Massey Ferguson 255T ve 4lü 12 No Dönerli Pulluk

Ynt: Massey Ferguson 255T ve 4lü 12 No Dönerli Pulluk

arkadaşım arka teker nosunu söylermisin bi zahmet

turıst link=topic=27579.msg256830#msg256830 date=1267205017' Alıntı:
arkadaşım arka teker nosunu söylermisin bi zahmet
arka teker nosu derken arka lastiğin ebatımı eğer onu sorduysan 14.9-28 Pirelli

Helal olsun..........Bu sitede beni şaşırtan ilk video.Eline sağlık arkadaşım Allah kaza bela vermesin.Sitede dönerli pulluğu olan tek kişi sen galiba.Fiatları ne kadar bu pullukların

walla ustam hiç bi bilgim yok fiyat konusunda ama düşünüyorsan gidip fiyatını sora bilirim. biz 11 sene önce eski paraya göre 800 milyona almıştık. şimdiki fiyat konusunda bilgin yok bugünde Çekili Hidrolikli v tipi 32lik Dıskaro alındı 3500 TL onunda fiyatı.

masseysuper90 link=topic=27579.msg268765#msg268765 date=1271401835' Alıntı:
Helal olsun..........Bu sitede beni şaşırtan ilk video.Eline sağlık arkadaşım Allah kaza bela vermesin.Sitede dönerli pulluğu olan tek kişi sen galiba.Fiatları ne kadar bu pullukların
fiyatını sordum yenisi 8000 liraymış 4lü 12no bizimkinden.

çok güzel paylaşım eline sağlık nevşehirli bir arkadaşta kullanıyordu üstüne tanımam demiştide inanmamıştım hakkı varmış..

masseysuper90 link=topic=27579.msg268765#msg268765 date=1271401835' Alıntı:

Yok hocam, bizde Alpler 3 x 12 dönerli pulluk kullanıyoruz. Normal tarlalarda TT65 sorun yaşamıyor, ama son olarak bir yonca tarlasının sürümünde bir kulağını çıkartmak zorunda kaldık.

kardes bu traktörü cok iyi cekiyo gibi göstermişinde yumusacık mısır yeri toprağı ve o pulluk bir tuhaf yanii o 12 numaraysa bizim kullandıklarımız alpler 28 numara :) biz 75 56 dt ye 4 lü 14 numara takıyoruz zor gidiyo o yusden 12 takmaya başladık hem o öle yerde denenemez cukurova toprağında 40 derece sıcağın altın tak bakalım alpler 4 lü 12 numarayı buğday yerinde kımıldatabiliyo mu hem öyle yuksek vitesle de değil takviye 2 le sen istersen birde böyle dene videoyu buraya koy bakalım arkadaşlar ne yorum yapıcak ...sakın yanlışta anlama 255 i kötülemiyorum sadece o onun harcı değil ...

emeğine teşekkür...başka diyecek bişey bulamıy0rum ...nasıl iş bu anlamıy0rum..arkadaş bu şekilde 10 senedir kullanıy0rmuş..helall. ıh-*-s

meLancoLy link=topic=27579.msg352432#msg352432 date=1299278055' Alıntı:
kardes bu traktörü cok iyi cekiyo gibi göstermişinde yumusacık mısır yeri toprağı ve o pulluk bir tuhaf yanii o 12 numaraysa bizim kullandıklarımız alpler 28 numara :) biz 75 56 dt ye 4 lü 14 numara takıyoruz zor gidiyo o yusden 12 takmaya başladık hem o öle yerde denenemez cukurova toprağında 40 derece sıcağın altın tak bakalım alpler 4 lü 12 numarayı buğday yerinde kımıldatabiliyo mu hem öyle yuksek vitesle de değil takviye 2 le sen istersen birde böyle dene videoyu buraya koy bakalım arkadaşlar ne yorum yapıcak ...sakın yanlışta anlama 255 i kötülemiyorum sadece o onun harcı değil ...
ne alaka kardeşim adamın çukur ovada topragımı var kendi memleketinde çekiyorsa çekiyordur ne yapsın sizin orda çekmezsiye kendi memleketinde takmasınmı zorunuzamı gidiyor banane sizin oranın 40derecesi adam 4.12 çok iyi çekiyorgibi göstermemiş çekiyor zaten helal

biizm burda 248 var 3 lu 8 i zor goturuyo bu nası iş yaw :S bu pullugu bildigim kadarıyla 80 90 hp den aşşa çift çekerlere koşmuyorlar yanlışmı biliyorum ki :S

valla benimde kafam karıştı yavv :S ??*-s o traktör o pullu nasıl çeker acaba oranın toprağı yumuşakta ondan mı rahat çekiyo.var bunda bişey ıh-*-s

arkadas sen konuyu çarpıtıyorsun ben 255 i neden kıskanayımda böyle yorum yapayım akıl karı m ı bu konuştukların 40 derece sıcaklıktan kasıt su kaynatır o traktör o pullukla bunu kastedmek istedim ikincisi kme sorarsan sor masseyin mühendislerine de sorsan o pulluk o traktör büyük ve baska bir toprakta cekmesi mümkün değil neyin iddiasını yapıosun benmle

meLancoLy link=topic=27579.msg352432#msg352432 date=1299278055' Alıntı:

arkadaşım 1. çok iyi çekiyormuş gibi nasıl gösterilir bilmiyorum ama çektiğini gösteriyorum sana göre çok iyi çekiyo demekki:D
2. elbette mısır yerinde çekecem diğeride pamuk tarlası çünkü başka bi mahsül ekmiyoruz. ayrıca ben o pullukta tuhaf olan bi yer göremiyorum gördüğüm 12 numara pullukların hepsi aynı yanılıyorsam söyleyin kalkıpta 8. numara pulluğu 12 numara diyecek halimde yok göz var nizam var bakınca sende anlaya bilirsin.
3. nerde denenir sırf seni ikna etmek için traktörle 1000 km yol gelip çukur ovadamı deniyecez :D buna sadece gülerim.
4. çukur ova 40 dereceyi görüyorsa biz burda 2 sene önce 52 dereceyi gördük merak etme pamuk zaten sıcak yerde yetişir anlatmama gerek yok. yazın 38 derecenin altına düşmez burası
5. traktör 1994 model o tarihten bu yana ne hareret etti nede hareret ediyor diye ön pajurunu söktük amcam da styer var o ön panjuru ve yan kapakları söktüğüde oluyo bazen.
6. yüksek vites de sürmüyoruz zaten normalde takviye 4 (L+4) ile sürüyoruz mısır tarlası öyle pamuk tarlasında yalnızdım çekim iyi olsun diye takviye 3 (L+3) ile sürdüm sadece video süresince ama sonuçta telefonla çekilen bi video ne kadar iyi olabilir?
7. yanlış anlamıyorum istesende kötüleyemezsin zaten sunuçta bizim işimizi görüyo gerisi bizi ve kimseyi ilgilendirmez.

meLancoLy link=topic=27579.msg352527#msg352527 date=1299326929' Alıntı:
arkadas sen konuyu çarpıtıyorsun ben 255 i neden kıskanayımda böyle yorum yapayım akıl karı m ı bu konuştukların 40 derece sıcaklıktan kasıt su kaynatır o traktör o pullukla bunu kastedmek istedim ikincisi kme sorarsan sor masseyin mühendislerine de sorsan o pulluk o traktör büyük ve baska bir toprakta cekmesi mümkün değil neyin iddiasını yapıosun benmle

yok abicim su kaynatmıyor o yönden bi sıkıntımız yok. mühendislere sormaya gerek yok bizde biliyoruz traktök küçük olduğunu ama çekmiyecem demiyor çekiyor yakıt yönündende ekonomik o yüzden kullanıyoruz bizde bu sene niyetlendik satıp üst model birseyler almayı ama gönlüm elvermedi satmayı bu senede bizimle:D sizleri şaşırtmaya bu senede devam yani:D

sen gel o ğullkla bizim toprakta gitmeye çalış direk patiye gelmesse bende bizim traktörü yakarım bizim burda 255 t 3lü 10 no ile 3lü 9 numara takıyorlar :)

arkadasım ben sana demek istediğimi izah edemiyorum sanırım.tartışmaya da girmeye gerek yok ..akıl var göz var yanii ben daha türkiyenin hiç bir yerinde numarayı boşver 255 e 4 lü pulluk takıldığını görmedim onu anlatmaya calısıyorum ..yani ne kadar cekiyor olsada az gide yığılır ...madem bu hp deki ve kalıptaki traktör bu puluğu rahat cekiyor da ben neden 75 56 dt ye 6 lı pulluk takmıyorum o zaman ben hata ediyorum ...sürek derinliği videoda pek görünmüyor ama buğday yeri sürümüne temmuz süreği derler eğer ikinci ürün ekilmicekse en az 30 cm derinlikte sürülür bi önceki yorum da arkadasın dediği gibi o massey sizin işinizi görebilir ancak normal standartlarda o pulluğu ceksin bende kendi traktörümü yakacam gidip 255 massey alıcam ... en kısa zaman da bekliyorum bu tarz bir pulluk denemesi