KONYADAN SIVI GÜBRE ALIMI....

Ynt: KONYADAN SIVI GÜBRE ALIMI....

mustafa abi sen bi dene faydalı olursa seneye tavsiye edersin bizde deneriz :)

Bu uygulamada otu öldürecek ilaç kullanmaışsınız.yani granstar tek başına yeterli olamaz.ilaç atarken büyük yanlışımız ot ilacını fazla vermek.buda buğdayı geriletiyor.Örnek olarak açıklarsak;
800 litrelik ilaç makinasına 4 litre ester 1 dozda granstar atıyoruz.Bir arkadaşımın ilaç firmasıyla görüşmesinden sonra esteri 800 litreye 2,5 litre koymamız gerektiğini ve 1 kutu granstar atmamız gerektiğini belirtti.burada ki amaç buğdayın ilaçtan fazla zarar görmemesi.bu sene bu şekilde uygulayıp deneyeceğim.
bu sıvı gübre olayını 2 sefer de atmazsak faydası olmayacağını duydum ki sizde bahsetmişsiniz.aynı sıkıntı gübrelemedede var.gübre atarkende tek seferde atıp çıkmamalıyız.2 sseferde atmalı ve buğdayın ihtiyacı olduğu zamanda verilmeli.
bu uygulamayı bende deneyeyim.en azından 80-100 dönüm yere deneyelim.İnşallah iyi sonuç alırız.

Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim, bir kaç yıldır yabancı ot ilacı ile birlikte combi uygulaması yapıyoruz fakat tarlaya girince her tarafına atıp çıkıyoruz, o yüzden ne kadar faydasının olduğunu farkedemiyoruz,acaba npk li sıvı gübremi yoksa iz element mi uygulamak daha mantıklı.

arkadaşlar;ekini durdurmak istemiyorsanız ester yerine mustang ilacını kullanın. builacı kullandığınızda granstar atmanıza gerek yok... hayırlı bereketler.....

Arkadaş lar ben Artik bu sulu gübrelerin fiyatina inancım kalmadı size örnek vereyim bu sene bana 400litreye yakın nitrik asit lazim oldu diyarbakirdan mardinden fiyat aldim litresi 4000tl dediler aldım kulandim Daha sonra fabrikayi aradm litresi 750 kuruş dediler yani siz Artik hesaplayin nitrik asidi damlamalarin larin kireç sökümünde kulandik

aksazli link=topic=52415.msg539010#msg539010 date=1329342948' Alıntı:
http://blog.milliyet.com.tr/epilepsi-hastaliginin-caresi--okse-otu/Blog/?BlogNo=189464

arkadaşlar size ilkelce bi uygulama gelebilir. bu ökse otundan 2 kg 100 lt suda 1 gün boyunca beklettikden sonra sırt tulumbası ile kırmızı biber(kapya) lere 6 gün arayla 2 defa sıktım. sonuç olarak uygulamadığım bölümde 1 kökte ortalama9-11 biber varken uyguladığım bölümde ise 12 - 15 biber gözlemledim. artı,, bazı adını bilmediğim böcekleride öldürdü. bu uygulamayı eniştem anlatmıştı. bende denedim. yani bu sıvı gübreleri bu otlardan mı yapıyola..
tohumları da varmıydı sadece yapraklarını mı tohumlarında piyasada satılan organik yaprak gübrelerinde olan maddeler varmış ( rezin, saponinler, organik asitler, alkaloitler, viscotoxin, acetylcholin, lectine, inosit ve müsilaj gibi maddeler taşımaktadır.)

nabolant link=topic=52415.msg539445#msg539445 date=1329405293' Alıntı:
tohumları da varmıydı sadece yapraklarını mı tohumlarında piyasada satılan organik yaprak gübrelerinde olan maddeler varmış ( rezin, saponinler, organik asitler, alkaloitler, viscotoxin, acetylcholin, lectine, inosit ve müsilaj gibi maddeler taşımaktadır.)
evet tohumu yaprağı vardı çam ağacından koparmıştım..

bayilerden karma yaprak gübreleri bizim buralarda da satılıyor ancak güvenip alamıyorum. 97 -98 yıllarında Bayer in fertisol diye yaprak gübresini pancarda kullanıp faydasınıda gördüm. Buğday da da denedim ancak sonucunu göremeden babamla yollarımızı ayırdık. O yıllarda Bayer in Trakya sorumlusu Balkan bey diye bir arkadaştı .Demesine göre yaprak gübreleri kurak zamanda 20-30 civarı ürün artışı görülebiliyormuş ancak yağışlı yıllarda ürün farkı olmayabilirmiş.

kardeşim merhaba kusura bakma geç kaldım konuya biraz :)

öbürlerini degil uygukayacak oldugun ilaçları koymusun öbürleri hoşuna gitmemişti herhalde demi
bu arada bende 10 dönüm yani 25 dekara uygulayacagım biraz büyük bir deneme yapacam ALLAH izin verirse
eski pancar yerinde kullancam bu geliştiricileri inşaallah hem pancardan sonra güçlü olan tarla ne yapacak onu deneyecem bide dozajları yüksek atacam yani amacım köyümüzde alınabilecek en yüksek verimöi denemek inşaallah

bu arada yine bekleriz inşaallah ;)

kardeş gördün Davut abinin yaklaşımları ve bilgisini denemek lazım ilacı nerden ucuza alacağınıda öğrendin seneye 10 olmazda 100 olur denemekte fayda var... Gelecez hacım ama senide misafir etmeyi canı gönülden arzu Cenabı Allahtanda n,yaz ederim...
rahimavci link=topic=52415.msg539496#msg539496 date=1329409255' Alıntı:
kardeşim merhaba kusura bakma geç kaldım konuya biraz :)

öbürlerini degil uygukayacak oldugun ilaçları koymusun öbürleri hoşuna gitmemişti herhalde demi
bu arada bende 10 dönüm yani 25 dekara uygulayacagım biraz büyük bir deneme yapacam ALLAH izin verirse
eski pancar yerinde kullancam bu geliştiricileri inşaallah hem pancardan sonra güçlü olan tarla ne yapacak onu deneyecem bide dozajları yüksek atacam yani amacım köyümüzde alınabilecek en yüksek verimöi denemek inşaallah

bu arada yine bekleriz inşaallah ;)