Ynt: MEDİCA PROSEMENTİ YONCA TOHUMU HAKKINDA BİLGİSİ OLANLARIN DÜŞÜNCE VE GÖRÜŞLERİ
fazla korkulacak bi$ey yok öyleyse .. bizim bölgede 30 gün yoncanın kendini kurtarması icin yeterli .. geçtiğimiz 30 günden bahsediyorum .. ben ekecektim 200 dekar .. kırağı ne zaman yağar bilemediğmizden riske girmedim .. halbuki kasım ba$ında ekseymi$im $u anda yonca kendini kurtaracaktı .. kısmet artık seneye ekecem .. gerçi yonca ekende çoğaldı artık ne kadar rantable bi ürün olur onuda kestiremiyorum ama .. bundan 5 6 yıl önce güzel paralar kazandırdı bize .. bu yıl geldiği noktayı söylemiyorum bile .. yanlız $u var hayvan çiftlikleri en temel ve en ucuz kaba yem olan mısır slajını bile alamazken .. bunun 5 katı fiyatına yoncayı nasıl yedirecekler kendi kendime bunun ikilemine dü$müyor değilim .. umarım hayvan piyasası düzelir .. bol bol yonca alacak duruma gelirler .. bizde hayvancılar sayesinde yem bitkilerinden nemalanırız .. yoksa bizimde geleceğimiz hayvancılık sektörü gibi ku$kulu ..ErmanHoca link=topic=56429.msg657919#msg657919 date=1354625995' Alıntı:2 dal ortadanda bir dal vermiş henüz yaprağa dönüşmemiş kökü derinde 50 günden beri toprağın yüzünde ama sıvak olmadığı için yapraklanmadı