LPG Lİ TÜMOSANLAR ADANA FUARINDA İŞBAŞINDA

Ynt: LPG Lİ TÜMOSANLAR ADANA FUARINDA İŞBAŞINDA

Holland link=topic=43097.msg396296#msg396296 date=1304795418' Alıntı:
Sorun Avrupa ' yı büyütmek değil Sami bey, şu anda teknoloji olarak onlardan çok geride olduğumuz kesin ama biz bunu söyleyince hata etmiş oluyoruz. Ve onların teknolojisine ulaşmak için de pek bir şey yapmıyoruz açıkçası. Tamam haksız eleştirmek, yapılan güzel şeyleri görmezden gelmek yanlıştır. Zaten Tümosan firması başlı başına tebrik edilmesi gereken bir olay. Ama Tümosan mühendislerinin şu anda LPG ' li traktör gibi uyduruk bir projenin peşinde koşmaları ne kadar doğrudur ?
Kusura bakmayın ama ben bu olaya o kadar iyi ve abartılacak bir şey gibi bakmıyorum. Küçük sanayi dükkanlarında bile dizel araçların LPG dönüşümleri yapılabiliyor. Gayet basit bir şey yani demek istediğim bu.
bende diyorumki bukadar basittide niye yapmadılar aynı şeyleri benzili araçlara uygularkendesöylendi şimdi bütün araçlarda var beğenirsin yada beğenmezsin o ayrı türklerin yaptığı şeyleri bu kadarda önyargılı yaklaşım abesime gidiyor

sami ÖZKAN link=topic=43097.msg396302#msg396302 date=1304795944' Alıntı:
bende diyorumki bukadar basittide niye yapmadılar aynı şeyleri benzili araçlara uygularkendesöylendi şimdi bütün araçlarda var beğenirsin yada beğenmezsin o ayrı türklerin yaptığı şeyleri bu kadarda önyargılı yaklaşım abesime gidiyor

İşe yaramayacağı için yapmadılar.
Sebepleri de şunlar ki; şu anda hangi köyümüzde LPG istasyonu var veya hangisinde LPG depolamak için gereken şartlar mevcut ? Çiftçilerimizden kaç tanesi LPG li bir motorun çalışma prensibini bilir ve ufak bir arızasını kendi kendine giderebilir ? Veya çiftçimizden kaçı cesaret edip nihayetinde çok yanıcı ve patlayıcı bir gaz olan LPG yakıtlı bir traktörle yazın sıcağında çift sürer ? Bazen ağzında sigarayla depo dolduran adamlar görüyorum ben, maazallah traktörler LPG li olsa günde 10 tane facia yaşanır köylerde.
Bunların hepsini geçtim tarlada LPG si biten traktöre bidonla LPG taşımak ne kadar mümkündür ?
Yani kısacası gerekli istasyon ve depolama alt yapısı yapılmadığı sürece ve çok uzun zaman geçmedikçe, LPG li traktör boş bir hayaldir.

Tümosan LPG li traktörünü Türkiye ' ye çiftçisine kabul ettirene kadar o büyütülmemesi gereken Avrupalılar hidrojenle çalışan Traktörlerini dünya çiftiçisine çerez gibi satarlar...

Holland link=topic=43097.msg396304#msg396304 date=1304796312' Alıntı:
İşe yaramayacağı için yapmadılar.
Sebepleri de şunlar ki; şu anda hangi köyümüzde LPG istasyonu var veya hangisinde LPG depolamak için gereken şartlar mevcut ? Çiftçilerimizden kaç tanesi LPG li bir motorun çalışma prensibini bilir ve ufak bir arızasını kendi kendine giderebilir ? Veya çiftçimizden kaçı cesaret edip nihayetinde çok yanıcı ve patlayıcı bir gaz olan LPG yakıtlı bir traktörle yazın sıcağında çift sürer ? Bazen ağzında sigarayla depo dolduran adamlar görüyorum ben, maazallah traktörler LPG li olsa günde 10 tane facia yaşanır köylerde.
Bunların hepsini geçtim tarlada LPG si biten traktöre bidonla LPG taşımak ne kadar mümkündür ?
Yani kısacası gerekli istasyon ve depolama alt yapısı yapılmadığı sürece ve çok uzun zaman geçmedikçe, LPG li traktör boş bir hayaldir.
lpg ile işi olan adam o altyapıyı hemen hazırlar tankerle bile getittirir onlar hallolacak işler arabalar içinde senin senaryolardan çok yazdı medya patlar ha şöyle olurha ,böyle olurha ortalığı velvelete verdiler şimdiye kadar kaç araç patladı

sami ÖZKAN link=topic=43097.msg396307#msg396307 date=1304796794' Alıntı:
lpg ile işi olan adam o altyapıyı hemen hazırlar tankerle bile getittirir onlar hallolacak işler arabalar içinde senin senaryolardan çok yazdı medya patlar ha şöyle olurha ,böyle olurha ortalığı velvelete verdiler şimdiye kadar kaç araç patladı

O kadar basit zaten LPG getirtmek kurmak falan. Eyvallah Sami bey. Sen kurdur istasyonunu, milyarlarca para verip depolama tanklarını da kur, al LPG li Tümosanı kullan. Marka fanatikliğinden başka bir şey değil yaptığınız.

Holland link=topic=43097.msg396313#msg396313 date=1304797185' Alıntı:
O kadar basit zaten LPG getirtmek kurmak falan. Eyvallah Sami bey. Sen kurdur istasyonunu, milyarlarca para verip depolama tanklarını da kur, al LPG li Tümosanı kullan. Marka fanatikliğinden başka bir şey değil yaptığınız.
seningibi avrupa fanatiği değilimki türk fanatiğiyim

bugunkı resmı gazetedekı cıkan yasayı aynen yazıyorum sizlere tumosan trktor fabrıkasının uretmıs oldugu lpg li trktör ıcın duyulan gaz ihtiyacı ıcın tum türkiyede arazılere 500 veya 1000 mt aralıklala lpg hattı çekılecektır

tumocancılar hayırlı olsun

muhtar link=topic=43097.msg396361#msg396361 date=1304800710' Alıntı:
bugunkı resmı gazetedekı cıkan yasayı aynen yazıyorum sizlere tumosan trktor fabrıkasının uretmıs oldugu lpg li trktör ıcın duyulan gaz ihtiyacı ıcın tum türkiyede arazılere 500 veya 1000 mt aralıklala lpg hattı çekılecektır

tumocancılar hayırlı olsun

Çok yerinde bir karar olmuş. Daha uzun süre geçmesi gerekir derken devletimizin bu olaya el atması çok güzel.

Holland link=topic=43097.msg396368#msg396368 date=1304800958' Alıntı:
Çok yerinde bir karar olmuş. Daha uzun süre geçmesi gerekir derken devletimizin bu olaya el atması çok güzel.
yapılan bütün çalışmalar güzeldir arkadaşlar.ilaki herkesin işine yarayacak diye bişide yok.illaki kullananlar ve sevenler olacaktır.bizede tebrik etmek düşer.

işe yararmı bilmem işe yarasın veya yaramasın insanların bir şekilde her hangi birşey yapmaları çaba göstermeleri bizim için kesinlikle faydalıdır kanaatindeyim bizim ülkemizde bunuda bertaraf edilir
konu değişik yerlere saptı ama kusura bakmayın
msl şimdi biz euro dizel kullanıyoruz
ne gereği vardı 2900 tlden alıyorduk kırsal yakıtı
3700 den alıyoruz euro dizeli
inşallah tümonun bu traktörü tutarda bizde kendi üretmiş olduğumuz
tümolarla işimizi maliyeti düşük şartlarda görürüz