kurtarıcı tm 120

Ynt: kurtarıcı tm 120

okan6445 link=topic=17426.msg156359#msg156359 date=1234973785' Alıntı:
bilecikde havuç üretiliyomukii ben tam 12 ay kaldım ama hiç görmedim öyle bişii
ekinleri sulayacak su bulamıyodular gectimki havucu nerden bulacak
zuha-*-s zuha-*-s zuha-*-s adama bak ya benim memleketimi benden iyi bilio bizim orda su bol birader sen başka memlekette kalmışın heral tarlanın yanında gölet war istediğin kadar su sen neyden bahsedion zuha-*-s zuha-*-s zuha-*-s

tabi blkide öyledir 2,tugayı bilirsindir orda askerlik yaptım ben 12 ay orda kaldım dayının biriyle konuştum sizin buralarda su yokmu dayı niye sulamassınız ekinleri dedim onun cevabı su ne arsın kuzum buralarda sadece ekin ekeriz başka bi işle ugraşmayız saten cogu arzimiz bayır dedi bizim halkımız fazla ugraşmaz çiftçilikle diye kendi bahsetti ben ona dayanıyorum bikere havuç işi zahmetlidir siz o fuak tefek motorlarla o işi yüredemessiniz bilmesem görmesem neyse haa yada ben hataylıyım adanalıyım deseydin tamam derdim

arkadaşlar TÜRKİYE DE en çok havuç ekilen yerler
KONYA kaşinhanı ANKARA beypazarı HATAY kırıkhan
başka yerlerde olabilir ama KONYA VE HATAY dan ihracata çok gidiyor

780 epey hırpalanmış duruyor....çamurda traktör kullanmanında ayrı bir tadı var.. paylaşım için teşekkürler....

okan6445 link=topic=17426.msg156519#msg156519 date=1235028741' Alıntı:
tabi blkide öyledir 2,tugayı bilirsindir orda askerlik yaptım ben 12 ay orda kaldım dayının biriyle konuştum sizin buralarda su yokmu dayı niye sulamassınız ekinleri dedim onun cevabı su ne arsın kuzum buralarda sadece ekin ekeriz başka bi işle ugraşmayız saten cogu arzimiz bayır dedi bizim halkımız fazla ugraşmaz çiftçilikle diye kendi bahsetti ben ona dayanıyorum bikere havuç işi zahmetlidir siz o fuak tefek motorlarla o işi yüredemessiniz bilmesem görmesem neyse haa yada ben hataylıyım adanalıyım deseydin tamam derdim
ya birader şimdi selöz köyünde su yoktu şuan baraj çalışması war istese dayın bi kanal çekip tarlasına istediği mahsulü sular.bizim köyü çakırpınar bileciğe 6 km uzaklıkta ve hiçte sulamaya ihtiyaç duymuyuyoruz bi abimiz denemişti 10 dölüm tarlaya tarlası barajın yanında olduğu için motorla bastı suyu çok güzelde mahsül aldı.bizim ekinleri hiç sulamaya gerek duymuyoruz çünkü tarlalarımız çok bereketli allaha şükür,bizim köyde genelde,ayçiçeği,buğday,arpa,mısır ve soğan ekilir çoğunluk olarak,biz bileciğin bir köyüne balya yapma gittik adam dedi bize şu benim tarlayı bi halledin dedi ben dedim dayı tarla büyükmü küçükmü dedim adam kocaman büyük dedi,bi gittik adamın tarlası 5 dönüm :D böyle yerlerde war mera dan meraya değiişio,
ha birde senin küçücük dediğin motorlarla senin koca motorla yaptığın işi yaparım ben :D

bak kardeş kücük motorlar derken evet ben sucluyum o konuda nedersen haklısın ama sen havuç demişin yetiştiriyoz demişin be sadece ona takıldım hepsi o neyse daha fazla kalp kırmaya gerek yok kusura bakma

okan6445 link=topic=17426.msg156673#msg156673 date=1235057662' Alıntı:
bak kardeş kücük motorlar derken evet ben sucluyum o konuda nedersen haklısın ama sen havuç demişin yetiştiriyoz demişin be sadece ona takıldım hepsi o neyse daha fazla kalp kırmaya gerek yok kusura bakma
niye bizim memleket uzaydamı :D gerçe uzayda bile yetişen bitkiler war ama :D

olmaz arkadaşım olmaz siz beceremessiniz siz kışın calışamazsınız arabayı tarladan cıkaramazsınız en baştada sizin araziler düz deil hala idda etme şu olayııı

okan6445 link=topic=17426.msg156842#msg156842 date=1235113065' Alıntı:
olmaz arkadaşım olmaz siz beceremessiniz siz kışın calışamazsınız arabayı tarladan cıkaramazsınız en baştada sizin araziler düz deil hala idda etme şu olayııı
gel biarder tmm gel adama bak ya benle inada binio gel ben gösterem sana bizim ovayı bayır diip durma adamın asabını bozup durma

Havuç deyip geçmeyin,havuç herkesin harcı değil. yazın sıcakta çalışmaya benzemez bu havuç işi. havuç hiç ekmedik amma ekenleri görüyorum, bizim tarlalarada ektiler,şahsen örneklerini görüyorum. biz kışın bari rahatız amma havuççuların işi kışın başlıyor, biz bu havada dışarı cıkılmaz derken havuççular o karda havuçun ustundeki karı küreğe zencir takıyorlar önce onunla sıyırıyorlar sonra sökmeye calışıyorlar o sogukta, herkes çiftçi olabilir ama herkes havuççu olamaz...

Cumrali_42 link=topic=17426.msg157078#msg157078 date=1235148806' Alıntı:
Havuç deyip geçmeyin,havuç herkesin harcı değil. yazın sıcakta çalışmaya benzemez bu havuç işi. havuç hiç ekmedik amma ekenleri görüyorum, bizim tarlalarada ektiler,şahsen örneklerini görüyorum. biz kışın bari rahatız amma havuççuların işi kışın başlıyor, biz bu havada dışarı cıkılmaz derken havuççular o karda havuçun ustundeki karı küreğe zencir takıyorlar önce onunla sıyırıyorlar sonra sökmeye calışıyorlar o sogukta, herkes çiftçi olabilir ama herkes havuççu olamaz...
birader teknolojiyi bize boru diyemi werdiler he sölermisin bana adam herşeyi teknolejiyle yapıyor nerdeyse hiç elini bile sürmüyor gitti adam konyaya kamyonla ne war neyok aldı geldi bir tanıdığımz war orda adam kiraladı bize ee sen alışmışın rahata zor gelir sana tabi :D:D:D

tamam sen ek şu havuçu yetiştir ben sen den alcam kaç paraya gidiyoo havuç söle bakem nezman ekilir hangi tohumları metre kareye nekadar atıyosun anlat da bi bakam nasıl havuç yetiştiriyosun

okan6445 link=topic=17426.msg157086#msg157086 date=1235149887' Alıntı:
tamam sen ek şu havuçu yetiştir ben sen den alcam kaç paraya gidiyoo havuç söle bakem nezman ekilir hangi tohumları metre kareye nekadar atıyosun anlat da bi bakam nasıl havuç yetiştiriyosun
senin derdin ne olm kendine garez etme ben ekiom die bişiy dedimmi bizim köylüler ekio hem sana havuç lazımsa gel bekleriz adamın stok yaptı satamadı

delidolu karda hangi makina sokuyormuş havucu soylesene 30-40 cm karda havucu hangi makina sokebiliyormuş soylede bilelim bizde.

senin derdin ne olm kendine garez etme ben ekiom die bişiy dedimmi bizim köylüler ekio hem sana havuç lazımsa gel bekleriz adamın stok yaptı satamadı
stok yaptıysa şimdi çıkarsın havucu piyasası baya iyi oldu