Bende 7 dekar macar fiği ekmeyi düşünüyorum dekara kaç kg tohum. Atmalıyım fiğ+hububat hububat olarak hangisi daha iyi oluyo arpa yulaf buğday tiritikale dekar verimi kaç balyadır kuru ot olarak ayrıca gübrelemeyi nasıl yapıyorsunuz alt üst
Birde yem bezelyesi var onun hakkında bilgisi olan varmı araştırdım fiyatlar pahalı geldi biraz bana onu eksem emek kurtarır mı
Fig den daha iyi tabi ama pahalı biraz dondan etkilenmez ot verimi daha yüksek.
Biz 20 20 yerine 18 46 dap kullansak nasıl olurBiz figde tohumu dönüme 7 kg atıyoruz.Tohuma karısım olarakta birsey eklemiyoruz çünku fig tohumları icinde neredeyse hertürlü hububat ile karismis olarak geliyor veya ekilen tarla figden önce hububat ekiliyse figden sonra onlarda cıkıyor o nedenle pek hububat eklemiyoruz illa hububat ile karistırmak isterseniz biraz yulaf veya arpa atsanız olur.Gübrelemede atarsak ekimle tabana 20-20 gubresi atıyoruz bir daha bicene kadar hic bir islem yapmıyoruz.
Ben büyükbaşa vereceğim tiritikale ile karıştırsam birebir oranında yani 10 kg ya 10 kg gibi nasıl olur tiritikale biraz sert duşermi yulaf ve arpaya oranlaAnladım o Zaman fig eskiceksin bence 10 kilo fig 12 yada 15 kilo tritikale uygun daha çok kuru ot alırsın tabi forumda daha tecrübeli arkadaşlar var onlardan da faydalanabilirsin
Ekim yapacağım. Yer dondan fazla etkileneceğini sanmıyorum da verim nasıl olur ben kuru ot yapacağım verim yuksekliği bezelyeye verdiğim fiyat farkını karşılarmı