karı artırırken hemde koyunun sağlığını korumaz mı