Balıkesir, Bandırma.
Sağolun hocam Allah cümlesine daha fazlasını versin inşallah.
Ekim 5 aralık 22kg tohum ve 20.20 gübre
Sonrasında ocak sonu şubat ortası ve mart ortası toplamda taban gübresi ile birlikte 16-18 kg civarı bir saf azot verildi.
Şubat sonu çinko+npk+üre ve amino asit yapraktan besleme yapıldı.
Mart sonu priaxor fungisit ilacı ile birlikte çinko-mangan-magnezyum-üre ve amino asit verildi
Mayıs başı operamax fungisit ilacı ile birlikte combi(yüksek molibdenli)-üre ve amino asit verildi bi de special fert 20-10-20 isimli bir toz gübresinden ilave etmiştim bu son uygulamadan çok fayda gördüğümü söyleyebilirim.
Amino asit olarak Valagro Yieldon , Gübretaş Forcefull ve Merkez Anadolu Kimyanın Green Amin ürünlerini kullandım bu yıl. En çok memnun kaldığım Anadolu kimyanın ürünü oldu.
Önümüzdeki yıl kardeşleme sonu ve sapa kalkımda yine aynı firmanın Andolamin isimli hayvansal amino asidini kullanmaya karar verdim (İsabion ile aynı ürün fiyatı 2/3 ucuz diyebilirim). Çiçeklenme öncesi son beslemede ise Green Amin (içeriğinde stokinin hormonu ilavesi olduğu için)
Fungisitler haricindeki diğer bitki beslemelerin dekar maliyeti toplamda 20 tl civarı oldu. Önümüzdeki yıl 2. ve 3 uygulamadaki amino asit miktarını arttırmayı düşünüyorum yağışlar yeteri kadar olursa, bu yıl nisanda 40 mayısta 30 kg civarı yağış olduğu için riske atamadım. Biraz da bölgemizde lodos riski yüksek olduğu için.
Buğday için yapılan uygulamaya göre 3-4 kg daha az saf azot verildi sadece ve son dönemde çok az bir yerinde hafif yatma oldu. Sonuç olarak bu kadar kurak geçen bir bahara göre beklentimin üzerinde bir Arpa verimi aldığımı söyleyebilirim. Bunun da tohum kaynaklı olduğunu düşünüyorum.