Massey Ferguson 255T ve 4lü 12 No Dönerli Pulluk

Ynt: Massey Ferguson 255T ve 4lü 12 No Dönerli Pulluk

ekizalp kardeş kimsenin lafına bakma yoluna devamet kullanmayan bilmez 255 i bende alacam 92 senkro buldum 17000 istiyor galeride

tek kelimeyle helal olsun .çekmesini boşver o pulluğu yerinden kaldırması bile hayret edilecek bişey valla bendede var 255 ama benimkinin hiç çekeceğini zannettmiyorum bi denemek lazım paylaşım için teşekkürler

slm..arkadaşlar bu traktör belki götürür devamlı 4 lüyü,ama işin d0ğrusu dönerli 0lması pulluğun,0rda biraz kafalar karışıy0r ...n0rmal 4 lüyü gevşek t0praklarda fazla derin 0lmamak şartıyla götürür.ben kendi traktörümle dönerli 5li pulluğu traktöre takıp kullanmak istemedim..neden derseniz,pulluklar ç0k ağır,bizm çeltik yerleri makina izi dönmelerde z0r 0luy0r,pulluk sağa s0la dönerken vuruntu yapıy0r..5li n0rmal pulluk kullanıy0rum....0nun için fazla tartışmaya gerk y0k ,hrkes işini bilir...tşkr

Tek kelimeyle helal olsun. Kim ne derse desin herkes kendi toprağına göre malzeme alıp kullanıyo bizim burda 3lüyü çekemez sizin orda şöyle çekemez gibi yorumlara gerek yok bence. Paylaşım için tşk

tmam arkadaslar hepiniz haklısınız ...madem ki size hak veriyorum o halde bende yeni aldığım 75 56 dt yi satim 255t massey ferguson alim iyi ceksin de bari bende rahat edim hem ne gerek var dimi 60 bin para vermeye 17 ye gidim 255 alim videosunu da koyarım buraya sizde yorum yaparsınız o zaman bende mutlu olurum sizde kutlarsınız :):)

meLancoLy link=topic=27579.msg352922#msg352922 date=1299372061' Alıntı:
tmam arkadaslar hepiniz haklısınız ...madem ki size hak veriyorum o halde bende yeni aldığım 75 56 dt yi satim 255t massey ferguson alim iyi ceksin de bari bende rahat edim hem ne gerek var dimi 60 bin para vermeye 17 ye gidim 255 alim videosunu da koyarım buraya sizde yorum yaparsınız o zaman bende mutlu olurum sizde kutlarsınız :):)
yaw sen nie kendini yoruyon onun 4lü çektiği yerde senin motorda 5li 6lı çeker tabi kaldırabilirse :D bukadar basit..

Cok sanslisiniz be gardas. Öyle toprakda calismak herkese nasip olmaz. Rahmetli emmiminde vardi, anca 10/3 cekebiliyordu bizim orda. Biz su pullugu TD80 ne takiyoruz.)))) Kizdim simdi, satip td yi bundanmi alsam.)))

meLancoLy link=topic=27579.msg352851#msg352851 date=1299361107' Alıntı:
arkadasım ben sana demek istediğimi izah edemiyorum sanırım.tartışmaya da girmeye gerek yok ..akıl var göz var yanii ben daha türkiyenin hiç bir yerinde numarayı boşver 255 e 4 lü pulluk takıldığını görmedim onu anlatmaya calısıyorum ..yani ne kadar cekiyor olsada az gide yığılır ...madem bu hp deki ve kalıptaki traktör bu puluğu rahat cekiyor da ben neden 75 56 dt ye 6 lı pulluk takmıyorum o zaman ben hata ediyorum ...sürek derinliği videoda pek görünmüyor ama buğday yeri sürümüne temmuz süreği derler eğer ikinci ürün ekilmicekse en az 30 cm derinlikte sürülür bi önceki yorum da arkadasın dediği gibi o massey sizin işinizi görebilir ancak normal standartlarda o pulluğu ceksin bende kendi traktörümü yakacam gidip 255 massey alıcam ... en kısa zaman da bekliyorum bu tarz bir pulluk denemesi

tartışmaya gerek yok zaten ortada tartışılacak konuda yok arkadaşım sen görmedim diyorsun bende gör diye video çekiyorum zaten. diğer konuda birşey diyemem çekebileceğini düşündüğün alet ve ekipmanı alır takarsın traktörün arkasına yine sana faydası olmuş olur kısa sürede çok iş yapmış olursun. diğer konuya gelince 30 cm derinlikte çekermi çekmez mi bilmiyorum ama bu video dakiler sürümlerin hepsi 25 cm derinlikte sürekli derinlik ayarlamaya gerek yok aldığımızda uygun derinliği ayarladık ogün bu gündür bütün tarlalarda aynı derinlikte sürüm yapıyoruz. arkadaşım öyle söylemeye ne gerek var kendi traktörünü niye yakacan almışsın işte mis gibi 75 56 kullan babalar gibi niye satacam alıcam diye düşünüyorsun bende onu anlamıyorum. bence düşüncen yanlış ama yinede sen bilirsin. para senin paran karar senin kararın...

bu videoda bi arkadaşın çekmiş olduğu kendisi paylaştımı burda bilmiyorum ama paylaşmadıysa ben onun yerine paylaştım. ikimizin pulluğuda aynı marka onunki 5 lisi bizimki 4lüsü kaba bi orantı yaparsan onun taktör 75 hp 5li çakiyorsa 75/5: 15 kulak başına düşen beygir sayısı
bizimki 55/4: 13,75 bizim ise bu aradaki fark 1,25 hp new hollnd ı inanıp masseyi inanmıyorsanız demekki 1 beygirin lafını ediyorsunu:D veye tan tersi oluyorsa yiğne aynı şekilde:D

ya arkadaşım tamam video dakiler doğrudur masseye bişey demiyoruz ama masseyin bu denli pulluk show yapan videolarını görmeye alışkın değiliz.onun için senin videoda takılı kaldık ;D )))

şarklılı18 link=topic=27579.msg352953#msg352953 date=1299401256' Alıntı:
ya arkadaşım tamam video dakiler doğrudur masseye bişey demiyoruz ama masseyin bu denli pulluk show yapan videolarını görmeye alışkın değiliz.onun için senin videoda takılı kaldık ;D )))
,,

eee kimine göre iş kimine göre show olur:D ben hiç show olarak görmedim yaptığım işi

yok senin yaptığın işi değil masseyin yaptığı işi show olarak gördüm çünkü eşine ender rastlanan iş yapmış o traktör o pullukla zuha-*-s

ekizalp hersey beygir gücüyle olmuyo tork te önemli o zaman 65 56 65 beygir ve 260 tork üretir..75 56 75 beygir 270 tork üretir ..yanii 10 beygir fark o tork a mı eşit o zaman ?

valla katılıyorum mecidiyeli sana artık traktörü puluğu bıraktım toprağa itirazım var :)

meLancoLy link=topic=27579.msg353325#msg353325 date=1299435454' Alıntı:
ekizalp hersey beygir gücüyle olmuyo tork te önemli o zaman 65 56 65 beygir ve 260 tork üretir..75 56 75 beygir 270 tork üretir ..yanii 10 beygir fark o tork a mı eşit o zaman ?

torkla beygir güçü apayrı birşey beygir gücü motorun üretmiş olgu güç tork ise patlama anındaki pistonun aşağıya itme basıncıdır. yanılıyorsam düzeltin. yani

bence şöyle anlatmak fayda var (inşallah anlaşılır olur)

bir bisiklet ile 150 kg yükü taşıyacaksınız

ayağınızın pedala basma gücü tork diye düşünün (ayağınızın uzunluğu vs gibi şeylere bağlı olarak)

ayağınızın pedala basma gücüyle taşımaya başladığınız yükü saniyede 1 metre götürebilme işini beygir diye düşünün. eğer saniyede 75 kg yükü 1 metre götürebiliryosanız 1 hp, 150 kg yükü 1 metre götürebiliryorsanız 2 hp beygir gücünüz vardır

burda pedala ne kadar kuvvetli bastığınız önemlidir, buna bağlı olarak beygir gücünüz ortaya çıkar.

bu hesabı genişletirsek 100beygir araç 7500 kg yükü bir saniyede 1 metre götürebileceğini bulursunuz(teorikte ) buda km/ h cinsinden 3,6km/h yapar.

biraz motor dersi vermiş gibi olduk ama kusura bakmayın aşağıdaki örnekte rahatlıkla anlarsınız

http://www.obitet.gazi.edu.tr/animasyonlar/tork/1.htm

Beygir: Bir atın attığı adımlar arasındaki mesafe uzunluğu
Tork: Bir atın adım atış hızı

VARSA ÇOK TORKUN OLMASIN HİÇ KORKUN

Beygir araba sattırır, tork yarış kazandırır

bunlarda netten alındıtır:D

Sadece takviye 3 edüşer başka bişey olmaz ayrıca 70-56 56bg 255 57 bg ))) yere yakın olduğun avantajı var. Sen bakımsızına denk geldiysen yada puluku ayarsıza ona birşey diyemem 255 yük çekmede iyi olmayabilir ama çift sürer baskalasım geçiriyo :S toprağa göre vites 1 ile takviye 3 arsı değişir söyelediğiniz sert topraklarda puluğu 3lü olrak kullanırsın olur biter . Traktör yakmaya aksini idda etmeye gerek yok birde lastiğin iyi durumda olması etkiliyor. Nh ye bişey diyemem kullanmadım ama hoşuma gitmiyor açıkçası.