Selam arkadaşlar ben Ankara'da oturmaktayim Afyon luyum orda tarlalarimiz var evimiz traktör ve ekipmanımiz var her yıl yaklaşık 200 dönüm arpa buğday ekmekteyiz sulak değil arazi şimdi gelelim konumuza eskiden babamın yaptığı bir besi türü vardı bende onu yapmak istiyorum fakat sizden fikir alayım dedim şöyle ki babam kış çıkınca sanırım Şubat Mart aylarında Kars dan 30-40 civarında sütten kesilmiş buzağı getirir merada otlatir ve kısa bir besi yapıp kış girerken satardı satardi dedim çünkü kışın kasabaya inerdi burası yayla diye tabir ettiğimiz rakım olarak daha yüksek ve otlak olarak daha iyiydi bende Kars tan alsam bu süre zarfında kış sonunda kesime gönderecek olsam kaç aylık bir dana almalıyım. Bunu tanesi kaçtan malederim ve diyelim ki 2-3 ay tam besi yapsam ne kadar Yer bu hayvanlar saman arpa tarlada var zaten otlak haziran ortasına kadar kurumuyor yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler