mazot yine aldı başını gitti ne olacak bizim bu halimiz

Ynt: mazot yine aldı başını gitti ne olacak bizim bu halimiz

3 silindir traktorlere gecin

sonrada avrupalaşmadan bahsediyoruz millet motor ile uzaya cıkacak artık. biz ise kolay a kacalım 3 silindir motor a dönelim arkadşlar artık biraz daha geniş düşünün aynı cerceveden bakmayın.dışarda adamlar benzinli motor kullanıyor.bize de 3 silindir düşüyor ölemi.bizlerde bu kafaya yapısı olduktan sonra biz daha cok cekeriz aklımızla yorum yapan herkes e teşekkürler. M.KEMAL ATATÜRK.demiş ki KÖYLÜ MİLLETİN EFENDİSİ dir.demiş ama şimdi ise köylü millet in KÖLESİ dir. 3 5 tane tüccar için calışmaya devam hemde 3 silindir motor larla.adamlar da benzinli kullasın.

Doğru bir düşünce.Eğer çiftçi elindeki malı samazsa Türkiye çiftçinin değerini anlar.Peki nasıl satmayacaksın.herşeyini borç alıp ürününü yetiştirmişin.satmaya mecbursun.senin malın senden çıktımı spekilasyon artık tüccarın elinde.Bize ayrı mazot çıkması mümkün değil.Bu sistem işlemez.çünkü türkiye buna hazır değil.işlemesi için ana yollara birer muayene istasyonu koyup araçların depolarından numune alıp 1000 ytl ceza yazsalar belki olur.ama bizim millet gizli depo yaptırıp yine kurtulur.

mazot fiyatlari aldi basini gidiyormu yoksa fiyatlar kasitli olarak vergileri artirilip; KAYIT DISI OLAN EKONOMININ ACIGI GARIBAN CIFTCININ SIRTINAMI VURULUYOR.
Dunyada enerji kaynaklarina en yakin bolgede olmasina ragmen dunyanin en pahali mazotunu biz ciftcilere kullandiran mantigi inanin anlamakda gucluk cekiyorum, sozumuzu bir ornekle aciklayalim.

hollandada bir litre mazot 1.09 euro tl cevirirsek 1.09*2.1427:2.3 tl
yani kisaca dunyada bizden sonra en pahali mazotu kullanan hollanda olmasina ragmen bizim ciftcilerimiz yaklasik 0.60 kurus daha fazla mazotu pahali almakta.
bu karsilastirmayi eger bulgarsitan ve cevre ulkelerle yada almanya ile yaparsak fark 1 lira civarina gelmektedir litre basina.
bu sadece mazotta bizim yedigimiz kazik.
ikincisi subvanse edilen ciftcilik : avrupada ciftciye verilen subvansiyon (yardim) bizden daha fazla ve verilen kredinin dusuk faizi ise hic tartismaya gerek yok.
burdabenim esas demek istedigim hukumetin ciftciligi yok etme projesi soyleki burda bir kac urun bir yilda ekilirken (hollanda) ki hollandanin topragi bile yoktur disardan topreklar getirilip tarla yapilirken bize allahin lutfu olan toprak bile degerlendirilememektedir yada buna izin verilmemektedir.
yurt disindan her turlu urun ulkeye kolayca girerken neden bizim urettiklerimiz vergiye tabii tutulmakta bundaki niyet nedir.

bunda elbette biz ciftcilerin sorumlulugu cok fazla cunki sorgulamadan sadece on yargilarla insanlari iktiadara tasidik ve 21 yy olmamaiza ragmen bir ciftci sendikamiz bile yok dusunun avrupada ciftci traktorunu alip yol kapatip sesini hukumetlere duyururken biz turk ciftcisi ne zaman orgutlu ve organize bir eylem yada hak arama mucadelemiz oldu.
ve derlerki aglamayana meme yok.
bir gun ciftciler ankara etrafinfaki yolu kapatsalar bazilari bu vurdum duymazliga son verir,
ve ben soruyorum simdi 1 kg kiyma hollandada 5.5 euro iken turkiyede neden 20 tl sinirinda
yada et fiyatinda burda 7 euro civarinda iken turkiyede niye 20 lira
ustune ustelik burdaki hayvanlar tam anlamiyla ekonomi icinde vergilendirilmis ve mezbaar kesimi trde kacak kesilen etin vergisi bile yokken vergili et neden avrupada bizden ucuz.
birileri bizi bagimli yapmak istiyor.
ve malasef ASAR VERGISINI KALDIRAN ATATURK KOYLUYU MILLETIN EFENDISI YAPARKEN bazilari ekonomik sartlar ve asar vergisini yeniden uygulayark turk koylusunu kole yapiyorlar ve neden???

durmak yok çalmaya çırpmaya dewam ....nede olsa bu onların politikası....

mazot fiyatlari aldi basini gidiyormu yoksa fiyatlar kasitli olarak vergileri artirilip; KAYIT DISI OLAN EKONOMININ ACIGI GARIBAN CIFTCININ SIRTINAMI VURULUYOR.
Dunyada enerji kaynaklarina en yakin bolgede olmasina ragmen dunyanin en pahali mazotunu biz ciftcilere kullandiran mantigi inanin anlamakda gucluk cekiyorum, sozumuzu bir ornekle aciklayalim.

hollandada bir litre mazot 1.09 euro tl cevirirsek 1.09*2.1427:2.3 tl
yani kisaca dunyada bizden sonra en pahali mazotu kullanan hollanda olmasina ragmen bizim ciftcilerimiz yaklasik 0.60 kurus daha fazla mazotu pahali almakta.
bu karsilastirmayi eger bulgarsitan ve cevre ulkelerle yada almanya ile yaparsak fark 1 lira civarina gelmektedir litre basina.
bu sadece mazotta bizim yedigimiz kazik.
ikincisi subvanse edilen ciftcilik : avrupada ciftciye verilen subvansiyon (yardim) bizden daha fazla ve verilen kredinin dusuk faizi ise hic tartismaya gerek yok.
burdabenim esas demek istedigim hukumetin ciftciligi yok etme projesi soyleki burda bir kac urun bir yilda ekilirken (hollanda) ki hollandanin topragi bile yoktur disardan topreklar getirilip tarla yapilirken bize allahin lutfu olan toprak bile degerlendirilememektedir yada buna izin verilmemektedir.
yurt disindan her turlu urun ulkeye kolayca girerken neden bizim urettiklerimiz vergiye tabii tutulmakta bundaki niyet nedir.

bunda elbette biz ciftcilerin sorumlulugu cok fazla cunki sorgulamadan sadece on yargilarla insanlari iktiadara tasidik ve 21 yy olmamaiza ragmen bir ciftci sendikamiz bile yok dusunun avrupada ciftci traktorunu alip yol kapatip sesini hukumetlere duyururken biz turk ciftcisi ne zaman orgutlu ve organize bir eylem yada hak arama mucadelemiz oldu.
ve derlerki aglamayana meme yok.
bir gun ciftciler ankara etrafinfaki yolu kapatsalar bazilari bu vurdum duymazliga son verir,
ve ben soruyorum simdi 1 kg kiyma hollandada 5.5 euro iken turkiyede neden 20 tl sinirinda
yada et fiyatinda burda 7 euro civarinda iken turkiyede niye 20 lira
ustune ustelik burdaki hayvanlar tam anlamiyla ekonomi icinde vergilendirilmis ve mezbaar kesimi trde kacak kesilen etin vergisi bile yokken vergili et neden avrupada bizden ucuz.
birileri bizi bagimli yapmak istiyor.
ve malasef ASAR VERGISINI KALDIRAN ATATURK KOYLUYU MILLETIN EFENDISI YAPARKEN bazilari ekonomik sartlar ve asar vergisini yeniden uygulayark turk koylusunu kole yapiyorlar ve neden???

candos cok haklısın benim de anlatmak istedigim bu işte bizim neyimiz eksik.bizi koruyan bir tane bile sendikamız yok sessimizi duyura bilecegimzi bi yer yok ziraat odaları var diyeceksiniz gitmedim sanmayın gittim adamlar diyorki git kardeşim başımızdan başka işin mi yok diyorlar böyle bi memlekette yaşıyoruz o diyor bana dokun ma o diyor bana dokunma her yeri aradım hepside başından savdı beni.ben arttık TÜRK oldugumdan utanamaya başladım cünki bizlere deger verilmiyor.adam yerine koymuyorlar dışarı ülkelerde olsak baş tacı yaparlar bizi.

kısa ve öz devletin kendisi eşkiya harac kesiyor destek veriyolar cay kaşıgıyla ver kepceyle geri al bence vermesin bişi malımıza pazar bulsun yapanda alıyor yapmıyanda birazda kendimizdedende var ben bu türkiyeyi satan muhtarlar iş onlarda bitiyor

karakule;
ziraat odalari bence yeme kapisi olmus allah askina hangi isi yapmislar hangi yenilige adim atmislar imza atip ciftciden para almislar..
ciftci meydanda sesini duyurabilmeli cifci ne zamanki kendi urettigine sahip ciksa inan o zaman nasil hersey degisir...
gubre vurguncugulugunuda unutmamam gerek hangi bakan cocuklarini bundan nemalaniyor
ama unutmamamak lazim aglayanin mali gulene yar olmaz

arkadaşlar hemfikiriz
çiftci malına sahip cıksa dıyorsunuz nasıl cıkar formul ureten yok
ziraat oadaları parayı harac mezat zorakı topluyor sıkarsa verme cks yapılmaz sesını cıkarıpda baskanlar neden kendılerını rısle atsın
hukumet polıtıkasını secımlerden once bas bas bagırdık ama sonuc yıne aynı kaderımızı kendımız belırledık bu konuda ılk mesajda dedıgım gıbı secımı bekleyecez care yok dıyecegım
o zaman gelırse yıne kandırıp oyu goturecekler duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0 uyrra*-*- uyrra*-*- at-*-* at-*-* kız-*sw kız-*sw kom*-* kom*-* : ' ( : ' ( cöö-*s cöö-*s iç-*-* iç-*-*

mutluluğun formülü çok açık.seçime 3 yıl kala desteklemeleri ödemezler.seçim öncesi hepsini toptan bir öderler.alsana %50 oy.
sonra mazota zam.tekele zam.neticede bizim çiftçi ağalar cıgarayı yanlışlıkla tersen yakar.

her sene bu yılbasıda hep değiştiriyorlar birde sezon başlangıçında fiyatlar artıyo ;)
ve bazı arkadaşlar da söylmeiş ewed bencede .çiftçi duzenlı urun yetiştirip urun fıyatları dusmesı yada benzer bi olayda urunu satışa sunmama işi yapabilse ama bu biraz zor çunku adam zaten borçla alıp ekim yapıo bide satmayıp tarada dursa temelli işi zor.. hatta bizim cevremizde domates ekimi war öyle bişey oldu fabrika wardı kapandı geçen sene yazında a vercen halciye istediğin fiyata ya tarlada salça için o fabrikaya gidenler noldu onlarda kaldı adamlar zara etti ;) yani bu biraz zor bişey ama bi bakan olarak tarım bakanı durn benım cıftcım bu durumda onlara yardım etmemiz gerekiyo ziraat odaları bzim bölgemizde bu yetişiyo fiyatı dusuk bu fiyat olmaz bu olur derse belkı güzel gunler olabilir ;)

ne yapacağız arkdaşlarım abilerim hadin gidelim ankaraya ne olacak sadece kapıdan döneriz adam başı 2şer cop yeriz bir güzelde ıslanır geliriz başka birşey olmaz aynı tekel işçilerinin gibi oluruz ne yapacağız yani illa calalım mı çırpalım herkez ekmek için birbirini mi öldürsün bazı arkadaşlarım demiş bir sendakamız bile yok demiş lanet olası pkknın bile yandaşları yalakaları var bizim Türk çiftcisinin hiç birseyi yok ne oldu ne bitti diyen de yok o devletin ancak bizim gibi garibanlara ekmeği için uğraşanlara sesi çıkar ama pkklara sesi cıkmaz hadi onlarada vursunlar öyle tekelcilere yaptıgı gibi Türkiye karışır valla bu devlet ilkönce haklıyı haksızı aytır etsinde sonra bu Ülkeyi yönetmeye çalışsınlar bırakın arkadaşlar hiç birşsey olmaz ancak karın tokluğana çalısıyoruz başka birşey oldugu yok

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürkün dediği gibi 'Köylü Milletin efendisidir' Atam uyunda bak halimize üç beş kendiniz bilmez Senin Köylüne efelik taslıyorlar

işimiz cok zor ALLAH yardımcımız olsun.o zaman eyvallah diycez bu deveyi güdecegiz artık.tarım bakanı ile görüşelim o zaman

hala anketlerde yüzde 37 oy çıkıyosa sözün bittiği yer olsa gerek artık yorum yapmaya gerek yok.