Resimlerde köylerimizin halini görüyorsunuz. Bir memleketin bağımsızlığı köy ve tarımdan geçer. Nasıl olacak giden bunca insanın geri dönderilemsi veya bu konu hakkında ki görüşleriniz nelerdir ?
Yanlizlikta kötü , güvenlik ve yardımlaşma bakımından.Bizde mahallede 2 hane kaldık.bazende iyi olmuyor deil.sanki dağ başında inzivaya çekilmiş gibi .kimse karışmıyor sana.
Bu iş trakya da değişti artık çiftçiliği gençler yapıyor biraz kendi yeri geri kalanı icar 700 800 dönüm yerler işleniyor tabi bunun yanında çoğumuzun ayrıca bir işi var kimi fabrikada kimi memur ama çiftçiliği isteyen benimseyen gayet iyi ve verimli yapıyor mesela bir arkadaşımda 135 çakal ve 20 dönüm tarla kalmıştı şuan 3-4 tane traktörü var bu yıl 1400 dönüm mısır ekti yani yapmak isteyen gayet iyi yapıyor köylerin boşalması bir yandan da iyi çünkü işi makineler yapıyor zaten ben kendi adıma gayet memnunum bizim köyden bahsedersek eğer 1500 den fazla nüfus vardı 10 yıl önce şuan 2 yaş altım ve 2 yaş üstüme baktığımda çiftçiliği yapan 2 kişiyiz geri kalanlar çorlu burgaz dağıldı yapmak istemiyor bizse daha ne kadar yer çalışırız onun hesabındayız he şu var hanım çalışıyor ben memur olarak çalışıyorum şehir merkezi 15 dakika köyden gelen ne gelirse yine köye yatırıyoruz bu yüzden yapıyoruz sadece çiftçilik yapmak hayal artık belki emeklilikte. Bu dünyanın her yerinde böyle 20000 dönüm çalışan adamlar da farklı işler yapıyor.
Günümüzün bir paragraflik özeti olmuş. Eline sağlık Cemal abi.Erzurumu da aynı,Kastamonusu da aynı,Trakyası da aynı.Üretmemek ama tüketecek bir şeyleri olsun istemek, çalışmamak ama para kazanmak istemek, elindekilerin değerini bilmediği için onları da kaybetmek, toprağını işlememek ama biri müşteri olunca almasın diye boğazda yalı fiyatı istemek.Her yer aynı. Üretime devam eden bütün çiftçilerimize selam.Onlardan sonrasını onlardan sonrakiler düşünsün.
haklisin .. ben üretmeye devam edeceğim Allah imkan verdiği müddetçe