MASSEY-FERGUSON TRAKTÖRLERİ HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİNİZ

Ynt: MASSEY-FERGUSON TRAKTÖRLERİ HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİNİZ

GÜRKAN link=topic=802.msg81047#msg81047 date=1223063652' Alıntı:
her zaman her yerde massey ferguson, kullandım,kullanıyorum,kullanacağım...
babaeski li hemşerim çok kararlı diye düşünüyorum..selamlar...

kim ne nerse desin ne kullanırsa kullansın 285 e laf atan ya bu işi bilmiyor yada hiç kullanmamış kulaktan dolma bilgilerle konuşuyor. o yıllarda emsallerine göre en kullanışlı en masrafsız traktör dahası yok. 74 hp hangi traktör le kıyaslayabilirsiniz ki !!!!

atilla link=topic=802.msg81064#msg81064 date=1223065707' Alıntı:
babaeski li hemşerim çok kararlı diye düşünüyorum..selamlar...

varsın rengi kırmızı olsun, ömrü az olsun, teknolojik olmasın...

selamlar

birde teknolejik olsa 2008 model traktör de lewye yok fitesler ortada kara usül :D

yağ eksiltme gibi bir şey yok bazı insanlar sevmediği birşeye palavra atar odaöyle benim için alemin tek motoru mf

atacankocer23 link=topic=802.msg81570#msg81570 date=1223212843' Alıntı:
yağ eksiltme gibi bir şey yok bazı insanlar sevmediği birşeye palavra atar odaöyle benim için alemin tek motoru mf
kullananlar bunları soyluyo ama

kofalcalimuhammet link=topic=802.msg81503#msg81503 date=1223197435' Alıntı:
massey fergusonlar yağ eksıltır cok mazot yakar
ya kardeş sen MF ye neden bu kadar tarafsın..?? MF yağ eksiltiyor tmm bişey demioz ama az mesela koca yılda en fazla yarım litre... ee ne zararı var yarım litre yağın??? yakıt olarak eskileri biras fazla yakıyor ama yenileri az yakıyor özellikle gold modelleri ona bakılırsa tümosanlarda arıza veriyormuşş kullananlar hep öyle diyor...

bitirimedirne link=topic=802.msg81840#msg81840 date=1223230124' Alıntı:
ya kardeş sen MF ye neden bu kadar tarafsın..?? MF yağ eksiltiyor tmm bişey demioz ama az mesela koca yılda en fazla yarım litre... ee ne zararı var yarım litre yağın??? yakıt olarak eskileri biras fazla yakıyor ama yenileri az yakıyor özellikle gold modelleri ona bakılırsa tümosanlarda arıza veriyormuşş kullananlar hep öyle diyor...
bende kullanıyorum ama hiç öle bişi demiyorum demekki sende sallıon

kofalcalimuhammet link=topic=802.msg81642#msg81642 date=1223217755' Alıntı:
kullananlar bunları soyluyo ama
kullanan benim işte 1972 den beri mf kullanıyoruz öyle bir problemi yok bugün hala kapımda üç tane mf var yine öyle bir probşlemi yok ama sen milletin hurda, bakımsız rektefeye gelmiş motorları söylersen o ayrı konu normal bir traktör gibi bakımı yapılan mf yağ eksiltmez

isimsiz02 link=topic=802.msg81888#msg81888 date=1223233726' Alıntı:
bende kullanıyorum ama hiç öle bişi demiyorum demekki sende sallıon
sen tümosanı kaç yıldan beri kullanıyorsun??? . bilmm tabi kullananada bağlı sen aşırı zorlamazsan motoruna bakarsan pek bişey olmaz..

bitirimedirne link=topic=802.msg82087#msg82087 date=1223278258' Alıntı:
sen tümosanı kaç yıldan beri kullanıyorsun??? . bilmm tabi kullananada bağlı sen aşırı zorlamazsan motoruna bakarsan pek bişey olmaz..
motor fabrikada çalıo hergün kar kış demeden yeri gelio 9-10 ton sardımız oluo dedim ya fabrika traktörü önüne gelen binio ama motorun mahşallahı war 3 senedir tık demedi daha

Beş Para Etmez hele hele italleri hic eve avluya sokma weran bence mazotduşmanı ;D ;D zuha-*-s zuha-*-s zuha-*-s aly-*-s aly-*-s aly*-*s dns-*-s sig-*-s gos-*-s

çiftçi_-_39 link=topic=802.msg82162#msg82162 date=1223299140' Alıntı:
Beş Para Etmez hele hele italleri hic eve avluya sokma weran bence mazotduşmanı ;D ;D zuha-*-s zuha-*-s zuha-*-s aly-*-s aly-*-s aly*-*s dns-*-s sig-*-s gos-*-s
e işte bir kamyonun yice mozatu oturup kendisi yiyor

Acaba burada sallayan vatandaşların ne kadar mazot yaktığı veya yağ yakıp yakmadığı hakkında bir fikri var mı?Bence hiç yok.Olsa bu kadar mantıksız konuşmazlardı.Bizde 285 var,2002 senesinde rektefiye oldu.Ondan önce yağ yakıyodu,ortalama yarım litre 1 litre arası.Daha sonra bu problem ortadan kalktı.Kullananlar bilir,deposu hirkte 8 saate göre ayarlıdır.Hemen hemen 8 saatte depo biter.Artık yapacağın iş taktığın ekipmana ve araziye bağlı.Bir keresined 80 lt mazotla 9 saat hirk yaptık.Zor rastlanır birşeydir bu,ayrıca mf çektiği kadar yakar.Kullandığın şekile göre değişir,motoru bayılma yapar,çok zorlar motoru bayıltırsan çok yakar,zorlamadan minimum patinajla iş yaparsan az yakar.
Umarım bazı arkadaşlara açıklayıcı olmuştur.

çiftçi_-_39 link=topic=802.msg82162#msg82162 date=1223299140' Alıntı:
bilip bilmeden atma canım akıllı ol ağzından ve beyninden çıkan lafları iyice düşün ondan sonra söyle

bitirimedirne link=topic=802.msg81840#msg81840 date=1223230124' Alıntı:
ben nası yorum yaparsam sende bana aynısını yapıyosun tamam yağ yakıyo sende soyluyosun pekı daha niye konusuyon ben senın yerınde olsam evt bu konuda falan sana katılıyorum derım ama nerde sende soyle tümosanın kötülüğünü doğruysa katılayım

kofalcalimuhammet link=topic=802.msg82209#msg82209 date=1223307949' Alıntı:
ben nası yorum yaparsam sende bana aynısını yapıyosun tamam yağ yakıyo sende soyluyosun pekı daha niye konusuyon ben senın yerınde olsam evt bu konuda falan sana katılıyorum derım ama nerde sende soyle tümosanın kötülüğünü doğruysa katılayım
bi kere bn söylüorum problerm veriyor diyorum + tümosan kendini aşamadı daha hala euro 1 motor kullanıyor ama standartlar euro 3 ü gösteriyor..

ağzı olan konuşur,
elin ağzı torba değil ki büzesin.. 2 tane önemli atasözü. atalarımızı dinlemek lazım diye düşünüyorum.
10 yıl 285s kullandım.
7 yıl 265s kullandım.
2 sinde de yağ eksiltme problemi yoktu.

285 yakıt yönünden çok tasarrufluydu.
ancak 265 biraz fazla yakıyordu.

şuan deutz motorlu mflerim canavar !