köpeğimi parçaladılar...

Ynt: köpeğimi parçaladılar...

Aspir link=topic=74437.msg875274#msg875274 date=1396557699' Alıntı:
Bu nasil köpeklermis böyle inek yiyor, koyun yiyor anlamadim
ilk defa duyuyorum neyse bununla gecmis olsun üzüldüm hayvana

arkadaşlar hepiniz saolun telden çoklu alıntı yapamıyorum...
bizim buralarda herkesin otlağı vardır...düz olan yerler çeltik tarlasıdır...bataklık boldur..az bi yağmur yağsın dolar suyla...düz olmayan yerlerde adamın yarısı tarlaysa yarısıda tapulu ormandır..kendimden bahsedecek olursam evin çevresinde..aşağı yukarı 400 dönümden fazla ormanlık alan var...buranın 70 dönümü tapulu komşuların filan...gerisi hazine yeri ,ormanın diğer sınırındada organize sanayi var...bu ormanın içi böğürtlen dikeniyle örülü gibi kuzular takılırsa sen görmesen kurtarmazsan ,kendileri çok nadir kurtulur..onu yarım saatte tilkiler bulur..gerisini köpekler devam eder..böyle alışıyor köpekler... bi süre sonra canavara dönüşüyorlar...akşama kadar geyik kovalıyorlar ormanda...denk gelirse koyun inek bakıyorlar icabına...inekler kaçarken genelde bataklığa düşüyor...traktörle bataklıktan inek çıkaran bile oluyor köyde...

geçmiş olsun. köpek sevgin ve değer vermen aynen bizim gibi inan bizde kendimiz gibi dikkat ederiz yemeğine yarasına bizim de başımıza geliyor buna benzer şeyler sprey den sonara zeytin yağı ve arı katran dök iyileşmesi daha hızlı olacaktır. genelde bizde domuzla boğuşurken yara alıyor o dışarda açı çekerken biz uyuyamıyoruz bile :(

geçmiş olsun ,insanın zorununa gidiyor böyle durumlar.
köpeğin kulağındaki yaraya iyi dikkat et ,havalar sıcak gidiyor kurt düşebilir.
diğer yerlerindeki yaralarını kendisi iyleştirir,bizim burda eskilerin bir sözü var köpek ,kurşun yarasını bile iyleştirirmiş .yeterki yara diliyle yalıyabilceği yerde olsun derler. o yüzden senin bundan sonra yapacağın beslenmesine iyi dikkat etmek ve kulağındaki yarayı iyi bakman.diğerlerini fazla ilaç ne sürme ,bırak kendi yalasın hayvan.
ve son olarak yerinde olsam özel tasma yaptırırım boyun kısmına .

Geçmiş olsun. gerçekten tehlikeli bir durum. bugün hayvanlara saldıranlar yarın küçük çocuk ve insanlarada saldırır. yetkililerin önlem alması lazım bence.

Geçmiş olsun, mala zarar veren köpek sağ bırakılır mı hiç? Köpek dediğin iki boğuşur sonra bırakır, ne biçim şey onlar. Belediyeyi mutlaka arayın, bizzat gidin. Küçük yerlerde zabıta, illerde hayvan birimleri kesinlikle bakar, bakmak zorunda. Yarın başka ne zarar yapmayacağı ne malum? şyt-*-sa

çok geçmiş olsun,
inşallah iyileşir cçr-*-s
ama iyileşse bile eskisi gibi olmaz... : ' (
saldıran köpekler muhtemelen aç,
onlar bu işi öğrenmiş, birlikte saldırarak yakalayıp yiyorlar.
bundan artık vazgeçmezler. bir nevi deneyerek öğrenmişler...
bizim köyde de bazen böyle yalık köpekler sağa sola saldırırlar,
köyden gençler toplanıyor 4-5 mobilet ile 8-10 kişi tüfekleri kuşanıp, köpekleri avlıyorlar...
bir nevi sürek avı...
başka çare yok...
organize sanayi, bu köpekleri aç bırakıyor ve onlar da böyle saldırarak karınlarını doyuruyorlar...

Geçmiş olsun, yabani köpek olmuş olayı yapanlar bizde de var benzer köpekler çöplükte yaşıyorlar.
Senin köpeğin senin gibi birinde olmasaydı ölürdü, teşekkürler paylaştığın için hayvan sevgin için .

Yav sen nekadar iyi bir adamsin, ne kadar merhametlisin
Şu yaptıklarini insanlar birbiri icin yapmiyor.
Allah isini rast getirsin

Bunun adı hayvan sevgisi değil bunun adı DOSTLUK...
Allah herkese senin gibi vefalı bir dost nasip etsin...
Bir Sinop ' lu olarak gurur duydum...

Geçmiş olsun....Eline yüreğine sağlık...İnşallah düzelir en kısa zamanda...Bünyeleri inanılmaz güçlüdür...

6 Köpek, 20 kedi başta olmak üzere PET besleyen, sewen biri olarak diyebilirim ki ülkemizde sahipsiz köpek sorunu wardır, buradaki olayda da görüldüğü gibi haywanlar içgüdüleri ile haraket ederler, açlık onların temel sorunudur...

Bu meyanda özellikle köpek we kedilerin inanılmaz karekterleri wardır, tıpkı insanlardaki gibi, içlerinde çok zekisi, hanımefendisi, beyefendisi, fırlaması, serseri olanları wardır...Hiç biri diğerine benzemez....

İlkokulda Trafik we PET dersi konulmasını da sawunan biri olarak, köpekleri bu şekilde saldırgan wahşi hale gelmeden tedawi etmeli, açlık yemek sorunlarını çözmeli, kısırlaştırmalı we sahiplendirmeliyiz yoksa daha çook canımız yanar hem insanımızın hemde haywanlarımızın....

eli öpülesi adamsin abi... Geçmiş olsun çok üzülmüş sinirlenmişsin belli ki ama helal olsun sabredip ayağa kaldırmışsin köpeğini...

Geçmiş olsun.Biz insanların akrabaları,dostları,ahbapları vardır ama bir köpeğin hayattaki tek varlığı besleyenidir.O sahibi için ölümü göze alabilir.O halde biz de onun için her imkanı seferber etmeliyiz.Bu onun hakkı.Ben de köpek beslerim ve maalesef benim köpeğimin başına da 3 kez yaralanma olayı geldi.Yakın arkadaşlarımdan biri veteriner olduğundan her ne istedim ise yaptırdım fakat yabancı olsa kesin yapmazdı :) Sahipsiz köpekleri vurmak yerine bir barınakta toplamak daha insanca olur sanıyorum.Allah herkese köpek gibi sadık dostlar nasip etsin.

Insan gibi köpekmiş. Bir koyun sürüsü sahibi olarak değerini çok iyi anlıyorum. Ama çok şükür kurtulmuş. 2 aya birşeyi kalmaz ama eskisi gibi cesaretli de olmaz.

Bahsettiğin başıboş yabancı köpek sürüleri heryerde sorun. 1-2 tane olsalar pek sorun değilde 8-10 adetlik sürüler tehlikeli. Kendi kendilerini eğitiyorlar ve bildiğin yabani yırtıcal gibi sistematik saldırıyorlar.

Bizim 27 tavuk, 10-12 ördek ve kazı 1 saat içinde öldürmüşlerdi.
Başka bir arkadaşın 40 kadar oğlağını öldürdüler.
Hatta 10-12 yıl kadar önce 65-70 yaşlarında yaşlı bir çobanın köpekler tarafından parçalanmış cesedi bulundu. Kesinlik kazanmadı ama çok kişi bu işi bahsettiğim köpeklerin yaptığını biliyordu.

Senin köpeğin yerinde 75-70 yaşlarında yaşlı ve savunmasız biri olsaydı, kendini koruyabilir miydi? Sanmıyorum.

Çözüm; çıkar yol yoksa öldürmek. Doğan ' ın bir dengesi vardır. Bir canlı diğerinin yaşam sınırlarını tehdit ettiğinde 2 seçenek kalır. Ya sen, ya o.

Biz genelde çiftliğe gelen yabancı köpeklere çok uzak mesafeden 12 numara bıldırcın saçması atıyoruz. Kesinlikle öldürme yada yaralama olmuyor. Ama bir daha da gelmiyor.

Pek severek yaptığımız birşey değil ama sürü ve köpeklerin selameti için öldürmek dışındaki tek çözüm.

Kardeşim seni çok iyi anlıyorum. Çok şükür ki benim başıma böyle bir şey gelmedi, aman gelmesinde. Benim elinden öper iki oğlum var. Köpeğimde sanki 3. oğlanmış gibi. Öyle severim.

Benim paşa evde bağlı durur. Geçen yaz bize kangal diye verdiler ama kangalın kuyruğu bile olamaz. Kurt kırması birşey ama ne olduğu bellideğil. Önemli de değil açıkçası biz seviyoruz o da bekçilik vazifesini yapıyor ya.

Geçen hafta dağa götürdüm. Bizimkiler aman götürmeyelim çobanların köpekleri döver bunu dediler. Bir hıltar aldık boynuna kulağına sarılmasınlar diye. Ya herro ya merro götürdük bunu. Çoban köpekleri kokusunu mu aldı ne ta ilerdenkoştu ama bizimki yırtıyor ortalığı. Birader ne olacaksa olsun bakalım dedi. Bunu zincirinden tutup salar gibi yaptı. Yıkıyor ortalığı önüne kattı öteki köpekleri salsan parçalayacak. Nasıl inatçı. Arkasında koca adamı savuruyor. Nefesi tasmasından dolayı kesiliyorda yine vazgeçmiyor.
Ulan yediin ekmek helal olsun dedik. Evde sesi çıkmazdı bunun misafirler geldi yaylaya benim oğlanı kızlar tutup tutup öpüyor köpekte birşey yapıyorlar diye zinciri kırmış kızın üstüne atlayacakken birader yakaladı şükür.
Bütün bunları neden anlattım. Köpeği bir seviyorsak iki sevmeye başladık. Senin köpeğine olan sevgini çok iyi anlayabiliyorum. Allahın izniyle birşeyi kalmaz inşallah. Lakin başıboş köpekleri vurmanı tavsiye ederim. Yoksa eski cesareti kalmaz senin dostunun haberin olsun.