Pancar yerini sürdük peşindende çizel çektik.Traktör normalde 2C ile zorlanmadan gidiyor ama çizelde yan kulaklar olduğu için arada önüne kesekleri toplayabiliyor.O zaman bir kademe düşmek gerekiyor.
Buraya 3 yıldır dipkazan vurmamıştık Hüseyin onun için cizel bu senelik idare etsin dedik.Hemde toprağı dikine derin karıştırdığı için bitki kök gelişimini daha rahat bir ortamda gerçekleştirir.Çizel çekmedeki amaç ne Nuri abi boş gibi geliyor arkadan taban mı kırılıyor
Kolay gelsin motor hörüldüyor maşallah
Kolay gelsin. Sağ kapıyı söküp atmayı hiç düşündünüz mü?
Kolay gelsin. Pullukla sürmeden önce direk çizelle çekseniz daha verimli olmaz mıydı? Çizeli 9 değilde 7 li yapıp derin işleme ile pancar yerini parçalardı 5450.
Patinaj ortalaması %10 üzerinde olan traktörlerde diferansiyel kilidinin uzun süreli kilitli kullanımının diferansiyele zararı olmaz aksine faydası olur.Kolay gelsin. Diferansiyeli uzun süre kilitli kullanmanın bir zararı olur mu? sorusunu bırakıyorum buraya.
Ben çizelle mümkün olduğunca hızlı gitmeye çalışıyorum toplama yapmaması için. Pullukla sürmeden çizelle sürülse toplama olmazdı diye de tahmin ediyorum. Tabi pancarı bilmiyorum o ayrı belki pulluk şarttır