Ankara’da yapmayı planlıyorum çünkü sahip olduğum toprak Ankara’da ama biraz para ediyor bunu satarak başka bi şehre göç edebilirim.O yüzden hala bölge arayışındayım.Polatlı koyunu olabilir (bölgeye uyumlu olacağını düşündüğümden) Ankara için Tigem polatlı şubesinde satışları mevcutmuş devlet işletmesi güvenilir bi satıcı olabilir diyorum.Kapalı alanım yok bunun için ayırdığım sermayem mevcut.Ailemde hobi bahçesi dışında toprakla , hayvanla uğraşan kimse yok maalesef.Süt inekciliği yapan tanıdıklarım var onlarla konuşuyorum koyundan farklı ama yine de hayvancılıkla ilgililer.
Tarım ve hayvancılıktan hiç anlamadığınız, ağıl vs gibi yere de sahip olmadığınızı temel alarak, size naçizane tavsiyem; ''toprağınız'' uygun ise (ulaşılabilirlik, güvenlik, su, ...) çok basit bir ''bakım alanı'' inşa edip, 3-4 erkek kuzu-toklu alıp, bunlar ile bizzat ilgilenmenizdir. Böylece, önce küçükbaş ne yer, nasıl yer, ne içer, nasıl iğne yapılır, hap verilir gibi hususları ''öğrenebilirsiniz''. Ayrıca her gün, kayıtsız-şartsız her gün ilgilenmeniz gerekeceğinden, kendinizin de hayvancılığa uygun olup olmadığınızı test etmiş olursunuz.
Irk seçimi gibi hususlar sizin için daha çooook uzakta.