Mera kadostro

Merhaba arkadaşlar bir sorum olacak sizlere bizim bir tarlamiz var tapuyu araştırırken kadostro geldiginde mera yazılmış ama tarlamiz osmanli zamanina dayanıyor rahmetli babanneme miras yolu ile gelmiş simdi devlet hem tarlamizi alıyor elimizden hemde mera cezasi kesiyor.bizde itiraz ettik mahkemeye verdi hazine avukati simdi eski kayitlara nasil ulasa bilirim hakime desem o araştırılmasını istermi yoksa zaman asimi var deyip devletemi verir tarlamizi aceba bilgisi olan varmı aceba sahitlerimiz var mahkeme dikkate alirmi tesekkur ederim

• Beğen
Tepkiler: ömer_06
kadastro geçeli inşallah 10 yıldan fazla olmamıştır. geçtiyse biraz terletirler haberin ola. size lazım olan osmanlıca dan anlayan biri ve tapu işleriyle uğraşmış bir ayağı Ankara da olan kuvvetli bir avukattır kanaatindeyim. çünkü tapuda ana defter kayıtlarına sıradan bir vatandaşın ulaşması bayaca güçtür. bir de osmanlı kayıtlarının nerede tutulduklarını (ili ve adresini) bulup orada araştırma yapmanız gerekir diye düşünüyorum. Allah kolaylık versin.
not: avukat filan değilim sadece aklımdan geçenleri yazdım.

Merhaba arkadaşlar bir sorum olacak sizlere bizim bir tarlamiz var tapuyu araştırırken kadostro geldiginde mera yazılmış ama tarlamiz osmanli zamanina dayanıyor rahmetli babanneme miras yolu ile gelmiş simdi devlet hem tarlamizi alıyor elimizden hemde mera cezasi kesiyor.bizde itiraz ettik mahkemeye verdi hazine avukati simdi eski kayitlara nasil ulasa bilirim hakime desem o araştırılmasını istermi yoksa zaman asimi var deyip devletemi verir tarlamizi aceba bilgisi olan varmı aceba sahitlerimiz var mahkeme dikkate alirmi tesekkur ederim

bu günkü akşam gazetesinin iç ilavesinde (akşam pazar) ilavesinin 7. sayfasında senin konunla ilgili haber var.

• Beğen
Tepkiler: mbsmah
meraya geçmiş bir tarlanın geriye sahiplendirilmesi neredeyse imkansız...
il valilik komisyon kararı ile bu tür yerler (tarım il Müdürlüğü yetkilisi,bağlı bulunduğun muhtar,ve bilir kişi) eşliğinde meraya katılıyor
ve tekrar komisyon kararı lazım..
bendede aynı dert vardı..
bir sonuç alamadım..

• Beğen
Tepkiler: mbsmah