Ynt: Köy Hayatımı Şehir Hayatımı?
APO5454 link=topic=85641.msg1023285#msg1023285 date=1442857732' Alıntı:
Ben şehir hayatı derim neden mi okumak istiyorsan şehirli olacan benim görüşüm ben hem okumaya çalışıp hem tarım ve hayvancılıkla uğraşıyorum kafamda saç kalmadı stres sıkıntı veteriner nezaman gelir inek nezaman yavrular traktorde mazot varmı hayvanların yem alınacakmı matematik sınavı nezaman sınav öncesi çalışmak lazım okullar açılacak buğday yerlerini gecemi sürmeli yoksa bugün ders çalışıp yağrinmi sürsem vs vs şehirli olmak en iyisi dert tasasi yok ailesi veriyo harçligini gonderiyo okuluna hayvan haşat derdi yok benim görüşüm şehir
Bu senin dediğin cebinde parası olan için geçerli, zaten paran varsa köydesin şehirdesin bana göre fark etmiyor. Paran yoksa şehir çok kötü olabiliyor. Paran yok diyelim ve şehirdesin, örneğin İstanbul ' dasın, çocuğu ilkokula yazdıracaksın iyi bir okul olsun diyorsun, gidiyorsun okula karşına 'Okul aile birliği' diye bir saçmalık çıkıyor, ikametgahın falan her şeyinle o okula kayıt ettirebiliyorsun ama sana 'sen istiyor kayıt verecek 1000 TL' diyorlar
şikayet etsen bir türlü etmesen bir türlü, hadi bir şekilde kayıt işini hallettin diyelim, her okul mübarek özel okul sanıyor kendini hepsinin kendine özel formaları var, 'falanca mağaza var, bizim okulun kıyafetleri sadece orada satılıyor' diye de veriyorlar eline bir adres gidiyorsun bir de orada öpüyorlar seni, son okulun kitapları var, devlet kitap dağıtıyor ama okul karar almış bu kitaplar yetersiz, yardımcı kitap adı altında dayıyorlar kitap parasını. Hooop orada da 3-5 bir şeyler gitti. Yine şikayet etsen kulak arkası. Sonra okula başlatıyorsun, 1995 ' ten beri okul aidatları toplanır büyük şehirlerde, ne kadar bilmiyorum en az 100 TL ' dir her dönem diye tahmin ediyorum, okuldan okula da değişiyor, onu da veriyorsun
Şimdi paran yok diyelim dedik, ne yapacaksın? Parası olmadığı için şehirde çocuğunu okutamayan ya da çocuğunu da çalıştırmak zorunda olan ne kadar aile olduğunu biliyor musun? Taşı toprağı altın safsatası ile şehre göç eden, göç ettikten sonra çok daha kötü hallere düşen insanların sayısı hiç de az değil. Şehirde yaşayacaksan elinde birikimin olacak, bir iş garantin olacak, diğer türlü ayda 1000 TL asgari ücretle geçinmek İstanbul gibi bir yerde çok zor dostum.