Kızgınlık takibi için Pedometre tavsiye edermisiniz ?

Arkadaşlar merhaba. Piyasadaki kızgınlık takibi yapan pedometreleri hepimiz biliyoruz fakat kullanan arkadaşlar tecrübelerini anlatabilir mi ? İşe yarıyormu faydası varmı?

Hayvan atlama yapmadığında gelen sms'e göre tohumlanırsa acaba tutuyor mu ?
Bu tür sorulara yardımcı olursanız ben gibi küçük çiftçilerin merakını gidermiş olursunuz. Çok Teşekkürler..

merhaba,
ben actimo kullandım. faydası oluyor ama ben %100 verimli kullanamadım. mesajlar da stabil gelmedi. bazen grafiklerde kızgınlık olmasına ragmen mesaj gelmedi. birde 1.5 yıl gibi tasmaların pilleri bitti. pil bitince yeni tasma alıyormuşsunuz bana sacma geldi bu konu iptal ettim.

siz hangi markayı düşünüyorsunuz?

merhaba,
ben actimo kullandım. faydası oluyor ama ben %100 verimli kullanamadım. mesajlar da stabil gelmedi. bazen grafiklerde kızgınlık olmasına ragmen mesaj gelmedi. birde 1.5 yıl gibi tasmaların pilleri bitti. pil bitince yeni tasma alıyormuşsunuz bana sacma geldi bu konu iptal ettim.

siz hangi markayı düşünüyorsunuz?
Bende actimoo düşünüyordum fakat böyle olacaksa pil değiştiğinde yeni tasma dayatacaklarsa hiç gerek yok.

Ürünü iptal ettirdiğinizde geri ücretini verdilermi?

Başka bir marka kullanan varmı arkadaşlar özellikle gizli kızgınlık için soruyorum. Vitamin premix vs.herşeyi deniyorum ama illaki iğneyle kızgınlığa getiriyorum. Çare bulamadım..

Serbest sistem güzel ama boğa devamlı içlerinde kaldığında ne zaman atladığını nasıl biliyorsunuz ? Buzağının doğumunu takip etmek için kızgınlığın farkında olmak gerekir.
Boğa doğası gereği hele birde profesyonel olunca gerçekten kızgınlık göstermeyen hayvan ile ilgilenmiyor
İneğin zaten kızgınlığı 24 saat civarı sürer
İneğin atlaması değilde üzerine hayvan atlayınca durması en buyuk kızgınlık belirtisidir
Boğada bu süre içinde bir kac defa tohumlama yapar boganin tohumladi gi inegin kuyruğu havada olur ve tarihi not alınır
Zaten tutmassa 20 gun sonra tekrar kızgınlık gösterir inek
Bizde tohumlama yaparken sabah kızgınlık gördüğümüz ineği akşama akşam kızgınlık gördüğümüzu sabah tohumluyorduk
Neyse kolay gelsin size benim bilgiler biraz eskidi bu konuda bahsettiğin aleti hiç görmedim ben

bazısı sadece haber etmesi için boğa koyuyor yani küçük oluyor tohumlayamıyor ineği ama atlıyor. İsmail abi siz kaç aylık erkek koyuyorsunuz mesela sürü içine?

bazısı sadece haber etmesi için boğa koyuyor yani küçük oluyor tohumlayamıyor ineği ama atlıyor. İsmail abi siz kaç aylık erkek koyuyorsunuz mesela sürü içine?
Su anki 2 yaşını geçti 8 ayda cinsel olgunluk baslar çoğunda hosteinler de
Bütün iş onda 3 ayda 11 tane inek doğurdu 1 tane ters doğum sıkıntı oldu şükür sıkıntı yok
Dogumdan sonra 3 ila 4 gün buzagiları anneleri ile birlikte tutuyorum iyi mayalaniyor hepsi disarida kendi doğurdu kendi emzirdi havalarda iyi şu an

Su anki 2 yaşını geçti 8 ayda cinsel olgunluk baslar çoğunda hosteinler de
Bütün iş onda 3 ayda 11 tane inek doğurdu 1 tane ters doğum sıkıntı oldu şükür sıkıntı yok
Dogumdan sonra 3 ila 4 gün buzagiları anneleri ile birlikte tutuyorum iyi mayalaniyor hepsi disarida kendi doğurdu kendi emzirdi havalarda iyi şu an
biz bir sağım süresi yanında tutuyoruz mesela gece 2 de dogdu , aksam sagımına kadar yanında duruyor sonra ayırıyoruz. inekten sağım emzirmek daha kontrollü geliyor bize.