Massey ferguson 2019-2020 yilinda türkiye’de global seri uretecek?

• Konbuyu başlatan baran705
  • Başlangıç tarihi

Bi nebze ucuzlar ülkemize girerken verilen vergi fiyattan düşer nakliye işci maliyeti düşebilir olur olur. Tabi bu düşen maliyetleri bayiler kendi kazançlarına eklemeye kalkmazsa fiyatların şeffaf olması lazım

Ekli dosyayı görüntüle 30711Ekli dosyayı görüntüle 30712 bu traktörün ülkemizde yapıldığını uygun fiyatlı satıldığını düşünsenize tadından yenmez[emoji39]
Bu motor ekonomik düzeyi çok düşük ülkelere satılıyor galiba çünkü olabildiğince donanımsız 12x4 vites, intercooler yok, çift etkili 1 hidrolik çıkış, 3800kg kaldırma kapasitesi beygir sınıfının çok altında 2620 ayarında. Motor da sanırsam perkins in yan ürünü.

• Beğen
Tepkiler: fyaglikara
Arkadaşlar bugün bir mf 4708 kabinli modeline bindim ve kabin müthiş yapmışlar debriyaj vites geçişlerini yumuşaklığı shuttle felan gostergeler çok guzel olmuş traktörün arka hidroligini sağlam gorusunude beğendim beğenmediğim 2 yani var 1 5400 5700sl gibi ben tilki burunlu mf leri daha çok beğeniyorum 2incisi 3 silindir oluşundan bilmem ama motor sesini pek beğenmedim. Daha önceki yorumlarda bir arkadaşın yazdığı gibi 4 silindirli güzel bir perkins motorlu 12×12 bu şekilde yumuşak vites geçilir vitesi aynı kabin ve arka ile birlikte 80 ile 110 120 beygir aralığında üretim yapılırsa anadolu toprakları için mükemmel bir traktor olur :)

4707 ye 3 silindir kullan tamam .
ama 4708 ve 4709 4 silindir olmalıydı.
traktör firmaları keşke arge çalışmalarına para ayıracaklarına şöyle trakkulübe kulak verseler.bizede bir söz verseler.

Aslında sıkıntı bizde yani alım gücümüzde agco 4700 serisi çiftlik çalısmaları için yapılmış bir traktör yem sar kar dagit gübre sıyır o yüzden az yaksın die 3 silindirli çıkarıyorlar 5400 ler hem çiftlik hem tarla için orta ayar traktör. Bu adamlar için tarla traktörü mantığı 6000 7000 serileri. Ama biz napıyoruz hemen ardına 5 li pulluk 3m mixer ooobaaa yok motor bayıldı yok dumanı dikti [emoji23] yani adamlar da haklı onlar için küçük bi segment bizim için büyük segment. Mesela JD dede aynı 5105 ten aşırı bi performans beklenir ama bunun tarla için 6105 i var iki motordaki kalıp farkına bakın[emoji848]

Bizim ekipmanlarımız bu şekilde ne yapalım onlarıda mı değişelim 4700 serisi karık arasına giriyor ilaç gübre çapa işinde tek traktör kullanılıyor fakat 5400 serisinde karık arasına giremezsin o iş için ya özel lastik yaptıracaksın 1 traktör parasına ya da ucuz bir traktörlerden alacaksın sanki milyonlar kazanıyor gibi.merak etmeyin zaten bizdede onlar kadar arazi işleyenler o traktörlere biniyor.