Bereketli olsun mu desem, geçmiş olsun mu desem , hiç yoktan iyi mi diyeyim bilemedim.
hangi şehirde çiftçilik yapıyorsun hocam, başka çeşitlerin hasatı yapılınca paylaşır mısın?
Teşekkür ederiz.
Adapazarı' nın köyündeyiz.
700 kg/dk biçilen tarlada oluyor , 1500 kg/dk biçilen tarlada oluyor.
Sulanabilen tarlada var , susuz olan tarlaya da mısır ekiliyor.
Düzdeki tarlalarımız iki dere arasında ve iki hat kapalı sistem sulama var.
Hepsi aynı bakıma sahip olmayan tarlalarda olduğundan kıyaslama yapmak biraz zorlaşıyor.
Arifiye Mısır Enstitüsü' nden geçmiş yıllarda tohum kullandığımız gibi farklı markalarda deniyoruz.
Mısır biçimleri daha tam olarak başladı, sayılmaz.
Köyümüzde biçer servisi olduğundan sezona hazırlık olarak bir kaç parça deneme biçimi yapıldı.
İzmir' den Bolu' ya arazi gezebiliyoruz.
Yakınlarımız buğday, çiçek sezonunda Bursa, Yenişehir ve Bilecik çevresi çalışıyorlar.
Mısır biçimlerini Adapazarı'nın köylerinde yapıyorlar.
Biçerci arkadaşlarımızda olduğu için çoğu yerden haberimiz oluyor.
90 kg gübre kullanıp 1800 kg/dk biçilen tarlada var,
100 kg gübre kullanıp 1300 kg/dk biçilen tarlada oluyor.
Neye göre kıyaslama yapacağız, bilemiyoruz.