Ynt: mazot yine aldı başını gitti ne olacak bizim bu halimiz
mazot fiyatlari aldi basini gidiyormu yoksa fiyatlar kasitli olarak vergileri artirilip; KAYIT DISI OLAN EKONOMININ ACIGI GARIBAN CIFTCININ SIRTINAMI VURULUYOR.
Dunyada enerji kaynaklarina en yakin bolgede olmasina ragmen dunyanin en pahali mazotunu biz ciftcilere kullandiran mantigi inanin anlamakda gucluk cekiyorum, sozumuzu bir ornekle aciklayalim.
hollandada bir litre mazot 1.09 euro tl cevirirsek 1.09*2.1427:2.3 tl
yani kisaca dunyada bizden sonra en pahali mazotu kullanan hollanda olmasina ragmen bizim ciftcilerimiz yaklasik 0.60 kurus daha fazla mazotu pahali almakta.
bu karsilastirmayi eger bulgarsitan ve cevre ulkelerle yada almanya ile yaparsak fark 1 lira civarina gelmektedir litre basina.
bu sadece mazotta bizim yedigimiz kazik.
ikincisi subvanse edilen ciftcilik : avrupada ciftciye verilen subvansiyon (yardim) bizden daha fazla ve verilen kredinin dusuk faizi ise hic tartismaya gerek yok.
burdabenim esas demek istedigim hukumetin ciftciligi yok etme projesi soyleki burda bir kac urun bir yilda ekilirken (hollanda) ki hollandanin topragi bile yoktur disardan topreklar getirilip tarla yapilirken bize allahin lutfu olan toprak bile degerlendirilememektedir yada buna izin verilmemektedir.
yurt disindan her turlu urun ulkeye kolayca girerken neden bizim urettiklerimiz vergiye tabii tutulmakta bundaki niyet nedir.
bunda elbette biz ciftcilerin sorumlulugu cok fazla cunki sorgulamadan sadece on yargilarla insanlari iktiadara tasidik ve 21 yy olmamaiza ragmen bir ciftci sendikamiz bile yok dusunun avrupada ciftci traktorunu alip yol kapatip sesini hukumetlere duyururken biz turk ciftcisi ne zaman orgutlu ve organize bir eylem yada hak arama mucadelemiz oldu.
ve derlerki aglamayana meme yok.
bir gun ciftciler ankara etrafinfaki yolu kapatsalar bazilari bu vurdum duymazliga son verir,
ve ben soruyorum simdi 1 kg kiyma hollandada 5.5 euro iken turkiyede neden 20 tl sinirinda
yada et fiyatinda burda 7 euro civarinda iken turkiyede niye 20 lira
ustune ustelik burdaki hayvanlar tam anlamiyla ekonomi icinde vergilendirilmis ve mezbaar kesimi trde kacak kesilen etin vergisi bile yokken vergili et neden avrupada bizden ucuz.
birileri bizi bagimli yapmak istiyor.
ve malasef ASAR VERGISINI KALDIRAN ATATURK KOYLUYU MILLETIN EFENDISI YAPARKEN bazilari ekonomik sartlar ve asar vergisini yeniden uygulayark turk koylusunu kole yapiyorlar ve neden???