Arkadaslar onumuzdeki yillarda dekar basi destekleme sistemi kalkacakmis hile yapiliyor gerekcesiyle. Yanlizca fatura beyani uzerinden destekleme sistemi olacakmis. Bu konuda bilgisi olan var mi?
Fatura beyanı derken , kullanılan gübre ,mazot ,tohummu yoksa cıkan ürünün faturasımı . her ne şekilde olursa tarlasını ekmeden destek alanlar yada tarlasını kiraya verip destegini alanlar düşünsün.Arkadaslar onumuzdeki yillarda dekar basi destekleme sistemi kalkacakmis hile yapiliyor gerekcesiyle. Yanlizca fatura beyani uzerinden destekleme sistemi olacakmis. Bu konuda bilgisi olan var mi?
Fatura beyanı derken , kullanılan gübre ,mazot ,tohummu yoksa cıkan ürünün faturasımı . her ne şekilde olursa tarlasını ekmeden destek alanlar yada tarlasını kiraya verip destegini alanlar düşünsün.
140 dönüm yerin tamamı çks de ekili gözüktüyse toplamda destek olarak 1600 tl gibi bir destek yatması lazım bununda %4 kesinti cıkınca elinize gececek miktar 1535 tl olması lazım.Arkadaslar parca parca toplam 140.000 m2 bugday arpa icin ne kadar destek almaliyim 1070 tl yatmis e devleten hesapladim 140 donum yer cikiyor.Bankamatikte yok bugunde gidemem ana baba gunu olur banka.
Hacý Mehmet COÞKUN;1024480' Alıntı:140 dönüm yerin tamamý çks de ekili gözüktüyse toplamda destek olarak 1600 tl gibi bir destek yatmasý lazým bununda %4 kesinti cýkýnca elinize gececek miktar 1535 tl olmasý lazým.
Arkadaşlar 2015 Eylül ayında satın aldığımız tohumluk buÄ£dayların desteklemeleri bu ay yatırılacaktır? Bu konuda herhangi bir bilgisi olan varmı?
Nisanda yatar diye tahmin ediyorum.Bugün ilçe tarıma sordum dosya gönderileli 20 gün olmuş.Benim daha buğday fark ödemesi bile yatmadı..Kim düşünecekki çiftçiyi altı üstü 3 kuruş destekleme alacak onuda taksit taksit veriyolar.Zamanında ödeme yapılmıyor.2015 yılı eylül ayında satın alınan tohumluk buğday ların, desteklemeleri ne zaman ödenecek? Bilgisi olan varmı? Çok uzadı yazık günah değilmi bu çiftçiye.