Küçükbaş hayvan etine kokuyor diyenlere gıcık oluyorum... :)

Ynt: Küçükbaş hayvan etine kokuyor diyenlere gıcık oluyorum... :)

Orn123 link=topic=83413.msg995982#msg995982 date=1429731511' Alıntı:
Koku olayı kesimle de alakalı bir durum olduğunu biliyorum. Kesim yaparken ellerin ve et yüzeyinin temizliği önemli. Deri ete temas ederse kokuyor. Örneğin hep oğlak keseriz, babam kesince kokmaz ama başkası kesince kokuyor. Ayrıca kasaplar temiz kesmiyor. 2-3 yıldır kasaptan et almazdık geçen gün ciğer aldım, afedersiniz ama midem kalktı kokusundan.
o hayvanın yedıgı yem ve kaldıgı barınakla alakalı arkadaslar aynı sartlarda dagda gezen hayvanıda kesın kokmaz ama kapalı mekand abeslenen hayvanlarda oluyor yedıgı yem ve barınmadan

ömer sağlam link=topic=83413.msg996167#msg996167 date=1429778811' Alıntı:
o hayvanın yedıgı yem ve kaldıgı barınakla alakalı arkadaslar aynı sartlarda dagda gezen hayvanıda kesın kokmaz ama kapalı mekand abeslenen hayvanlarda oluyor yedıgı yem ve barınmadan
katılıyorum size biz kasapız tecrübelerimize göre kapalı ahırlarda beslenen koyunların eti kokuyor, tam emin olmamakla birlikte silaj ve pancar küspesi yiyen koyunda kokuyor zannedersem.

değişiklik olmuş konuları incelerken konuyu baştan tekrar okudum
küçükbaş eti kokuyor yenmez demişim gibi bir anlam çıkmış yazdıklarımdan
Küçükbaş eti favorimdir özellikle kavurma başka etten olmaz
ama hayatta kasaptan küçükbaş eti almam o hatayı bir defa yaptım bir daha yapmam :D
en güzeli yakın bir köyden yayılan bir hayvan alıp kesmek veya kestirmek
ben kendim kesebiliyorum artık kasaba parada vermiyorum :D
alışveriş yaptığım çobanlardan öğrendiğim bir şeyi de sizinle paylaşmak istedim
çoban kasaba hayvan kestirirken;
doğurmuş dişi hayvanın koçun ve kuzunun fiyatı ayrı olarak hesaplanıyor
peki siz kasaptan et alırken koyun kuzu koç gibi farklı etiket ve fiyat görüyor musunuz?
aynı durum düve inek dana içinde geçerli
kartlaşmış koç eti yada doğurganlığı tükenmiş koyun eti denk gelince insanlar küçükbaş etinden uzak duruyor
bu yüzdende damakları değişiyor artık kuzuda yeseler o farklı normal et kokusu bile onlara yabancı geliyor ki bu da normaldir
ilk iletimdeki son cümleyle bitereyim
küçükbaş eti kokuyor diyenden çok dedirtenin kabahati var

Benim önerim mümkünse köyünüzde saglam bir hayvancı ile anlaşıp misal cuma günleri hayvan kestirip etinizi o şekilde temin edin
Kesen hayvancı ve köy halkı bu duruma alışırsa her cuma kesim olur
Hem hayvan sahibi hem köylü kazanır
Hemde ne eti yediğinizi bilirsiniz
Çünkü ne eti olursa olsun kasaba giren etin ne oldugu yada istediğimiz et olup olmadığını malesef belli degil
Zamanında at eşek domuz ölmüş inek ölmüş koyun ölmüş keçi gibi birçok yenmemesi gereken hayvanların etini satan ve birkaçı yakalanan kasaplar oldu
Buyüzden çok çok güvendiğim kasaplar hariç kasaplardan et kıyma sucuk vs vs almam ve kimseyede önermem

valla arkadaş benim arkadaslar var gelir alırlar beraber keseriz yüzeriz alır giderler çodka memnujn kalıyorlar guzu etine derman sığmazs kardeşim...

Anaç Koyun eti neyaparsanız yapın kokar......
Kuzu eti yüzen kişi işkembeyi patlamadığı sürece kokmaz
keçi hele helen başak yemiş eylül ayında kesilen oğlak etine kokar diyen adamın anlını karışlar insanlıktan men etmek gelir içimden :)

Eti yenecek en güzel hayvan Koyun olduğunu düşünüyorum. Bizim burada da keçi etinin koktuğu söylenir. Dana etide lastik gibi olur gever durursun derler..

Keçi eti normalde kokmaz. Babamın yüzdüğü hayvana kokuyor diyeni ben duymadım 10 yıldır. Keçi etinin kokmaması için yüzel kişi derinin dışıyla temas etmemeli. Ederse de hemen ellerini yıkamalı. Hijyenik olduktan sonra kokmaz. Ayrıca dana eti 48 tl olmuş. Bu durumda küçükbaş etine yönelmesi lazım insanların.