Videoyu izleyemedim, çünkü facebookum yok. Olayı az buçuk anladım. En önemli şey panik yapmamak. 1 ay önce firfira arpayı doldurup, tarlaya girdim daha bir sıra bitmeden takıma doğru geldim , el debriyajını kaldırdım geri gelip dikine inecektim, debriyaj ayırmadı. Debriyaja bir daha bastım, sertleşti. Ne oluyor lan dedim, elimi vitese attım çektim, gelmedi. Takviyeye sarıldım o da çıkmadı. Tecavüz kaçınılmazsa zevk almaya bak der gibi firfirdaki tohum bitsin bari deyip o şekilde tarlayı döndüm, bitmek üzere iken fren ile stop edip motoru boşa aldım. O nasıl oldu hala anlamış değilim, tekrar çalıştırıp debriyaj verdim durum aynı, normal vites geçmiyor ama takviye lang diye geçiyor, ama geçiş o geçiş ayırmıyor bir daha. O gün öyle çalıştım. Kendi kendine düzeldi. Çatal da sorum var sanırım. Bu olay yüksek hızda ve yükte başımıza gelirse Allah etmesin, büyük sorun. 2. vites 15 gazda insan rahat oluyor, ama hız ve yük anında sıkıntı büyük. Traktör kendi kendine düzeldi ama vites geçişleri sertleşti. Şanzuman yağını kontrol ettim, sorun yok. Bir miktar daha yağ ekledim. Çatala yağ değmiyor olabilir diye. Sorunum geçici çözülmüş gözüküyor ama sertleşme var. Sordum, ayırmamız lazım dediler. Sebebi traktörün az çalışması imiş.