Kuraklık ve gübreleme

Bu sene malum kurak ve dondan dolayı ozellikle gec ekilen bugdaylarda problem olmaya basladi. gubreleme konusunda ciddi kararsizliklar olusmaya basladi bende. cins olarak avorio ve genesi bugdaylarim var 10 kasim da ekmeye basladim. ekerken 17kg 20_20 4subatta 17kg ure hemen aksami yagmur yagdi ve 10martta 23kg nitropower aksami yagmur uygulandi. toplamda 18-19kg saf azot oldu. sorum acaba bu yeterli olur mu?

aslinda sormak istedigim şu yerler kepir ve killi toprak su tutma kapasitesi yuksek nitrat durumu kesin olmadigi icin iceriginde ure ve kukurt olan nitropower gubresini nisan basi gibi degil mart ortasinda attim ve attigim gunun aksami ve 2 gun daha iyi yagmur aldik urenun cozulme suresi ve etki suresini goz onunde tutarak sormak istedim.

aslinda sormak istedigim şu yerler kepir ve killi toprak su tutma kapasitesi yuksek nitrat durumu kesin olmadigi icin iceriginde ure ve kukurt olan nitropower gubresini nisan basi gibi degil mart ortasinda attim ve attigim gunun aksami ve 2 gun daha iyi yagmur aldik urenun cozulme suresi ve etki suresini goz onunde tutarak sormak istedim.

Sen gübrenin yağmur ile yıkandığını merak ediyorsun. Ben senin yaşadıklarını 20 gün önce yaşadım. Gübreyi attım bir gün sonra yağmur yağmur yağdı ve sonraki iki gün de yağdı. Gübra tamamen yıkanmıştı dedim 3 gün yağdı çünkü.

Dün yani pazar günü gittim inanamadım Maşallah muhteşem olmuş. Dua ederek geldim. Üstelik bu tarlam tamamen kumsal öyle su tutmuyor.

Senin anlayacağın kalbini ferah tut:)

• Beğen
Tepkiler: sckn
yikanma mevzusu degil. ure kolay yikanmaz hele killi toprakta. ben hasada kadar bygday azot ihtiyaci hissedermi nitrat olarak gubre tekrar atmamin faydasi yada zarari veya mantigi olurmu onu merak ediyorum.

bu birazda o seneki hava ve iklime bagli olan birsey. tekirdag corlu bolgesi olarak ortalama 500kg altina pek dusmuyoruz. 3senedir 600 650 kg ortalamayi buluyorum. ve her sene ortalama 18-19kilo saf azota gore ayarlama yapiyorum.

nisan ayinin 15den sonra eger yagmur bulursam atabilirim. beni tereddutte birakan nitrat kullanmadan ure gubresini 15-20gun one cekip atmanin nasil bir sonuc çıkaracağı.aslinda pek problem olacagini dusunmuyorum nitrat gubresinin toprakta kalis süresi kisa ure uzun oldugu icin keskin bir fark yada sonuc cikaracagini dusunmuyorum ve sonucu merak ediyorum

nisan ayinin 15den sonra eger yagmur bulursam atabilirim. beni tereddutte birakan nitrat kullanmadan ure gubresini 15-20gun one cekip atmanin nasil bir sonuc çıkaracağı.aslinda pek problem olacagini dusunmuyorum nitrat gubresinin toprakta kalis süresi kisa ure uzun oldugu icin keskin bir fark yada sonuc cikaracagini dusunmuyorum ve sonucu merak ediyorum

Üreyi attım iki hafta geçti geçmedi nitratı attım. Bakalım ne sonuç verecek.

• Beğen
Mart ortasında attıysanız son gübrenizi nisan ortası gibi yağışlar olursa saf azotu 22-23kg civarına çıkartabilirsiniz.15 kilo nitrat uygulayabilirsiniz.Eğer üre atmayı düşünüyorsanız nisan ortasını bekleyin derim buğdaylar geriden geliyor 10 kilo yağışa göre atarsınız.Yağış yoksa üre uçar gider.

• Beğen