Koyun yetiştiriciliği

Elin lafıyla yola gidersen eşeği sırtına verirler hayvancılık güzel birşey ama sadece başında olacaksın bırde zor gunlerınde yanına abin kardeşin gelecek bır hastane bir postane işin çıkınca bakıp kalmayacaksın birde eğer imkanın var ise ahırın ağılın geniş olacak bıraz olsun sermaye olacak birde azıcık durumu düzelince gıdıp sıfır traktör ev vb almayacaksın biraz bekleyeceksin bakabileceğin kadar hayvan artı yanında biraz paran olacak
Hırsızlığı bile bilecen ama yapmıyacan demişler Ufuk tecrübe iyidir bedava ekmek yok, koyunuda yapsınlar öğrensinler , iş başa düşmeden ne desen hava hoş.

Biraz şartlarınızdan bahsederseniz, tavsiyeler daha doğru olacaktır;

Örneğin;
- Koyunculuğu hangi bölgede düşünüyorsunuz?
- Herhangi bir kapalı bakım alanına sahipmisiniz?
- Tarımsal/hayvansal üretim yapmış/yapan akrabalarınız, aile fertleriniz var mı?
- .......

Elin lafıyla yola gidersen eşeği sırtına verirler hayvancılık güzel birşey ama sadece başında olacaksın bırde zor gunlerınde yanına abin kardeşin gelecek bır hastane bir postane işin çıkınca bakıp kalmayacaksın birde eğer imkanın var ise ahırın ağılın geniş olacak bıraz olsun sermaye olacak birde azıcık durumu düzelince gıdıp sıfır traktör ev vb almayacaksın biraz bekleyeceksin bakabileceğin kadar hayvan artı yanında biraz paran olacak

👍👍👍
Abi Aslında herkes iyi veya kötü birşeyler yaziyo önemli olan ilk madde senin yazdıkların ilk önce zorlukları göz önüne almak gerek az bi para bulunca traktöre ekipmana yatırım yapmak mantıksız

Doğru yaptikca lüzumsuz harcama yapmadıkça karlı meslek 3 sene para etmediginde çoğaltarak sonraki 2 senede para ettinginde satarak degerlendirilirse
İyi bir sonuca erişilebilir

Hayvancılık ta birde ne zamana kadar konusu var ben çok sevıyorum ama köy hayvan zor iştir bugun gıtsem ıkı sene dayanamam çünkü her gun ve her daim bakım istiyor bayram düğün yok

Allah razı olsun Necdet bey yazdıklarınız çok değerli benim için teşekkür ederim.Kafamda yeni sorular oluştukça sizin içinde bi mahzuru olmazsa bilgi ve deneyimlerinize başvurmak için ara ara size rahatsızlık verebilirim 😄
tabiki. bende çok bilgili değilim bilen arkadaşlar sayesinde yapıyorum. :) olumsuzluklar olumsuz düşünmeyle başlar. Allah rızkını bol versin kardeşim.

Aslında olaya ben şöyle bakıyorum benzer yollarda yürümüş o yolların olumsuzluklarını sıkıntılarını bilen nerede çukur var nerede kasis var bi nebzede olsa fikir edinerek yola çıkmak.Ama tabi ki bunların hepsini dinlemek yine kendi durumunu bilerek ona göre aksiyon almak önemli olan.Yorumunuz için sağolun aile olarak girmek çok büyük artı sağlar diyosunuz ve çok haklısınız.

Biraz şartlarınızdan bahsederseniz, tavsiyeler daha doğru olacaktır;

Örneğin;
- Koyunculuğu hangi bölgede düşünüyorsunuz?
- Herhangi bir kapalı bakım alanına sahipmisiniz?
- Tarımsal/hayvansal üretim yapmış/yapan akrabalarınız, aile fertleriniz var mı?
- .......
Ankara’da yapmayı planlıyorum çünkü sahip olduğum toprak Ankara’da ama biraz para ediyor bunu satarak başka bi şehre göç edebilirim.O yüzden hala bölge arayışındayım.Polatlı koyunu olabilir (bölgeye uyumlu olacağını düşündüğümden) Ankara için Tigem polatlı şubesinde satışları mevcutmuş devlet işletmesi güvenilir bi satıcı olabilir diyorum.Kapalı alanım yok bunun için ayırdığım sermayem mevcut.Ailemde hobi bahçesi dışında toprakla , hayvanla uğraşan kimse yok maalesef.Süt inekciliği yapan tanıdıklarım var onlarla konuşuyorum koyundan farklı ama yine de hayvancılıkla ilgililer.

Ankara’da yapmayı planlıyorum çünkü sahip olduğum toprak Ankara’da ama biraz para ediyor bunu satarak başka bi şehre göç edebilirim.O yüzden hala bölge arayışındayım.Polatlı koyunu olabilir (bölgeye uyumlu olacağını düşündüğümden) Ankara için Tigem polatlı şubesinde satışları mevcutmuş devlet işletmesi güvenilir bi satıcı olabilir diyorum.Kapalı alanım yok bunun için ayırdığım sermayem mevcut.Ailemde hobi bahçesi dışında toprakla , hayvanla uğraşan kimse yok maalesef.Süt inekciliği yapan tanıdıklarım var onlarla konuşuyorum koyundan farklı ama yine de hayvancılıkla ilgililer.
Tigem çok pahalı olur dikkat et

Tarım ve hayvancılıktan hiç anlamadığınız, ağıl vs gibi yere de sahip olmadığınızı temel alarak, size naçizane tavsiyem; ''toprağınız'' uygun ise (ulaşılabilirlik, güvenlik, su, ...) çok basit bir ''bakım alanı'' inşa edip, 3-4 erkek kuzu-toklu alıp, bunlar ile bizzat ilgilenmenizdir. Böylece, önce küçükbaş ne yer, nasıl yer, ne içer, nasıl iğne yapılır, hap verilir gibi hususları ''öğrenebilirsiniz''. Ayrıca her gün, kayıtsız-şartsız her gün ilgilenmeniz gerekeceğinden, kendinizin de hayvancılığa uygun olup olmadığınızı test etmiş olursunuz.

Irk seçimi gibi hususlar sizin için daha çooook uzakta.

Screenshot_2020-04-04-21-22-09-420_com.google.android.apps.photos~2.jpgIMG-20200404-WA0007.jpgScreenshot_2020-04-04-21-12-30-693_com.google.android.apps.photos.jpgIMG-20200404-WA0009.jpg
Koyunculuğun tatlısı olan yenmeyen baklava 🤣🤣
Sizlerde kemre varmı abilerim