Küçük baş hayvancılık kredisi

Ynt: Küçük baş hayvancılık kredisi

özgürbalaban link=topic=61684.msg788821#msg788821 date=1382980292' Alıntı:
damızlık koyun alırken çok dikkatli olmak gerekir gerekirse kuzu alınabilir koyun alınaçaksa tanıdık biryerden alınmalıdır memelerde körlük çıkabiliyo topallık olabiliyor
abim şişeği yetiştirmek çok zor diyolar ama..masaraflı oluyomuş ilk yıl kuzusunda falan çok sorun oluyormuş şuan koyun arıyoruz 80 tane aldık gerisini tamamlamaya çalışıyoruz

Özellikle hayvancılık yatırımı için ben şahsen kredi işine olumlu bakmıyorum bu iş bi ucundan tutulup yapılacaksa cebindeki parayla hiç borca girmeden küçükte olsa başlanmalı hem belirli bir zaman küçük çaplı uğraşılıp iş öğrenilmiş olur,ülkemizde hayvancılık sektörü sürekli dalgalı olduğu için bu kredi olaylarında risk fazla oluyor.

bu ülkede hayvancılık bitmiş... Çobana 2.5 milyar maaş artı 24 saat yemeği suyu dahil adam dün akşam işi bıraktı nedeni ise tek başına sıkılıyormus.. bizde bu sabah aldığımız koyun sahibini arayıp koyunları geri iade etmek zorunda olduğumuz söyledik sağolsun küse darıla kabul etti.. bankayla görüşüp krediyide iptal ettirdik.. bu ülke ilerde etini bütünüyle ithal edecek ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN

ahmtkskr link=topic=61684.msg789384#msg789384 date=1383137741' Alıntı:
bu ülkede hayvancılık bitmiş... Çobana 2.5 milyar maaş artı 24 saat yemeği suyu dahil adam dün akşam işi bıraktı nedeni ise tek başına sıkılıyormus.. bizde bu sabah aldığımız koyun sahibini arayıp koyunları geri iade etmek zorunda olduğumuz söyledik sağolsun küse darıla kabul etti.. bankayla görüşüp krediyide iptal ettirdik.. bu ülke ilerde etini bütünüyle ithal edecek ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN

Geçmiş olsun... Bu çobanlar da iyice abarttı arkadaş. Sıkılıyormuş bahaneye bak. Biraz idare etseydiniz illaki çoban bulurdunuz.. 2.500 TL maaş daha ne olsun.

ELPRESACANARİO link=topic=61684.msg789387#msg789387 date=1383138307' Alıntı:
Geçmiş olsun... Bu çobanlar da iyice abarttı arkadaş. Sıkılıyormuş bahaneye bak. Biraz idare etseydiniz illaki çoban bulurdunuz.. 2.500 TL maaş daha ne olsun.
yok çobanla uğraşılacak gibi değil 2500 tl maaş vercem dahada bana kapris yapıp işten çıkacak sıkılıyor diye varmı böyle başka bir iş..genel olrak konuşmuyorum istisnalar vardır elbet ama aklı yerinde olmayan iş yaptırılmayacak insanlar çoban oluyor onlarda akıllarının yettiği o kadar olduğu için hayvancılığı bu duruma getiriyor.. koyunculuk butunuyle bitmiş yakında bu buyukbaşada sıçrar

2 tip kredi var.

1-) İşletme kredisi: bir yıl sonra geri ödemeli. %5 faizli. Hayvan hayat sigortası ve krediyi çekene yaşam sigortası mecburi. Yalnız bu kredi için zaten hayvancılık yapıyor olmanız gerekli. Genelde hayvan sayısını çoğaltmak, maliyetleri karşılamak yada işletmeyi iyileştirmek için kullanılıyor.

2-) Yatırım kredisi: 7 yılda geri ödemeli. %0 faiz. Hayvan hayat sigortası ve krediyi çekene yaşam sigortası bunda da mecburi. Yalnız bu kredi sadece şarlarda belirtilen (9-24 aylık dişi) damızlık hayvan alımlarında veriliyor ve özellikle belirteyim bu vasıfta hayvan bulmakta çok zor. (2013 Şubat ayına kadar türk-vet veritabanına kayıtlı hayvanların yaşları isteğe bağlı değiştirilebiliyordu ama bu tarihten bu imkan kalktı.)

Tarsimde 1 küçükbaşın yıllık sigortalanma bedeli ortalama 40-50 lira civarındadır. Bu sigorta ise işletme kredisinde 1 yıl, yatırım kredisinde ise 7 yıl boyunca yaptırılmak zorunda. (Burda başka bir tezat daha var. Keza tarsim 6 yaş ve üstü hayvanları sigorta yapmıyor. Kredi ile alınan hayvanı 7 yıl nasıl sigortalayacaklar orası muamma) işte asıl sorun burda başlıyor.

Aslında bu krediler avantajlı kredilerdir. Burda işi bozan kısım, cebinizden boşu boşuna, hem de ciddi miktarda para harcamınız dışında hiçbir işe yaramayan hayvan sigortalarıdır.

ARKADAŞLAR BEN ARAŞTIRDIM
KOYUN KREDİSİ 5 YIL VADE İLE %0 FAİZLİ FAKAT
KOYUN BAŞI 525 TL KREDİ VERİLİYOR.
TARSİM ZORUNLU KOYUN BAŞI 50 60 TL SİGORTA BEDELİ VAR.
BU HESAPLA ZATEN %10 FAİZİ PEŞİN VERMİŞ OLUYORUZ.
DOSYA ÜCRETİ + BANKA KOMİSYON ÜCRETLERİ + HAYAT SİGORTASI + HİPOTEL MASRAFLARI.....HESABI SİZ YAPIN

ŞU AN ELİMDE EN BÜYÜĞÜ 4 AYLIK 250 ADET GAYET İYİ CİNS MERİNOS, ERKEKLİ DİŞİLİ KUZU VAR

İLGİLENENLER MESAJ ATABİLİR ÖZELDEN KONYA

sahin aga link=topic=61684.msg864693#msg864693 date=1394697266' Alıntı:
ARKADAŞLAR BEN ARAŞTIRDIM
KOYUN KREDİSİ 5 YIL VADE İLE %0 FAİZLİ FAKAT
KOYUN BAŞI 525 TL KREDİ VERİLİYOR.
TARSİM ZORUNLU KOYUN BAŞI 50 60 TL SİGORTA BEDELİ VAR.
BU HESAPLA ZATEN %10 FAİZİ PEŞİN VERMİŞ OLUYORUZ.
DOSYA ÜCRETİ + BANKA KOMİSYON ÜCRETLERİ + HAYAT SİGORTASI + HİPOTEL MASRAFLARI.....HESABI SİZ YAPIN

ŞU AN ELİMDE EN BÜYÜĞÜ 4 AYLIK 250 ADET GAYET İYİ CİNS MERİNOS, ERKEKLİ DİŞİLİ KUZU VAR

İLGİLENENLER MESAJ ATABİLİR ÖZELDEN KONYA

Şahin aga neredensin sen?