KUBOTAM8540 tarla sürüyor....

Ynt: KUBOTAM8540 tarla sürüyor....

Ben duyduğumu aktarayım. Seri 1-2-3 yerine göre tırmık, aysan, goble, vs. Takviye 6-5-4 de ağır işlerde gidiyor. ( Pulluk, çizel, kaz ayağı vs). Toplamda 6 ileri 6 geri vites ve 3 er kademe. Yalnız şunu sevmedim takviyeye geçirirken ilk kullananlar ve alışık olmayan için zor. Bence onu daha farklı bir şekilde yapabilirlerdi. Çok ittirirsen plastiğe zarar verebilirsin.

tüm vites hızları sıralı.. 2takviyeden 2. vitese kadar olan vitesleri pulluk sürümünde kullanabilirsin...2- 3-4-5-6 takviye ve 1vites.
ve daha düşük vitesleride var çok daha yavas sürmek istersen sürüngenler var 6 tanede öle.. kultüvatör kazayagında genellikle 1 ve2. vites kullanılır yaptıgınız işe göre.. kum tarlada 3.viteslede çekebilirsiniz.. aslında viteslerini cok sakin ve yumusak kullanmak lazım ozaman hiç bi sorun yok takviyeye atmada ve ana viteslerde.. pullukta en sert toprakta 4 takviyenin altına düşmez şuana kadar ben 5in altına düşmedim 5-6 takviye ile sürüm yaptım hep.. ve bazı tarlkalarda acelem varsa düz 1lede sürüm yaptım düz 1 baya seri oluyor taslı tarlalarda tehlikeli.. ama düz ve buyuk tarlalarda ideal düz 1. 4lü14inç pullukla böle kulanıyorum.. ortalama 6-8km/h arası pulluk sürümü yapıyorum.. düz 1. vites nh nin 2nın 4ünden daha hızlıdır.. 5takviye ise nh nin 2,nın 3u gibidir.. 6 takviye nh nin düz1 inden sanırım daha biraz hızlı gibi..

ramiz balcıoğlu link=topic=47908.msg523245#msg523245 date=1327840347' Alıntı:
Mustafa hangi vitesle sürüyorsun. güzel gidiyor. kaç tane çift vitesi var.
6 takviye ile gidiyor saatte 6-7 km gibibr hızla gitmekte sıkıntısı 15 cm ile 20 cm de oluşa pulluk tabanını kırıyor.... kubonun tarla vitesleri bizim yrede takviye 4 e düşmez muhtemelen ama ondan başyalaım 1. vitese kadar herg 1-2. viteslede kazayağı....

maşalahı var mustafa motorun böyle arzide hep çalıştırsan beni geçersin çalışma satı kaç oldu sorması ayıp

yahya link=topic=47908.msg523550#msg523550 date=1327860394' Alıntı:
maşalahı var mustafa motorun böyle arzide hep çalıştırsan beni geçersin çalışma satı kaç oldu sorması ayıp
18,5 abi senin kubotayı garaja sok nasipse 5 seneye geçemesem 6. senede geçerim....

mustafa kardeş Allah güle güle kullandırma nasip etsin güzel traktörmüş kubolar ben yazın alırken bunları bilmiyordum her şeyi daha bu forumda görmeye başladım bende erkunt servet 80 t var üç piston bazen boğuluyor ama kuboyu izledim tarlaya aslan gibi kükrüyor maşaallah bizze ilerde yani yazın yakıtı hakkında bilgi verirsin artık bide bunun saatteki hızı kaç acaba

şerefli1 link=topic=47908.msg523674#msg523674 date=1327865984' Alıntı:
mustafa kardeş Allah güle güle kullandırma nasip etsin güzel traktörmüş kubolar ben yazın alırken bunları bilmiyordum her şeyi daha bu forumda görmeye başladım bende erkunt servet 80 t var üç piston bazen boğuluyor ama kuboyu izledim tarlaya aslan gibi kükrüyor maşaallah bizze ilerde yani yazın yakıtı hakkında bilgi verirsin artık bide bunun saatteki hızı kaç acaba
saatteki hızı elektronik göstergesine göre 38 km civarı ..yakıt 9 saatteyken herge girdi 12 dekar herg 16+ dekar dikrötavatör 20 km yok 150 tl yaktı.... yakıtı dahada düşecek hali inbşallah hesaplı olacak..... kara duman keinlikle yok...

aynen videoyu izledik biraz kısa ama hiç duman görmedim süper asılıyor bunun fiyatı ne kadar acaba

şerefli1 link=topic=47908.msg523693#msg523693 date=1327866898' Alıntı:
aynen videoyu izledik biraz kısa ama hiç duman görmedim süper asılıyor bunun fiyatı ne kadar acaba
erkuntun sıfırnıodan sadece 10 bin lira pahalı ve 11 bg büyük...

arkadaşında dediğine göre erkunttan fazla yerde sürüyormuş güne 15 20 dekar fazla sürüyormuş galiba bide bu kubota firması %100 müşteri memnuniyetine göre çalışıyormuş galiba eğer hoşuma giderse erkuntun gözünün yaşına bile bakmam