konu:erkunt hakkında

Ynt: konu:erkunt hakkında

şerefli1 link=topic=68258.msg777052#msg777052 date=1379797484' Alıntı:
öyle olduğunu sanmam araştır bence 1 ve 3 kardeştir 2 yanlızdır sistem bu ilk 1 çalışır sonra 3 sonrada 2 çalışır...
dediğin gibi olsa bile fark etmez sonuçta gerçekleri değiştimez ki....
senin dediğin gibi olursa mantıklıda olmuyor o zaman onların ateşleme zamanı vardır 1 ateşlerken 3 temizler 2 de hava çeker....
senin dedğim gibi nasıl olacak çözemedim....
1 tam tepedeyken ateşledi diyelim 3 yarıda olacak temizlemeye çıkacak 2 de tam havayı çekmiş yukarı çıkıyo olacak sonra 1 aşağı inerken 3 tam yukarı çıkmış olacak 2 ortada olacak o biraz zor bence mantığda uymuyor... :S :S :S :S :S :S
eskiden 3 pistonlar 1-3,2 düzeni ile çalışyordu suan ise 1,2,3 sirali duzen her biri krank miline 120 derece ile bağlı şöyle diyim 6 silindir düzeni:))

traktörcü03 link=topic=68258.msg777088#msg777088 date=1379826202' Alıntı:
abilerim güzel bir tartışma olmuş Erkuntun 750 gr yakıyo idda ettikleri ilk çıkan modelleri içindi ama şimdi muadillerine göre %30 az yakıyo diyolar yani eskilerden bahsediyo ve eski model kullanananlar yakıttan mennun olmayan duymadım ama şöyle bende 2005 70t 2wd vardı test yaptık servisle 4 10 inçle 5 lt mazotla 23 adım genişlikte 244 adım uzunlukta yer sürdü yakıt mükemmeldi...2012 70 lüx 2wd aldım konfor kullanış donanım olarak mükemmeldi ama mazotu başına dikiyo ssh yetkililerine ulaştım servise sordum zorla çabuk açılsın dediler pullukla duman ettim yine tık yok sonra 7 li çizeli şaseye kadar indirdim traktörü doğduğuna pişman ettim artık mazotu yakmıyo valla çok memnunum 50 dekar yonca biçtim ibre kımıldamadı şimdi 380 lerde filan ama 400ü geçsin bi testte buna yapacam ne diyecek bakalım her şekilde denedim full depo üzerinden baya baya memnunum...ERKUNT alk-*s alk-*s alk-*s

sorun az yada çok yakması değil kardeş ona vakarsan bir fendt iki erkunt kadar bile yakmıyo ama yinede işleri iki erkunttan daha seri yapar..... bunlar bir işi o kadar abartıyorlarki sanki biz mağaradan çıkıp bunların yanına öyle gelmişiz... diyo işte bunda zf şanzuman var 15 hp güç üretiyo işte burada içimden bir oha çekiyom o zama 60 hp erkuntubize 75 hp diye gagalıyorlar da bizde yiyoz.... o zaman motora ne hacet bize mazot yakamyan 15 li şanzumanlı motorda yeter alk-*s alk-*s alk-*s alk-*s.. elin ürettiği şanzumanı kendiler bulmuşda yapmış gibi satıyorllar öyle olsaydı steyr neden va z geçeydi de gidip cvt kullanaydı

wood link=topic=68258.msg777093#msg777093 date=1379831105' Alıntı:
eline saglik
dediğim gibi iste günümuz 3 silindirler 6 silindir duzeni ile çalışıyor 4 silindirlerden daha üstün bi calisma düzeni kranka 120 derece ile yükleniyorlar.ama mesela fiat 480 1-3,2 seklinde çalışır kranka eksik pistona karsi kasnak ağırlığı vardir bence en basari düzen audinin buraya dikkat V12 değil W12 dizel motorudur

şerefli1 link=topic=68258.msg777112#msg777112 date=1379838104' Alıntı:
sorun az yada çok yakması değil kardeş ona vakarsan bir fendt iki erkunt kadar bile yakmıyo ama yinede işleri iki erkunttan daha seri yapar..... bunlar bir işi o kadar abartıyorlarki sanki biz mağaradan çıkıp bunların yanına öyle gelmişiz... diyo işte bunda zf şanzuman var 15 hp güç üretiyo işte burada içimden bir oha çekiyom o zama 60 hp erkuntubize 75 hp diye gagalıyorlar da bizde yiyoz.... o zaman motora ne hacet bize mazot yakamyan 15 li şanzumanlı motorda yeter alk-*s alk-*s alk-*s alk-*s.. elin ürettiği şanzumanı kendiler bulmuşda yapmış gibi satıyorllar öyle olsaydı steyr neden va z geçeydi de gidip cvt kullanaydı
sanjimandan güç uretir lafina hastayim zaten :) hadi bu sanjiman gücü aktarırken daha az güç kaybettiyor dese neyse :) şüphesiz kademesiz sanjiman en üstün olanı

körsaban link=topic=68258.msg777121#msg777121 date=1379839322' Alıntı:
sanjimandan güç uretir lafina hastayim zaten :) hadi bu sanjiman gücü aktarırken daha az güç kaybettiyor dese neyse :) şüphesiz kademesiz sanjiman en üstün olanı

ha öyle bile deseki oda değil ancak bizi kandırırlar küçük hp li motorlarda o şanzıman başarılı olmadı çekmiyo şikayetleri çoğalınca e serisine döndüler madem zf o kadar başarılı üstün özellikli şanzıman e ne oluyo onuda sorarsan işte carraro şanzımandan vaz geçemeyen çifçilerimiz için oda diyorlar sanki adam gece şanzımanla yatıyo zf o kadar özellikli bir şanzımansa ben carrarodan ne vaz geçemiyecem önce övdükleri zf nin dedikleri gibi çıkmadığından e ye döndüklerini söyleseler yine bişe demiyecez sonuçta yanıla bilitler yani ama kandırmak neyki...

şerefli1 link=topic=68258.msg777129#msg777129 date=1379841607' Alıntı:
ha öyle bile deseki oda değil ancak bizi kandırırlar küçük hp li motorlarda o şanzıman başarılı olmadı çekmiyo şikayetleri çoğalınca e serisine döndüler madem zf o kadar başarılı üstün özellikli şanzıman e ne oluyo onuda sorarsan işte carraro şanzımandan vaz geçemeyen çifçilerimiz için oda diyorlar sanki adam gece şanzımanla yatıyo zf o kadar özellikli bir şanzımansa ben carrarodan ne vaz geçemiyecem önce övdükleri zf nin dedikleri gibi çıkmadığından e ye döndüklerini söyleseler yine bişe demiyecez sonuçta yanıla bilitler yani ama kandırmak neyki...
zf dünyanin en büyük sanjiman üreticisi mercedes man bmw sayilamayacak lüks otalomabil ve agir hizmet araçlar sorunsuzca zf yi kullanir ancak erkunttaki zf bi çelişki

körsaban link=topic=68258.msg777135#msg777135 date=1379846104' Alıntı:
zf dünyanin en büyük sanjiman üreticisi mercedes man bmw sayilamayacak lüks otalomabil ve agir hizmet araçlar sorunsuzca zf yi kullanir ancak erkunttaki zf bi çelişki

sorun zf nin kötü oluşu yada olmayışı değil şimdi zf almanyadan dizayn edilsede gelse tamam o zaman ama işte erkunt kendi fabrikasında yqapınca başlıyo o çuvallarla para verdiğimiz servet değerinde motorlar daha 50 60 saatte şanzuman arızası verip bölünmeye sonra birde ne olacak adamlar o şanzumana ayriten 15 hp güç ürettiriyorlar nasıl dayansın şanzuman bu kadar sitrese ;D ;D ;D ;D ;D

tumosannn link=topic=68258.msg777194#msg777194 date=1379856345' Alıntı:
hhopp ben geldım ne oluyor burda ;D

biraz karıştı da ;D ;D ;D ;D

TT 55 link=topic=68258.msg777197#msg777197 date=1379856598' Alıntı:
yahu erkunt hakkında pek bir şey bilmediğim için yorum yapamıyorum.bir tane olsa denesek.bir iki inci de biz dökerdik.

abi dur şimdi duyacaklar sonra orayada gelecekler bak hazır bulaşmamışın beleya adam ağzında bi cigara dolaşıyo köy köy zuha-*-s zuha-*-s zuha-*-s zuha-*-s

bide arkasına motor bağlıyorlar o ne oluyorsa pati çeke çeke çift sürülürmü hiç motor dediğin yolda gider gibi gidecekki çiftin tadı çıka yoksa boğuldukça bas debriyaja ki çift süresin vay babam vay ;D ;D ;D gördünmü zf nin mucizesini sen su motoruyla bile çekermiş 75 hp motor la boğulup boğulup gidiyor ;D ;D ;D ;D ;D

su motoruyla bile çeker diye bizi kandırıyorlar koymuyorlar üzerine torku yüksek bi motor sonra rampalarada at arabalarıyla geçiyorlar bide yanında geçerken bakıpda sırıtıyor ya sop-*-sa ha işte orada inip adama dalasım geliyor ama adamın suçu ne ki hem suçlu hem güçlü olacaksın olmaz öyle gidecen torku yüksek motorlu başka markaların motorlarını alacan erkuntta iler gideceğine varsın geri geri gitsin
adamlar çift turbolu motor üretiyor bunlar daha su motorundan bahsediyorlar duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0
ulan o kadar sinirleniyomki foruma giresim geliyo duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0

şerefli1 link=topic=68258.msg777218#msg777218 date=1379860569' Alıntı:
sorun zf nin kötü oluşu yada olmayışı değil şimdi zf almanyadan dizayn edilsede gelse tamam o zaman ama işte erkunt kendi fabrikasında yqapınca başlıyo o çuvallarla para verdiğimiz servet değerinde motorlar daha 50 60 saatte şanzuman arızası verip bölünmeye sonra birde ne olacak adamlar o şanzumana ayriten 15 hp güç ürettiriyorlar nasıl dayansın şanzuman bu kadar sitrese ;D ;D ;D ;D ;D

biraz karıştı da ;D ;D ;D ;D

abi dur şimdi duyacaklar sonra orayada gelecekler bak hazır bulaşmamışın beleya adam ağzında bi cigara dolaşıyo köy köy zuha-*-s zuha-*-s zuha-*-s zuha-*-s

bide arkasına motor bağlıyorlar o ne oluyorsa pati çeke çeke çift sürülürmü hiç motor dediğin yolda gider gibi gidecekki çiftin tadı çıka yoksa boğuldukça bas debriyaja ki çift süresin vay babam vay ;D ;D ;D gördünmü zf nin mucizesini sen su motoruyla bile çekermiş 75 hp motor la boğulup boğulup gidiyor ;D ;D ;D ;D ;D

su motoruyla bile çeker diye bizi kandırıyorlar koymuyorlar üzerine torku yüksek bi motor sonra rampalarada at arabalarıyla geçiyorlar bide yanında geçerken bakıpda sırıtıyor ya sop-*-sa ha işte orada inip adama dalasım geliyor ama adamın suçu ne ki hem suçlu hem güçlü olacaksın olmaz öyle gidecen torku yüksek motorlu başka markaların motorlarını alacan erkuntta iler gideceğine varsın geri geri gitsin
adamlar çift turbolu motor üretiyor bunlar daha su motorundan bahsediyorlar duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0
ulan o kadar sinirleniyomki foruma giresim geliyo duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0
;D abi tmm haklısın bıraz ssabırlı ol noo*-*- noo-*-s noo-*-s noo-*-s ;D

wood link=topic=68258.msg777093#msg777093 date=1379831105' Alıntı:
bu videodakı krank ve pıstonlar zaten yazıyor bmw ye ait bır araca ait bu her motor da ve her aracta boyle olmaz burda 3 pıston farklı acılarda ınıp kalkıyor ama genelde ıkısı aynı ıner tek olan tek cıkar o sekıldedir anlş-*s

tumosannn link=topic=68258.msg777241#msg777241 date=1379864615' Alıntı:
;D abi tmm haklısın bıraz ssabırlı ol noo*-*- noo-*-s noo-*-s noo-*-s ;D

tamam haklı olmasan zaten yazmamda duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0

birde sabırlı ol diyosun söyle neye sabır edeyim kandırıldığımıza mı cahil yerine koyup motor sattıklarınamı sabır edelim söyle kardaş söyle neye sabır edem duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0 slk-*-s slk-*-s slk-*-s slk-*-s slk-*-s slk-*-s slk-*-s slk-*-s slk-*-s slk-*-s slk-*-s slk-*-s slk-*-s slk-*-s

şerefli1 link=topic=68258.msg777282#msg777282 date=1379871338' Alıntı:
tamam haklı olmasan zaten yazmamda duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0

birde sabırlı ol diyosun söyle neye sabır edeyim kandırıldığımıza mı cahil yerine koyup motor sattıklarınamı sabır edelim söyle kardaş söyle neye sabır edem duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0 slk-*-s slk-*-s slk-*-s slk-*-s slk-*-s slk-*-s slk-*-s slk-*-s slk-*-s slk-*-s slk-*-s slk-*-s slk-*-s slk-*-s
:S ;D ne dıyım abi bils-*-

Perkins ad 3.152

Dört silindirlilerin çalışma düzenini üç silindirlilere uyarlıyoruz ama öyle değil galiba..

Mahmutt link=topic=68258.msg777288#msg777288 date=1379871972' Alıntı:

Perkins ad 3.152

Dört silindirlilerin çalışma düzenini üç silindirlilere uyarlıyoruz ama öyle değil galiba..

bu resimde kardeş piston yoktur...
soldan 1. tam tepedeyken 2.ortada 3. de tam dipde