Massey ferguson 2019-2020 yilinda türkiye’de global seri uretecek?

• Konbuyu başlatan baran705
  • Başlangıç tarihi

Arkadaşlar şurada okuduğum habere göre http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/ithalata-vergi-fabrika-actirdi-40492748
Massey ferguson un 2019 2020 yılları arasında Turkiyede yeni veya global bir serinin üretimine başliyaçağı yazıyor. En az%51 yerli olmasi ve 80 ila 130 beygir arasında üretim yapılacagi bilgileri var. Sizce 2600 serisi gibi traktorler mi cikaçak yoksa dyna janzimanlar agcopower motorlar görurmüyuz ? Bu konuda bilgiye sahip arkadaşlar varsa bilgilendirsin lütfen. şahsen ben biraz umutlandım haberı okuyunca :)

Arkadaşlar şurada okuduğum habere göre http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/ithalata-vergi-fabrika-actirdi-40492748
Massey ferguson un 2019 2020 yılları arasında Turkiyede yeni veya global bir serinin üretimine başliyaçağı yazıyor. En az%51 yerli olmasi ve 80 ila 130 beygir arasında üretim yapılacagi bilgileri var. Sizce 2600 serisi gibi traktorler mi cikaçak yoksa dyna janzimanlar agcopower motorlar görurmüyuz ? Bu konuda bilgiye sahip arkadaşlar varsa bilgilendirsin lütfen. şahsen ben biraz umutlandım haberı okuyunca :)
Eski bir haber , haberde bahsedilenler tamamlandı mı acaba?

Eski bir haber , haberde bahsedilenler tamamlandı mı acaba?

2017 yılına ait bir haber evet ama geçenlerde mf bayisi ile konuştuğumda doğru olduğunu 2600 serisinin devamı niteligindemi olur bilemiyorum ama 2700 serisi adı altinda bir seri uretilecegini söyledi. Fakat haberde 80 130 beygir lerden global bir seriden bahsediliyor.kısacası haberin doğru kısımlarda var yanlış kisimlari da sanırım

2017 yılına ait bir haber evet ama geçenlerde mf bayisi ile konuştuğumda doğru olduğunu 2600 serisinin devamı niteligindemi olur bilemiyorum ama 2700 serisi adı altinda bir seri uretilecegini söyledi. Fakat haberde 80 130 beygir lerden global bir seriden bahsediliyor.kısacası haberin doğru kısımlarda var yanlış kisimlari da sanırım
90-100 bg uygun fiyat li mekanik bir seri pazarda dengeleri değiştirir yaparlarsa tabi

IMG_1203.JPG12x12 mekanik seriler yapılacak büyük ihtimalle 130 hp ye kadar.

• Beğen
Tepkiler: ufukk
hiç macera aramasınlar.
4708 ve 4709 4710 4711 diye devam etsinler.serisini 4 silindir perkins motor yapsınlar fiyatıda biraz düşürsünler gör bak satışları.
Cook mantıklı söylediniz aslında ben açıkçası 3 silindir olduğu için o traktorlere bir türlü ısınamadım benle beraber bir çok insanda aynı düşüncede.Ama benim isteğim ne yaparlarsa yapsinlar hem 12×12 hemde dyna 4 seçeneği olsa ne güzel olur ;)

• Beğen
Tepkiler: ufukk ve Alexander
4700 serisinin motor hariç mükemmel bir şaseye sahip şanzıman difransiyel ve hidroliğin mükemmel uyumu.
Case 75C nin arka aksamına bakarak 4 silindir motor uygulamışlar.115C nin bile arka kısmı 4700 serisinden zayıf duruyor.75c nin motoru ile 4700 serisinin motorlarını değiştirmek lazım :)

• Beğen
Tepkiler: ufukk

5700 SL serinin alt versiyonları gelmesi gerekir, ufkumuzu biraz geniş tutmalıyız.SL seride patinaj kontrolü dahil bir çok özellik bulunuyor.5708,5709,5710 seriye eklenip devam etmesi güzel olur, inovatif olarak piyasadakilerden farkı olması gerekir.

5700 SL serinin alt versiyonları gelmesi gerekir, ufkumuzu biraz geniş tutmalıyız.SL seride patinaj kontrolü dahil bir çok özellik bulunuyor.5708,5709,5710 seriye eklenip devam etmesi güzel olur, inovatif olarak piyasadakilerden farkı olması gerekir.

Keşke dediğiniz gibi olsa ama biraz gerçekçi olmak gerekirse 2600 serisi üreten bir fabrikadan direk 5700 sl gibi modeller beklemek biraz fazla olur.5700 global serisi var dyna 4 değilde 12×12 li si ben ona benzer bir model olsa bile razıyım açıkçası umarım sizin düşündüğünüz gibi gerçekleşir :)

• Beğen
Tepkiler: ufukk ve The_Hoca
4700 serisinin motor hariç mükemmel bir şaseye sahip şanzıman difransiyel ve hidroliğin mükemmel uyumu.
Case 75C nin arka aksamına bakarak 4 silindir motor uygulamışlar.115C nin bile arka kısmı 4700 serisinden zayıf duruyor.75c nin motoru ile 4700 serisinin motorlarını değiştirmek lazım :)

4709 a şu 5430 un üstündeki 4.4 litrelik 92 hp perkinsi koysalar bir..Çokmu şey istiyoruz?

• Beğen
Tepkiler: Alexander
4709 gayet güzel bir traktör o güce de 3 silindir gayet makul hatta 4 silindir günümüz teknolpjisinde israf demek 4 silindir tümosan 82.80 Dt kullanıyorum arkadaşım aldı 4709 bende almayı düşünüyorum çünkü hem yakıt hem kalite olarak çok güzel bir traktör slaj balya işinde bitirim ayrıca 5430 aldığınızda yanına bir de küçük traktör almanız gerekiyor oysa 4709 ilaca gübreye ve ara çapasına da geliyor bence gösteriş değil de işlevsellik ve kalite arayan üst serilere bakmaz bir abimde 1 yıllık 5440 var aldığına çok pişman yanına birde ufak traktör geliyor keşke 3 ay daha bekleseydim de 4709 alsaydım diyor.

3635 ve tümosan 8175 olan birisi var burda bazen tümo bazen mf sürüme geliyor 3635 i daha performanslı görüyorum
Önemli olan torktur bence silindiri motoru küçük olsun torku yüksek ise performansı da yüksektir
Misal bundan 30 40 sene evvel 120 bg traktörler 6 silindirdi şimdi 4 silindir
Var mı içimizde ah keşke 110 luk traktör 6 silindir olsun diyen :)
Eskiden de 90 bg altı 4 silindirdi şimdide 4 silindir ama motor hacmi küçük e ne anladık biz bu teknoloji den
3 silindir 3.3 litre bir motorun her bir silindiri 1.1 litredir
4 silindir 3.3 litre bir motorun her bir silindiri 0.82 lire
Kimin silindiri daha büyümüş ;)

Elimizde henüz somut hür bilgi yok ama malesef çalışmalar yapiliyor yazıyor ama 2019 yılına yaklaştık henüz bir bilgi yok.ben olsa bile uygun fiyat olucagini düşünmüyorum pek suanda bir td110d 170 180 se mf in üreteceği bir 90 beygir lik traktor 180 190 dan aşağıya olmaz.