Konya Büyükşehir'den Çiftçilere 2025 Fidan ve Fide Destekleri Başladı!

6.png

Konya Büyükşehir Belediyesi'nden Çiftçilere 2025 Yılı İçin Fidan ve Fide Destekleri​

Konya Büyükşehir Belediyesi, 31 ilçede çiftçilere yönelik sürdürdüğü fidan ve fide desteklerinin 2025 yılı başvurularını almaya başladı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, tarımsal desteklemelerin 2025'te de artarak devam edeceğini belirtti.

Tarımsal Destekleme Detayları​

Başkan Altay, Büyükşehir Belediyesi olarak kırsal kalkınmayı sağlama adına tarımsal desteklemelerin 2025'te de artarak devam edeceğini vurguladı. Kırsaldaki en önemli önceliklerinin vatandaşların yaşadıkları bölgelerde refah seviyesini artırmak olduğunu ifade etti. Başkan Altay, açıklamalarında şunları kaydetti:

"Tarımsal destekler konusunda çok kıymetli çalışmalar yürütüyoruz. Konya tarımının gelişmesi için 2025 yılı için planladığımız tarımsal destekleme başvurularımız başladı. Kırsal kalkınmayı sağlamak ve çiftçimizin yaşadığı bölgede gelirini artırmak amacıyla çiftçilerimize 2025 yılı için planladığımız yüzde 50 hibe destekli; elma, asma, şeftali, kiraz, ceviz, badem, aronya, ahududu, böğürtlen, az su tüketen bitkilerden; nohut, Macar fiği, aspir, korunga ile yüzde 85 hibe destekli tıbbi aromatik bitkilerden; kekik, adaçayı ve sumak için destekleme başvurularını 31 Temmuz tarihine kadar alacağız. Ayrıca pilot bölgelerde Antep fıstığı ve kestane fidanı desteklemesi yapılmaktadır."

Başvuru Süreci ve Bilgiler​

Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı tüm çiftçiler, Konya Büyükşehir Belediyesi'nin sağladığı bu imkandan faydalanmaya davet ediliyor. Üreticiler destekleme için müracaat dilekçelerini Konya Büyükşehir Belediyesi'ne, ilçe belediyelerine ve mahalle muhtarlarına teslim edebilirlerken, müracaatlar online olarak da yapılabiliyor. Konuyla ilgili online başvuru, ayrıntılı bilgi ve başvuru dilekçesine Konya Büyükşehir Belediyesi'nin web sitesi adresinden ulaşılabiliyor.

Çiftçiler, desteklemelerden faydalanmak için başvurularını 31 Temmuz 2025 tarihine kadar yapabilirler.
 

Benzer Konular