Benim de düşüncem köyümüzde uygun fiyata zayıf arazileri alıp daha iyi kondisyona getirmek. Benim aklımdaki işleme şekli önce dip kazan çizel aysan ve ağır tip tiller kullanmak. Pulluk kullanmayı düşünmüyorum onun yerine dikey işleme yapmak mantıklı geliyor. Yanmış hayvan gübresi kullanmak ve topraktaki ayrıştırıcı canlıların beslenmesini sağlamanın da toprağın verimliliğine olumlu yansıyacağını düşünüyorumilk başladığımda başkasına sürdürdüm ve ektirdim. ikinci yıl ekipman temin ettim. bir çok yanlışlarım oldu. bu dördüncü senem ama bu siteden ve üyelerden çok şeyler öğrendim bir çok yayın okudum. şimdi sıfır bir yerden başlayacak olsam aşağıdaki işlemleri yaparım. ama diğer üye arkadaşlarda benim eksiğimi tamamlayacağına inanıyorum. çünkü bu topluluk paylaşmayı seven ve kerkes kazansın diyen bir topluluk. politik düşüncesi farklı olsada vatan ve üretim ise politik düşünceyi geriye atabilen bir topluluk.
YENİDEN BAŞLARSAM YAPACAĞIM UYGULAMA.
a- İLK YIL EKİM YAPILACAKSA
1- Dip patlatan çekmek
2-pulluk ile 15-20 cm arası sürüm (ekimden 2 ay önce veya daha önce)
3- kazayağı-tırmık çekmek veya albora ile toprağı düzeltip
4-mibzer ile ekim (tohumu %20 daha fazla kullamak gerekir)
5- gelecek sene 5 cm daha derin sürüm
6- toprak kıraç kumlu ve eğimli ise her sene derinlik artırılarak 40 cm derinliğe kadar devam. kıraç ve orta anadolu için diyorum bu durumu toprağın nemi hiç eksik olmaması için.
b- İKİNCİ YIL EKİM YAPILACAKSA
1- Dip patlatan çekmek
2-pulluk ile 35-40 cm arası sürüm iki ay sonra tekrar sürmelisin
3- kazayağı-tırmık çekmek veya albora ile toprağı düzeltip
4-mibzer ile ekim (tohumu %20 daha fazla kullamak gerekir)